Рейтинг 7 на най-добрите защитни телефони

Почти всеки има телефони: деца, пенсионери, понякога дори хора без определено място на пребиваване. Тенденцията винаги да бъде във връзка изисква наличието на телефон за всеки уважаващ себе си човек. Какво да направите, ако работата включва вдигане на тежести или извършване на някакви действия в екстремни условия? Тук обикновен смартфон не се побира, той е изключително крехък и ще се счупи почти всеки месец. Има само един изход от ситуацията - закупуването на удароустойчиви телефони. Как да направите правилния избор и кой от тях е по-добре да закупите ще бъде разгледано в ревюто.

Основни критерии за избор на телефон

Когато търсите подходящ модел, трябва внимателно да разгледате следните основни характеристики:

 • Защо се нуждаем от смартфон и какви са изискванията към него. За ежедневието на обикновен човек е достатъчен телефон със средно ниво на защита. Ако планирате да използвате телефона, докато се катерите или други подобни спортове, калъфът трябва да е възможно най-силен. Ако искате да прекарате времето си с телефона под вода, водоустойчивостта е задължително условие;
 • Колко сигурен трябва да бъде телефонът. Много зависи от материала на случая. Най-издръжливите модели са изцяло изработени от метал и имат гумени вложки. В същото време на пазара има добри опции от пластмаса с висока якост;
 • Капацитет на батерията. Във всеки случай е по-добре да вземете телефон с голям капацитет на батерията. Препоръчва се да изберете такива с капацитет 4000 mAh или повече. Функцията за бързо зареждане ще намали времето, изразходвано за намиране на телефона на изхода;
 • Функции и операционна система (ОС). Телефонът изисква стабилна работа без замръзване. Колкото повече памет и по-мощен процесор, толкова по-добре. Количеството памет, което трябва да вземете поне 3 GB. Не последната роля играе системата в телефона. Ако няма операционна система, това е просто телефон, който не поддържа повечето приложения. По-добре е да вземете Android от 7-ма версия;
 • Design. Тук всичко е индивидуално. Можете да вземете опции за тежки метали или леки пластмасови модели със стилен дизайн. На пазара има компактни и обемни опции в различни дизайни за различни вкусове.

Оценка 7 на най-добрите удароустойчиви телефони

Не се страхувайте, че списъкът не съдържа почти никакви модели от известни производители. Те рядко представляват защитни смартфони. Всички тези модели са наистина най-добрите.

SENSEIT P300

Здравият телефон SENSEIT P300 е модел с бутони с висока степен на защита. Тя спечели позицията си в класацията с висококачествен екран, вградена уоки-токи и добра автономност. Има и камера, но не е твърде добра.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея400 × 360 пи
Размер на екрана2.4 ”
Капацитет на батерията2500 mAh
Резолюция на камерата2 мегапиксела
Предна камера-
операционна системаядро

предимства:

 • Има уоки-токи;
 • Поддържа инсталирането на допълнителна антена;
 • Има светло фенерче.

Единственият недостатък е ниското качество на защитното стъкло, то се надрасква с течение на времето.

Въпреки че SENSEIT P300 не е смартфон, мнозина не се нуждаят от него. Опцията за натискане на бутон е по-евтина от смарт телефон и напълно покрива задачите, които са му възложени. Добрият телефон за достъпни пари със сериозен, мъжки дизайн е идеален избор за мъжете. По време на използването на суспензии и повреди не се забелязват.

Цената е 4650 рубли.

ARK POWER F2

Високото качество отличава телефона сред аналози. Важно предимство е големият капацитет на батерията - това е, от което се нуждаете за пътуване. На телефона има специален SOS бутон. Калъфът е с висока якост, което е достатъчно, за да издържи падането дори от височина 5 м. Вярно е, че все още не трябва да експериментирате.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея240х320 пи
Размер на екрана2.4 ”
Капацитет на батерията4000 mAh
Резолюция на камерата0, 3 мегапиксела
Предна камера-
операционна системаСобствена разработка

предимства:

 • Батерия с голям капацитет;
 • Има бутон за спешно повикване;
 • Поддържа бърза настройка на повиквания;
 • Разумна цена.

недостатъци:

 • Лоша резолюция на камерата;
 • Няма порт за свързване на слушалки.

