Рейтинг 7 от най-добрите колела за игри 2017-2018: как да изберем?

Състезателните симулатори имат специално място в средата за видеоигри. Racing има много фенове сред геймърите от всички възрасти и нива на опит. Всички състезателни игри са създадени с цел максимално потапяне в света на игрите и това е много успешно. Вярно е, че играчите нямат право да влизат в духа на състезания по начина, по който контролират - W, A, S, D или стрелки на джойстика. Това е много нереалистично и твърде просто. Ако по някакъв начин приближите виртуалните състезания до реалните. Има такъв начин - да си купите волан за игра или цял комплект с педали и скоростна кутия.

Надпреварата с колелото е много по-реалистична, интересна и отчасти по-трудна. Заслужава да се отбележи, че не всеки волан ще даде най-приятните емоции. Важно е да можете да изберете правилните кормила, за тази цел си струва да проучите характеристиките, на които трябва да разчитате, когато купувате. Ако не искате да задълбавате в тънкостите, можете просто да си купите един от първите 7 най-добри волана от класацията. Те със сигурност комбинират всички необходими параметри.

Преди да започнете да пътувате през най-добрите модели или да отидете в магазина, за да си купите волан за игра, трябва да знаете основните им характеристики. Работата е там, че има огромен брой руля и има модели както за 2000 рубли, така и за 30 000 рубли. Външно те са много сходни, което затруднява избора. Трябва да знаете основните критерии за подбор.

Как да направите правилния избор?

Основните характеристики на игралните колела:

 • Съвместимост. Всички играчи веднага са привлечени от дизайна на волана, но това не е първостепенен критерий при бъдеща покупка. Веднага трябва да погледнете съвместимостта на платформата. Това включва различни версии на операционната система Windows, PlayStation 3, 4 и Xbox. Колкото повече поддържани платформи, толкова по-скъпо е устройството;
 • Броят на педалите. Всички добри волани са оборудвани с педали, тъй като е безсмислено да използвате както волана, така и клавиатурата. Самият принцип за приближаване на раси към реалния свят е загубен. В допълнение към факта, че педалите трябва да бъдат включени, трябва да изучите техния брой. За изпълнение на основни функции са достатъчни 2 педала. Допълнителен педал вече е предназначен за играчи, които искат да получат достъп до нови възможности;
 • Скоростната кутия. Трябва да е за получаване на най-ярки емоции от състезателния процес. Ако няма желание да се занимавате с превключване на предавката, тогава в кутията няма нужда, защо да плащате надплащане? Друг важен момент, често скоростната кутия, която се доставя с комплекта, е с лошо качество;
 • Ръчната спирачка. Крепежът има 2 основни цели. Първият е обучение по шофиране. Той много реалистично имитира функцията на истинска ръчна спирачка. Второ полезно приложение е да изпълнявате сложни дрифт трикове. По-голямата част от дрифтите се извършват с ръчната спирачка. Струва си да знаете, че често ръчната спирачка се продава отделно от комплекта;
 • Количеството на управлението. Да вземете волан с голям ъгъл на въртене означава да придобиете реалистично усещане. Вярно е, че играчът губи част от маневреността си при влизане в завои. Обикновено такива модели са скъпи. Техният ъгъл на въртене достига 1080 °. Малък обрат е стандартът за нискотарифните руля, обикновено половин пълен завой или 3/4 оборот. Бюджетното решение донякъде ограничава приемането на усещания, но осигурява комфорт при шофиране;
 • Функции за обратна връзка, това включва и същата вибрация. Тази функция на устройството допълва усещането на играта. Хубаво е да почувствате, че воланът вибрира по време на удар или при движение извън пистата. Такава проста функция украсява получените емоции.

Рейтинг на 7 най-добри игрални колела

Вече сме събрали най-добрите волани от тези на пазара в една класация.

THRUSTMASTER T150

Идеален модел за участие в състезателни състезания, който пасва на всички общи платформи. Воланът има гумени вложки и допълнителни вложки, където има персонализирани бутони. Комплектът включва 2 педала. От предната страна има панел за игра като контролер с PlayStation.

характеристики настойност
Ъгъл на въртене1080
Наличието на вибрацияИма
Метод на монтажНа винтовете

предимства:

 • Поддържа 3 оборота на управление;
 • На волана има гума, която предотвратява подхлъзване;
 • На предния панел има геймпад.

Недостигът не можа да бъде намерен.

Перфектният волан за всички NFS и Gran Turismo. Благодарение на вибрациите, голям ъгъл на въртене и педалите е възможно да се задълбочите в играта с главата си. Нищо не ви пречи да усетите луда скорост.

Цена: 19 хиляди рубли.

THRUSTMASTER T80 RW

Друго устройство от THRUSTMASTER, то е много подобно на предишното и е негов предшественик. Днес модификацията T80 е бюджетен и много добър модел, подходящ за популярни платформи. Комплектът включва педали, удобно закрепване на скобата и гумено покритие. Основните разлики са в дизайна.

характеристики настойност
Диаметър на волана25 см
Наличието на венчелистчета под колелотоИма
Метод на монтажскоба

предимства:

 • Панелът има 11 персонализируеми клавиша;
 • Под волана има венчелистчета;
 • Разумна цена;
 • Спирачният педал има съпротивление, подобно на истински педал.

Просто няма недостатъци.

Доброто устройство за достъпни пари е чудесно както за PlayStation, така и за Windows PC. Много купувачи особено харесват съпротивлението на волана и спирачките, това само засилва усещането за реалност на случващото се. Благодарение на венчелистчетата и вградените бутони, възможностите за управление се разширяват.

