Рейтинг на най-добрите конзоли за Smart TV 2018-2019, поддържащи 4k: как да изберете правилната?

Ако си спомняте устройствата, които всеки използва всеки ден, ви идва на ум смартфон, телевизор, чайник и т.н. Всяко от тези устройства може да бъде обикновена и умна. Smart-устройството поддържа дистанционно управление, има операционна система и вид изкуствен интелект. За съжаление, обикновен телефон или чайник не могат да бъдат направени умни. Но телевизор без Smart е възможен. За целта има специални конзоли Smart TV, които подобряват качеството на картината и опростяват използването на телевизора. Днес се виждат най-добрите конзоли на Smart TV за 2018-2019 с 4k поддръжка.

Критерии за избор на префикс?

Интелигентната приставка е малко устройство с миникомпютър, в което са интегрирани същите елементи като в компютър.

Има:

 • процесор;
 • Памет (както обикновена, така и оперативна);
 • Видео адаптер;
 • система;
 • Специален софтуер за работа с изображения и комуникация с телевизора;
 • Обикновено комплектът се предлага с клавиатура и дистанционно управление.

Това е независим малък компютър, който учи телевизия „ум, разум“. Всички действия, които Smart TV обикновено изпълняват, се извършват от приставката. Малко зависи от телевизора, той изпълнява само основната си функция - показва картина. Телевизор със Smart и обикновен аналог без тази функция, но с префикс, не се различават по функционалност.

Би било по-добре да сравним префикса със смартфон, отколкото с компютър, тъй като той има мобилна операционна система (OS). Обикновено добре известният Android се използва като ОС. Устройството е насочено към мултимедийна обработка, за която към дизайна са добавени SoC-процесори. Приликата със смартфона се показва в техническите спецификации на конзолите. Когато ги избирате, много параметри са идентични.

процесор

Той е отговорен за обработката и предаването на по-голямата част от информацията, получена от конзолата. Колко бързо работи и префиксът дава висококачествен резултат зависи от производителността на процесора.

Чипсетът (SoC) е частично или изцяло отговорен за:

 • Скоростта на кодиране и декодиране на видеоклипове, музика;
 • Качество на графиката;
 • Скоростта на конзолата;
 • Наличност и разнообразие на HDR;
 • Колко добре работи конзолата с Wi-Fi мрежа;
 • Връзка с честотна лента чрез LAN кабел;
 • Колко бързо ще четете данни от външни устройства.

Днес основно се използват 2 вида SoC:

 • Rockchip . Тя осигурява средно качество на картината, но консумира по-малко енергия и не е изложена на топлина. Важно предимство на чипсета е неговата евтина цена. Ако изучавате спецификацията на процесорите и поддръжката за Ultra HD формат, сериите 32xx и 33xx имат достатъчна мощност. Това е по-вероятно хитро, защото повечето модели все още не предоставят нормална 4k картина. Ако искате да гледате филми в 4k, трябва да вземете или RK3368, или RK3399;
 • Amlogic . Той има висока адаптивност и е готов да осигури отлично качество на картината. Такъв процесор има и недостатъци, сред тях: склонност към топлина и висока цена. Не всички модели процесори са готови да работят с 4k. Има 3 модела и техните модификации, които поддържат 4k: S812, S905, S912. В интерес на истината, пълна подкрепа се наблюдава само в най-новия модел, в останалото - това е просто формалност.

Няма смисъл да вземете нискокачествена телевизионна приставка за добър телевизор, както и да купите сложна телевизионна приставка на стар телевизор. Трябва правилно да свържете мултиплейър приставката с телевизора. Само комбинация от две висококачествени устройства ще осигури добро качество на картината. В противен случай единият ще потисне способностите на другия.

Какви са функционалните изисквания за приемник с 4k поддръжка:

 • Наличието на HDR;
 • Възможност за кодиране на данни в H.264 и декриптиране на информация с H.264, H265;
 • Възможност за работа със звукови стандарти: Dolby Digital и DTR;
 • Калъфът има порт за свързване чрез HDMI.

Видео адаптер

Той е част от чипсета и е направен на същия чип. С други думи, не можете да поставите графика отделно от процесора в конзолата. Предимно процесорът има адаптер за Мали. Мултимедийните конзоли до средния ценови диапазон обикновено са оборудвани с модела Mali-450 MP или неговите модификации. След MP обикновено идва някакво четно число, което отразява броя на процесорите. Съответно, Mali-450 MP 8 е много по-мощен от подобен модел MP 2 или MP 4. Тези ядра не осигуряват пълна поддръжка за 4k.

