Решаване на грешката 0x887c0032 при възпроизвеждане на видео и аудио

Много потребители на Windows срещат грешка 0x887c0032, когато се опитват да възпроизведат видео или аудио файл чрез приложения като Cinema и TV, Groove или Windows Media Player. Тази грешка може да възникне в Windows 7, Windows 8 / 8.1 и Windows 10.

Какво причинява грешка 0x887c0032?

 • Исканият файл вече не е достъпен. Най-често грешка 0x887c0032 се появява, когато системата не може да получи файла, който се опитвате да отворите. Може би вече не е на компютъра, той е повреден или преместен в друга директория. Въпреки това, понякога тази грешка е грешка, която лесно може да бъде излекувана чрез рестартиране на компютъра.
 • Неправилна работа на услугата AudioEndpointBuilder. Понякога причината за грешката 0x887c0032 може да бъде услугата AudioEndpointBuilder, която започна да работи неправилно. За да отстраните проблема, просто рестартирайте услугата от съответния прозорец.
 • Приложението UWP е повредено. В по-редки случаи може да възникне грешка поради повредено UWP приложение (универсална платформа на Windows). За да разрешите проблема, трябва да прибегнете до нулиране на приложението.
 • Остарял или неподходящ драйвер за видео. В някои случаи грешката 0x887c0032 е причинена от остарял или неподходящ видео драйвер. Достатъчно е да инсталирате драйвера за най-новия видео ускорител.

Методи за решаване на грешка 0x887c0032

Метод № 1 Рестартиране

Рестартирането на компютър е един от най-ефективните методи за решаване на различни проблеми. Подобно решение ще ви помогне, ако грешка 0x887c0032 се появи по следните причини:

 • нужният ви файл вече не съществува или е преименуван;
 • отвореният файл временно не е наличен поради инсталирането на актуализации или други процеси в системата;
 • файлът е преместен в друга директория.

Имайте предвид, че рестартирането е временно решение. Ако рестартирането ви помогна да се отървете от грешката, тогава това не означава, че няма да може да се върне. Грешката отново се появи? Опитайте методите по-долу.

Метод №2 Рестартиране на услугата AudioEndpointBuilder

Неправилната работа на услугата AudioEndpointBuilder може да причини грешка 0x887c0032. Можете да коригирате това, като рестартирате услугата. Опитайте следното:

 1. натиснете Windows + R;
 2. изпълнете "services.msc" в извикания прозорец;
 3. намерете "AudioEndpointBuilder" в списъка с услуги и щракнете двукратно върху него;
 4. задайте типа на автоматичния старт и запазете промените;
 5. рестартирайте компютъра си.

Гледаме дали грешка 0x887c0032 е коригирана.

Метод № 3 Нулиране на приложението (ако е приложимо)

Има вероятност приложението, което използвате, да се повреди, в резултат на което се появява споменатата грешка. Можете да опитате да коригирате ситуацията, като нулирате приложението. Това се прави, както следва:

 1. щракнете върху Старт и отворете параметрите на вашия компютър;
 2. Отидете в секцията „Приложения и функции“;
 3. изберете необходимото приложение и отидете на неговите допълнителни параметри;
 4. след това щракнете двукратно върху "Нулиране";
 5. рестартирайте компютъра.

Като се има предвид, че причината за проблема беше неправилно работещо приложение - грешка 0x887c0032 трябва да изчезне.

Метод №4 Актуализиране на видео драйвера

Ако нищо не работи за вас, но можете да опитате да актуализирате вашия графичен драйвер. Остарял драйвер за видеокарта може да създаде различни проблеми на системата. Код на грешка 0x887c0032 също може да бъде един от тези проблеми.

Ето как да актуализирате драйвера за видео:

 1. натиснете Windows + R;
 2. напишете „devmgmt.msc” и натиснете Enter;
 3. отворете секцията "Видео адаптери";
 4. щракнете с десния бутон върху вашата видеокарта и изберете „Актуализиране на драйвера“;
 5. щракнете върху елемента „Автоматично търсене на актуализирани драйвери“;
 6. изчакайте, докато инсталирането на нов драйвер завърши и рестартирайте компютъра.

Ако имате проблеми с инсталирането на драйвера, можете да го инсталирате сами, като изтеглите правилната версия на драйвера от уебсайта на Nvidia, AMD или Intel. Самата инсталация не изисква никакви знания от вас.

Метод №5 Използване на друга програма

Заседнахте с 0x887c0032? След това опитайте да използвате програма на трета страна за работа с видео или аудио. Препоръчваме ви да използвате програми като VLC, Media Classic Player, AIMP и друг подобен софтуер. Много от тях са абсолютно безплатни и достъпни в много ресурси в Интернет.

Интересни Статии