Регистрация на дронове през 2019 г.: как и къде да се регистрирам

За много потребители фактът, че трябва да регистрирате дронове, беше разкритие! Как да го направите, къде, колко струва и на много други въпроси, ще се опитаме да отговорим тук и сега. Приятно четене!

Кратка информация

Трябва да регистрирате самолети с тегло от 250 грама до 30 килограма. Ако дронът теоретично е само играчка без камера, тогава все още трябва да се регистрирате, такива закони и правила. Препоръчваме ви да прочетете Регламент № 658.

Ако обаче за кратко време в страната бъде докаран дрон, например, за да участва в състезания по моделиране на самолети, тогава устройството не може да бъде регистрирано.

Къде да се регистрирам

Заявленията трябва да се подават до Федералната агенция за въздушен транспорт, могат да се изпращат по пощата на хартиен носител, но е по-удобно и по-бързо да направите това чрез Единния портал за обществени услуги. Регистрацията е безплатна.

Какво да посочите в заявлението

Първо, прикачете снимка на вашия дрон. Тя трябва да бъде ясна и светла. След това избройте името на устройството, неговия сериен номер, вид и брой двигатели на устройството, което означава електрически двигатели, както и масата на дрона.

Не забравяйте да предоставите информация за себе си - за собственика на устройството.

Дадено лице трябва да предостави: име, дата и място на раждане, SNILS, информация от паспорта (серия, номер и т.н.), адрес на местоживеене и телефонен номер.

Юридическото лице трябва да предостави информация за името на организацията, PSRN, данъчен номер и адрес на регистрация.

Всичко това ще трябва да се направи след 10 дни от датата на закупуване на дрона, безпилотните летателни апарати са забранени за използване без регистрация.

Интересни Статии