MP3-моделите Mali-T820 MP3 и Mali-T864 са готови да работят напълно с 4k.

памет

Тук всичко е доста просто, колкото повече памет, толкова по-добре. Това е един от важните критерии за подбор. Важна е не само обикновената памет, но и RAM паметта. Това ще бъде допълнителен плюс към префикса възможността за добавяне на постоянна памет поради външни устройства, главно обикновени флаш устройства.

За да може приемничката да работи нормално с UHD качество, са нужни минимум 2 GB RAM. Ще ви е необходимо и наличието на поне 8 GB постоянна памет. Ако конзолата има инсталирани 8 GB, важно е разширяването на паметта, тъй като по-голямата част от операционната система е заета. Балансът от 8 GB няма да ви позволи да изтеглите и инсталирате всички необходими приложения.

Важно е не само количеството памет, но и нейният вид. Съвременните RAM модели са много по-ефективни от старите. Висококачествените играчи трябва да използват DDR3 или по-нови. Няма нищо лошо в L или LP RAM идентификаторите, те също са подходящи.

При ROM няма такава разлика. Почти всички разработчици поставят евтини и икономични видове EMMC 4.51 или по-добри.

мрежа

Това е една от основните опции за избор на конзола. Наличието на Wi-Fi модул е ​​изключително желателно, тъй като обикновено връзката към конзолата се осъществява безжично. Wi-Fi може да се забави сравнително често, но все пак е по-удобно от това да дърпате кабел към всяко устройство. При такава връзка висококачественото видео може да виси. Това се случва по време на час пик или при изтегляне на някои файлове на друго мрежово устройство. Алтернативен вариант на свързване е LAN кабел.

Важно! Препоръчителната скорост на интернет е 100 Mbps.

Въпреки недостатъците си, Wi-Fi все още е най-удобният начин за свързване и обикновено работи правилно. Проблемите могат да се наблюдават в домове с голям брой сигнали, които се прекъсват взаимно. Ако планирате да се свържете безжично, по-добре е да изберете модели, които поддържат стандарт 802.11ac. С него можете да конфигурирате превключването на честотата за предаване на данни в диапазона от 2, 4-5 GHz. Това е чудесен изход за стабилна Wi-Fi връзка. Самият рутер също трябва да поддържа този стандарт.

За някои потребители наличието на Bluetooth връзка все още е полезно. В този случай телевизионната кутия ще може да се синхронизира с безжични слушалки, микрофон и т.н.

Оставащи важни функции

Има няколко важни параметъра, които не са включени в предходните параграфи:

 • Разнообразни портове за връзка. Повечето от всички устройства отдавна работят върху стандартния HDMI интерфейс, почти всички конзоли го поддържат. По-добре е да не вземете префикс, в който липсва желаният порт. В магазините те могат да кажат, че можете да използвате адаптера. Това е вярно, но качеството на изображението в този случай значително ще намалее;
 • Наличието на функции за работа с многоканален звук е важно за тези, които имат домашно кино или разширен музикален център;
 • Тип на ОС и вид софтуер. Най-лесният и интуитивен за поддържане е Android без допълнителен фърмуер. В противен случай е много вероятно неоптимизирана ОС да потиска възможностите на желязото. Дори мощното оборудване може да работи зле поради системата. За да не задълбавате във всички тънкости на системата, е по-добре да вземете оборудване от добри производители. Те следят уместността на актуализациите, техните продукти са по-лесни за пренареждане. Полезно е също, че обикновено наблизо има сервизен център;
 • Броят на USB портовете и техният тип. Ако конзолата работи с външни HDD или USB-флаш устройства, няма да е излишно да имате чифт портове;
 • Допълнителни портове. Трябва да изберете индивидуално, в зависимост от конектора, от който се нуждаете за определено устройство;
 • Местоположението на захранването. Тя е външна и вътрешна. Можете да изберете всеки, не играе основна роля.

Рейтинг на 3 най-добри бюджетни приемници на Smart TV: цена от 2000 до 3500 рубли

Доста евтините модели имат 4k поддръжка само на хартия.

NEXBOX A95X 1Gb + 8Gb

Евтино, но доста функционално устройство, което е идеално за използване във връзка с обикновен телевизор. Мултимедиен плейър е готов да изтегли няколко прости приложения или едно, но ресурсоемко. Спецификациите показват, че телевизионната кутия поддържа първокласно разширение, но е по-ниска. Страхотно за гледане на филми, но по-сложни задачи вече не са налични.