Цената е 10 000 рубли.

THRUSTMASTER FERRARI 458

Трудно е да се намери някой, който не би искал да има Ferrari. Тази мечта обединява момчета от всички възрасти, а момичетата не се противопоставят на возенето на такава машина. Време е частично да изпълним мечтата с помощта на волан със специален дизайн, който симулира спортен автомобил. Моделът работи чудесно както на компютъра, така и на Xbox 360. Обикновено вендузи се използват като монтаж. Въпреки солидния дизайн, воланът е сравнително евтин.

характеристики настойност
педалиИма 2 бр.
Наличие на венчелистчетаИма
PPCИма

предимства:

 • Интересен дизайн;
 • Педалите имат устойчивост на натискане;
 • Идва с скоростна кутия.

недостатъци:

 • Не се поддържа в PlayStation;
 • Плейърът няма да може да свърже волана към модерния Xbox One.

Воланът, стилизиран като Ferrari, е пълен с всички видове бутони, които са доста удобни за използване по време на шофиране. Педалите за съпротива ви позволяват да получите усещането, че наистина шофирате в момента. Устройството е доста ергономично и функционално, за парите чудесен вариант.

Цена: 8000 рубли.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА КОЛОТО НА ХОРИ

Воланът е с гумирано покритие и също е снабден с венчелистчета. Свързано е като редовно USB устройство към PS 3 и 4. Има висококачествена обратна връзка, устойчивост на спирачки, обратна връзка с вибрации и лесен монтаж.

характеристики настойност
Диаметър на волана25 см
Ъгъл на въртене270 °
Метод на монтажнещастници

предимства:

 • Ергономични педали със стойки;
 • Свържете се с нас;
 • 12 бутона на волана.

Единственият и съществен недостатък е, че не поддържа работа с компютър и Xbox. Някои играчи може да не харесват малката дължина на кабела, тя е само 1, 5 m.

Въпреки че воланът е евтин, но обикновено тези модели все още са направени с възможност за свързване към множество устройства. Тук изборът на играчи е ограничен до PlayStation. Това е добър комплект с ергономични устройства, обаче, без скоростна кутия.

Цена: 8000 рубли.

ЗАЩИТА НА ФОРСАЖЕН СПОРТ

В сравнение с предишните модели, този е много по-различен поради нестандартния дизайн. Имитира не стандартния волан в автомобил, а волана на състезателен автомобил Формула 1. Много повърхности са поставени на повърхността, има венчелистчета и 2 педала на дъното (те имат съпротивление).

характеристики настойност
Метод на свързванеUSB
Ъгъл на въртене250 °
От какво се правят оръжияпластмаса

предимства:

 • Ниска цена
 • Способността за регулиране на чувствителността;
 • Удобно подреждане на венчелистчета под волана;
 • Има функция за промяна на наклона на волана.

недостатъци:

 • Няма гумено покритие, пластмасата може да се подхлъзне в ръцете;
 • Няма обратна връзка.

Необичаен и интересен модел с добър монтаж. Той има вградени бутони и контроли, върху които можете да поставите всички необходими действия. Освен това се оказва полезно да регулирате чувствителността и наклона на волана. От използването на устройството остават малко смесени чувства, всичко разваля евтината пластмаса на кутията и липсата на вибрации.

Цена: 4200 рубли.

ЗАЩИТА НА ФОРМУЛИРАНЕ GTR

Класически модел волан с 12 бутона, венчелистчета и гумени вложки. Основното предимство на волана е ниската му цена. За доста ниска цена комплектът доставя не само гумиран волан, но и педали.

характеристики настойност
Наличност на контролна точкаИма
Диаметър на волана24, 5 см
тегло3, 1 кг

предимства:

 • Възможност за закрепване със скоба и вендузи;
 • Комплектът има скоростна кутия;
 • Педалите имат съпротива.

Недостатъкът е, че воланът се върти само на 180 °.

Моделът представлява бюджетен сегмент от компютърни волани. Той има всички необходими опции за комфортна игра. Въпреки че ъгълът на въртене е малък, но за такава цена можете да се примирите с него.

Цена: 3500 рубли.

SVEN DRIFT

Воланът е предназначен за използване на компютър, с който е свързан чрез USB кабел. Прикрепва се към повърхността със скоба. Има мощни вибрации и обратна връзка. Около периметъра на волана има гумено покритие.

характеристики настойност
Метод на монтажскоба
Ъгъл на въртене180 °
Обратна връзка с вибрациитеИма

предимства:

 • Под волана има венчелистчета;
 • Вградени превключватели за промяна на режимите;
 • Гумено покритие.

Няма съществени недостатъци.

Отлична покупка за цената си, която дава изключително положително изживяване. Всичко работи правилно, не замръзва и реагира своевременно. Хареса ми и интерфейса в стил Tizen. Разполага с голям брой портове (2 USB и 3 HDMI). Има дори гласов контрол.

Таблица: Сравнение на характеристики

Визуално запознати с характеристиките на моделите от класацията ще помогнат на таблицата.

моделЪгъл на управление, °обратна връзкаVidratsiyaРазмер на волана, см
Thrustmaster t1501080присъствада28
Thrustmaster T80 RW270нене25
Thrustmaster ferrari 458270присъстване28
Апекс на състезателно колело Hori270присъствада25
Defender forsage sport250присъствада28
Defender Forsage GTR180присъствада24.5
SVEN Drift180присъствада23

Оценката включва не само най-добрите игрални колела в света, но и такива, които идеално съчетават цена и качество. На пазара има както добри бюджетни модели, така и най-добрите волани.

Интересни Статии