Телефонът е подходящ за деца, възрастни граждани и други хора, нуждаещи се от специални грижи. Благодарение на бутона SOS винаги можете да подадете сигнал на родители, настойници или роднини в случай на проблеми.

Такова удоволствие струва само 1420 рубли.

BLACKVIEW BV9000

Първият достоен представител на сигурни смартфони. Доброто качество на защита според стандарта IP-68 (най-доброто за днес) прави смартфона възможно най-силен и издръжлив. На практика смартфонът издържа на удари от падане, плуване и светлина.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея2160x1080 пи
Размер на екрана5.7 ”
Капацитет на батерията4180 mAh
Резолюция на камерата13 + 5 мегапиксела
Предна камера8 мегапиксела
операционна системаандроид

предимства:

 • Има двойна камера, която осигурява качествени снимки;
 • Технология на защита IP-68;
 • Батерия с голям капацитет

недостатъци:

 • Смартфонът може да се загрее.

Смартфонът работи бързо и има висококачествен екран, който е доста трудно да се повреди. Притурката съчетава всички възможности на съвременните смартфони и плюс всичко е защитено от повреди. Страхотна комбинация за тези, които искат не само да поддържат връзка, но и да получат всички предимства на смарт телефоните. Под вода смартфонът наистина работи.

Цената за смартфон разбира се е по-висока от телефоните - 17 000 рубли.

RUNBO F1 PLUS

Необичайният дизайн, напомнящ стемпанк, и добрата сигурност правят джаджата добър избор. Телефонът е доста дебел и тежък (много потребители свързват това с качеството). Той има добри технически спецификации и дори поддържа LTE комуникация.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1920 × 1080 пи
Размер на екрана5.5 ”
Капацитет на батерията5000 mAh
Резолюция на камерата16 мегапиксела
Предна камера5 мегапиксела
операционна системаAndroid 7.0

предимства:

 • Огромен капацитет на батерията, колкото 5000 mAh;
 • Позволява на потребителя да използва 4G;
 • Не укоряваща защита.

недостатъци:

 • Високата цена е най-скъпата джаджа от целия рейтинг от 27 900 рубли;
 • Голямо тегло - 313 g.

Дизайнът е изключителен, но много ми харесва. Смартфонът е наистина добър, има всичко от обикновена джаджа и въпреки това е устойчив на удар. Освен това може да се таксува само 1 път за 2 дни. Има достатъчно мощност за всички игри, работи с тях ясно, без спирачки. Смартфонът беше тестван под вода, тестът премина перфектно.

NOMU S10 PRO

Китайците отдавна се отдават на местните купувачи с добри смартфони за малка цена. NOMU S10 PRO е една от бюджетните и доста добри опции. Той има висока якост, непроницаемост и е много евтин. Разбира се, евтиността се отрази на качеството на камерата и мощността на процесора.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1280x720 пи
Размер на екрана5 ”
Капацитет на батерията5000 mAh
Резолюция на камерата8 мегапиксела
Предна камера5 мегапиксела
операционна системаAndroid 7.0

предимства:

 • Успешно комбинира метал с пластмаса, за да осигури висока степен на надеждност;
 • Издържа без презареждане няколко дни;
 • Съответства на стандартите за защита IP68;
 • Средно тегло - 221 g.

недостатъци:

 • Използва се един от по-старите модели на процесора - MediaTek 6737T;
 • Ниско качество на снимане поради резолюцията на камерата от 8 мегапиксела.

Приятният външен вид и ергономичният дизайн определено добавят привлекателност към модела. Разбира се, за смартфон 221 г е много, но за удароустойчив модел е доста малко. Дизайнерите се справиха добре, че отстрани на екрана стърчи страна, която защитава дисплея при падане. Камерата е наистина слаба, нормални снимки могат да се получат само при перфектно осветление.

Цена - 9900 рубли.

UHANS K5000

Бюджетен смартфон с добро качество е направен от пластмаса, инкрустирана с гумени вложки. Той има функцията на уоки-токи. Предната част е оборудвана с закалено стъкло и също има сензор за пръстови отпечатъци (скенер за пръстови отпечатъци). Въпреки че хардуерът не е най-добрият, има причина за това - ниската цена. Когато избирате бюджетни опции, това определено е един от най-добрите защитени телефони.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1280x720 пи
Размер на екрана5 ”
Капацитет на батерията5000 mAh
Резолюция на камерата13 мегапиксела
Предна камера5 мегапиксела
операционна системаAndroid 7.0

предимства:

 • Има сензор за пръстови отпечатъци;
 • радиостанция;
 • Максимално ниво на защита на жилищата;
 • Хубава камера.