Ако искате да купите Smart TV кутия 4k, моделът не пасва. Въпреки това, играчът става страхотно в стар телевизор със средна резолюция.

Характеристики:

 • Чипсет: 4x2 GHz Amlogic S905X;
 • Видео адаптер: Mali-450;
 • RAM: 1 GB DDR3;
 • ROM: 8 GB, поддържа флаш карти до 32 GB;
 • ОС: Android TV 6.0;
 • Други функции: радиоразпръскване, IPTV;
 • Размер: 98x98x11 мм;
 • Тегло: 77 g.

предимства:

 • Поддържа инсталирането на карти с памет;
 • Приятно дистанционно управление от комплекта;
 • Има IPTV;
 • Добро съотношение цена / качество.

недостатъци:

 • Много малко RAM;
 • Няма Bluetooth;
 • Склонен към прегряване.

В обикновените магазини цената за приставката е в рамките на 2800 рубли. При поръчка от Aliexpress цената ще бъде още по-ниска.

NEXBOX A95X 1Gb + 8Gb

A5X Plus Mini

Добра покупка за тези, които имат евтин телевизор или просто не искат да преплащат пари. Въпреки че цената на приставката не е висока, характеристиките са доста приемливи. Той поддържа всички полезни приложения. Плейърът е вграден веднага във фърмуера, който поддържа изтегляне и възпроизвеждане на видеоклипове от интернет услуги. Също така е полезно да имате вградено кино, допълнителни услуги за гледане на филми, IPTV и торент.

Префиксът се продава в няколко версии, но те имат общ чипсет Rockchip RK3328. Има евтин вариант с отнета памет: RAM 1 GB и ROM 8 GB. Алтернативна версия: RAM 2 GB и ROM 16 GB. И двете конзоли поддържат 4k, но не могат да работят нормално с такова разширение. Оптимално използване на приставката с телевизори от HD клас.

Характеристики:

 • Чипсет: 4x1.5 GHz Rockchip RK3328;
 • Видео адаптер: Mali-450MP;
 • RAM: 1/2 GB DDR3;
 • ROM: 8-16 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: да;
 • ОС: Android TV 7.1;
 • Други функции: торент, Miracast, онлайн плейър, AirPlay, 3D;
 • Размер: 85x85x18 mm;
 • Тегло: 296 g.

Предимствата са отлично съотношение между качество и цена. За разумни пари купувачът получава добра телевизионна кутия. Разбира се, качеството на изображението не е перфектно, но все пак не е лошо. По-евтин модел е подходящ за кино, а по-мощният дава достъп до игри.

Минималната цена в Русия е 3200 рубли.

A5X Plus Mini

Invin w95

Потребителят определено не преплаща за ненужни функции, има всичко най-полезно и нищо повече. Моделът съчетава функционалност и цена. В конзолата няма нищо особено, това е просто красива кутия с основен набор от функции на бюджетна конзола.

На теория конзолата е в състояние да работи с 4k, но само на ниво хардуер, нищо повече. В действителност производителността на конзолата все още не е достатъчна за обработка на видео с най-висока резолюция. Приставката от фабриката вече има отключен Android и има център за медийно съдържание на Cody. Предимството на модела е възможността за свързване към мрежата чрез 3G модеми.

Характеристики:

 • Чипсет: 4x2 GHz Amlogic S905W;
 • Видео адаптер: Mali-450;
 • RAM: 1/2 GB DDR3;
 • ROM: 8-16 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: да;
 • ОС: Android TV 7.1;
 • Други функции: радио, root-law, Cody;
 • Размер: 110x110x17mm;
 • Тегло: 105 g.

предимства:

 • Интуитивни контроли
 • Достатъчен набор от функции;
 • Ниска цена.

недостатъци:

 • Не работи с UHD на софтуерно ниво;
 • Понякога се загрява значително.

Една от най-добрите конзоли в бюджетната ниша, която струва само 2800 рубли.

Invin w95

3 най-добри Smart TV приемници със средна цена: 4500-7500 рубли

Това са вече по-продуктивни конзоли, за които се нуждаете от добър телевизор, който поддържа Full HD картина.

MECOOL M8S PRO W

Този префикс е трудно да се запише в бюджета или средната цена, тъй като е някъде по средата между нишите. Ясно е, че цената на устройството не включва чипсет от най-висок клас или видео адаптер, няма смисъл да очаквате това. Независимо от това, има достатъчно количество RAM DDR4, тази серия RAM е доста продуктивна. Има достатъчно постоянна памет за основни приложения.

Умният приемник е готов да работи и да даде висококачествена картина в FullHD. Ако изучавате техническите характеристики, става ясно, че повече FHD плейър няма да дърпа. Но той е идеален за телевизори от среден клас. Устройството се характеризира със стабилна работа и добра функционалност на ниска цена. Конзолата дори е в състояние да дърпа игри.

Характеристики:

 • Чипсет: 4x2 GHz Amlogic S905W;
 • Видео адаптер: Mali-450;
 • RAM: 2 GB DDR4;
 • ROM: 16 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: да;
 • ОС: Android TV 7.1;
 • Други функции: радио, торент, онлайн плейър, гласово търсене, IPTV и др .;
 • Размер: 102x102x21 mm;
 • Тегло: 110гр.

предимства:

 • Добри конзоли за пълнене;
 • Много допълнително. функционален.

недостатъци:

 • При продължителна обработка, FullHD прегрява;
 • Ергономичните бутони могат да се съмняват.

Префиксът е лесен за закупуване за 4400 рубли.

MECOOL M8S PRO W

Xiaomi Mi Box

Калъфът е с много приятен дизайн. Дистанционното управление също е направено в един стил. Префиксът е направен в матово черно със заоблени ъгли на калъфа, без излишни елементи. Такъв минимализъм се отразява негативно на броя на портовете за свързване на устройства. Друг недостатък е, че няма стандартен Ethernet конектор. Очевидно разработчиците са решили, че прекомерните портове ще разрушат гледката. Какви потребители, които се нуждаят от 2 USB гнезда, не мислеха какво да правят.

Марката интелигентна приставка има много функционални предимства пред предишни колеги. Тя е и първата от класацията, която е готова да работи с видео в 4k не само с думи, но и на практика. Мултимедийният плейър може да работи с игри в 3D, но само с такива, които не са особено взискателни към ресурсите.

Характеристики:

 • Чипсет: 4x2 GHz Amlogic S905X-H;
 • Видео адаптер: Mali-450;
 • RAM: 2 GB DDR3;
 • ROM: 8 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: не;
 • ОС: Android TV 6.0;
 • Други функции: торент, IPTV, достъп до AirPlay, Google Cast, има DLNA, въвеждане на гласова команда и т.н.
 • Размер: 101х101х20 мм;
 • Тегло: 180гр.

предимства:

 • Висока производителност;
 • Голям набор от функции;
 • Удобно и красиво дистанционно управление;
 • Разумна цена.

недостатъци:

 • Няма порт за свързване на кабелен интернет;
 • Не поддържа инсталирането на карти с памет;
 • Системата е предразположена към редки бъгове;
 • Само 8 GB памет без разширяемост.

Цената е 4800 рубли.

Xiaomi Mi Box

Beelink GT1 Ultimate 3 / 32Gb

Конзолата е по-ниска по атрактивност спрямо предишния модел, но по отношение на броя на портовете явно е по-добра. Работи чудесно: доста стабилен и бърз. След един поглед става ясно, че създателите са инженери.

В малкия калъф се помещава мощно оборудване. Вече е инсталиран 32 GB памет, което вече е достатъчно за пълноценното използване на всякакви програми и игри. Ако няма достатъчно място, винаги можете да поставите карта. Оперативната памет също е изобилна тук, нейните 3 GB. Не е необходимо да се притеснявате от липсата на интерфейси за свързване. Моделът определено не изпитва затруднения с киното в 4k, както и с 3D игри.

Характеристики:

 • Чипсет: 8x2 GHz Amlogic S912;
 • Видео адаптер: Mali-T820 MP3;
 • RAM: 3 GB DDR4;
 • ROM: 32 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: да;
 • ОС: Android TV 7.1;
 • Други функции: торент, AirPlay, DLNA, Miracast;
 • Размер: 96х96х16 мм.

предимства:

 • Добра софтуерна обвивка;
 • Висококачествено "желязо";
 • Работи правилно и стабилно при всякакви натоварвания.

недостатъци:

 • Не се актуализира „по въздух“.

В магазините приблизителната цена от 7000 рубли.

Beelink GT1 Ultimate 3 / 32Gb

Най-добрите конзоли за Smart TV в 4k: от 10 000 до 15 000 рубли.