недостатъци:

 • По съвременни стандарти слабият процесор MediaTek 6753.

Смартфонът има всичко необходимо за модерен човек и всичко това в грапав калъф. Тя е бюджетна алтернатива на конвенционалните смартфони. Освен това има добра камера.

LG X VENTURE

Отличен вариант за удароустойчив смартфон, който може да издържи на удар и потапяне на дълбочина до 1, 5 м. Той има приложението Health, където има крачкомер, информация за изгорените калории, наличен е барометър. Смартфонът има изненадващо добра камера, дори през нощта осигурява снимки с приемливо качество.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1920x1080 пи
Размер на екрана5.2 "
Капацитет на батерията4100 mAh
Резолюция на камерата16 мегапиксела
Предна камера5 мегапиксела
операционна системаAndroid 7.0

предимства:

 • Поддържа бързо зареждане;
 • Страхотна камера;
 • Красива картина на дисплея.

недостатъци:

 • Сравнително висока цена.

Лекото тегло и стилният дизайн дори не ви позволяват веднага да се досетите, че това е защитен смартфон. Чудесен избор както за жителя на града, така и за пътника. Въпреки че капацитетът на батерията не е най-големият, но се зарежда бързо. Камерата заслужава специално възхищение.

Сравнение на функции

За да разгледате визуално всички модели и да вземете окончателно решение, ключовите характеристики са представени отново в таблицата.

моделпоказЦентрална камера, MPПредна камера MPДиагонал “,Батерия mAhоперационна система
Senseit400 × 3602-2.42500ядро
Мощност на ковчег240 × 3200.3-2.44000Собствена разработка
Blackview2160h108013 + 585.74180андроид
Runbo1920 × 10801655.55000Android Nougat
Nomu1280x7208555000Android Nougat
Uhans1280x72013555000Android Nougat
LG1920x10801655.24100Android Nougat

Кой да избера?

В допълнение към всичко по-горе, можете да добавите още препоръки относно най-добрите джаджи в определени области. По-долу са най-добре защитените телефони в областта на бюджета, пътуванията и модели с атрактивен дизайн.

ZOJI Z8 - бюджетен модел

Ако няма пари за скъпи опции, ZOJI Z8 е най-добрият избор. Той има здрав калъф и дори има функция на банката за захранване. За малка цена разполага с добра батерия и скенер за пръстови отпечатъци.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1280x720 пи
Размер на екрана5 ”
Капацитет на батерията4250 mAh
Резолюция на камерата16 мегапиксела
Предна камера13 мегапиксела
операционна системаAndroid Nougat

Цената на смартфон е 10 900 рубли.

AGM X2 - най-добрият смартфон за пътуване

Само телефон с максимална защита и капацитет на батерията има смисъл при пътуване. В случая с AGM X2 няма да се налага да жертвате дизайна и за двете характеристики. Разработчиците успяха да съчетаят приятен дизайн с висока степен на защита. Той има отлична камера, висока автономност и дори вграден газов анализатор. Комплектът се предлага и с капак без мивка.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1920x1080 пи
Размер на екрана5.5 ”
Капацитет на батерията6000 mAh
Резолюция на камерата12 + 12 мегапиксела
Предна камера16 мегапиксела
операционна системаAndroid Nougat 7.1

Цената е 36 000 рубли.

Caterpillar Cat S41 - най-стилен телефон със защита

Предимно удароустойчивите телефони са направени в сериозен и брутален дизайн, няма толкова много стилни, но има и такива. Този модел съчетава стил с качествена защита, направена според военния стандарт - MIL-STD-810G. Важно е също така, че телефонът има и капацитетна батерия.

Технически спецификациистойност
Разделителна способност на дисплея1920x1080 пи
Размер на екрана5 ”
Капацитет на батерията5000 mAh
Резолюция на камерата13 мегапиксела
Предна камера8 мегапиксела
операционна системаAndroid 7.0

На пазара на удароустойчиви смартфони има както брутални, така и стилни, леки и тежки, мощни и неефективни, евтини и скъпи. Има решение за всички. В рецензията има най-добрите модели за всяка категория, вземайки за които потребителят няма да съжалява за изразходваните пари.

Интересни Статии