В най-скъпата ниша са представени най-добрите конзоли на пазара, готови за работа с 4k.

MINIX NEO U9-H

Определено една от най-добрите конзоли от серията, която работи с 4k. В същото време тя е готова да обработва не само филми в UHD, но също така предлага достъп до игри и стрийминг. Незначителните замръзвания могат да се появяват само в най-взискателните игри с топ настройки. Осигурява отлично HD аудио качество, поддържа стандартите DTS и Dolby Digital.

Операционната система е непрекъсната и има отлични показатели. Предимството на Smart Box е наличието на четири антени, тоест 2 са насочени към предаването, а 2 към приемането. Идеалното решение за хора, практикуващи стрийминг.

Характеристики:

 • Чипсет: 8x2 GHz Amlogic S912-H;
 • Видео адаптер: Mali-T820 MP3;
 • RAM: 2 GB DDR4;
 • ROM: 16 GB;
 • Поддръжка за карта с памет: да;
 • ОС: Android TV 6 / 7.1;
 • Други характеристики: присъства почти всичко;
 • Размер: 96х96х16 мм.

предимства:

 • Страхотно представяне
 • Първокласна технология.

недостатъци:

 • Скъпа цена, истината е съвсем разумна;
 • Незначителни нюанси във фърмуера.

Цената на продукта е 10 000 рубли.

MINIX NEO U9-H

Apple TV 4K

Единственият умен плейър, който няма Android OS. Ако четецът е фен на продуктите на Apple, това устройство е без конкуренция. Компанията предлага само 2 конзоли: модел с 32 GB и същата с 64 GB ROM. Различните количества памет са единствената им разлика.

Медийният плейър поддържа напълно 4k. Префиксът не ограничава точно възможността за гледане на видеоклипове, но не забравяйте, че телевизорът също трябва да поддържа UHD. Въпреки липсата на подходящо съдържание, неговото количество скоро ще се увеличи драстично. Ако къщата разполага с други уреди на Apple, Smart TV приемник от този производител идеално ще допълни колекцията.

Характеристики:

 • Чипсет: 6x2.38 GHz A10X Fusion;
 • Видео адаптер: GT7600;
 • RAM: 3 GB DDR4;
 • ROM: 32/64 GB;
 • Поддръжка на карта с памет: не;
 • ОС: tvOS 11;
 • Други функции: Hulu, Apple Service, Netflix, AirPlay, HBO;
 • Величина: 98x98x35 мм;
 • Вес: 45 г.

предимства:

 • Полностью соответствует заявленным производителем параметрам;
 • Удобный пульт;
 • Поддерживает передачу контента с Apple-гаджетов;
 • Качественно проработанная ОС.

недостатъци:

 • В комплекте нет HDMI-кабель;
 • Большая часть сервисов требует оплату.

Как и остальная продукция корпорации, она станет в копеечку, а именно в 12400 рублей.

Apple TV 4K

NVIDIA SHIELD TV

Это лучшая Smart TV приставка с поддержкой 4k на рынке. При первом же изучении характеристик можно сделать вывод — это лучший продукт своём роде. О лагах, зависаниях и прочих проблемах можно забыть.

Приставка обладает огромной мощностью, что приводит к её нагреву. Чтобы избежать перегревания чипсета, в корпусе встроен кулер. Его работа сопровождается небольшим выделением шума, который сложно заметить, если не приложить ухо к приставке. Аппаратная поддержка части стандартных форматов кодирования и декодирования звука перенесены в программную часть.

Характеристики:

 • Чипсет: 8х2 ГГц NVIDIA Tegra X1;
 • Видеоадаптер: GeForce 6 ULP;
 • RAM: 3 Гб DDR3;
 • ROM: 16 Гб;
 • Поддержка карты памяти: нет;
 • ОС: Android TV0 сверху ещё стоит оболочка Experience 6.2;
 • Другие функции: доступ к онлайн-продуктам Google, наличие приложения для стрима, Коди и прочее;
 • Величина: 159x98x26 мм;
 • Вес: 250 г.

Приставка имеет неисчислимое количество плюсов, главные из которых: производительность и функциональность. Из недостатков: придётся покупать отдельно HDMI-кабель и дороговизна.

Цена приставки составляет 15 000 рублей.

NVIDIA SHIELD TV

Осталось только выбрать ту Смарт ТВ приставку, которая идеально подойдёт для телевизора. В рейтинге есть модели из разных ниш, которые подойдут под телевизоры любой ценовой категории.

Интересни Статии