Раздорът не спира да се свързва с канала, какво да правя?

Всеки потребител на Discord може да срещне проблем, когато връзката към сървъра за игри не приключи. Програмата все още е активна, а чатът е във фаза на свързване. Така раздорът виси за неопределено време, връзката може да продължи с часове и да не успее.

Вече е установено, че причината за безкрайната връзка често блокира достъпа до канала. Защитна стена, антивирус или защитна стена могат да блокират функциите на приложението. Промяната на настройките за тези защити често помага за отстраняване на проблема. По-подробно по-подробно за методите за спасение от безкрайната връзка с канала в раздора и причините за проблема.

Какво е раздора?

Мнозина вече знаят, че Discord е гласов пратеник, често използван за комуникация между членове на игровия екип. Разпространява се безплатно. Стабилно работи не само на компютри, но и на смартфони, таблети. В допълнение към комуникационната функция, той поддържа поточно предаване, действа като табло за съобщения. Днес Discord работи на всички популярни системи.

Към днешна дата Discord има над 90 милиона потребители, които постоянно използват приложението. Пратеникът привлече много благодарение на изобилието от функции и удобното им изпълнение.

Защо има безкрайна връзка с канал в Discord?

Постоянната връзка със сървърите е най-честата грешка, често се удря в игрален месинджър.

Какво причинява:

 • Проблеми със свързването към Интернет от клиента;
 • Чатът не работи или не функционира правилно;
 • Защитната стена на Windows или друг инструмент за защита блокира връзката със сървърите;
 • Системата е заразена с вирусен код;
 • Windows няма всички необходими актуализации;
 • Времето в системата е зададено неправилно или е посочена грешната часова зона;
 • Инсталирано приложение за прокси.

Знаейки всички възможни причини за дългото зареждане на раздора, има възможност да ги премахнете.

Тестване на вашата интернет връзка

Първата стъпка е да проверите връзката и нейната стабилност. Това е лесно да направите, като отворите популярни уеб ресурси и наблюдавате как браузърът ви реагира. По-добре е да проверите поведението на уеб браузъра на поне 5 сайта, така че интернет не работи добре с IP адресите на други държави. Ако всичко работи правилно, най-вероятно проблемът не е в Интернет.

Ако има спирачки и дълги изтегляния на сайта, трябва да рестартирате компютъра и Wi-Fi рутера. Ако всичко друго не успее, трябва да се свържете с вашия доставчик.

Проверка на здравето на Diskord сървърите

Има сайт, който записва оплакванията на потребителите за достъп до различни популярни уеб ресурси. Линк към сайта.

Трябва да се уверите, че сървърите на Diskord са налични, лесно е да заключите, че ако другите потребители не се оплакват от тях. Друг вариант е да попитате приятел дали Discord работи за него.

Временно изключване на защитна стена, антивирус

Един от често срещаните проблеми е блокирането на IP адреса на сървъра за игра или порта, отговорен за свързването с Diskord. Възможност за блокиране на връзката: вградена защитна стена и антивирусен софтуер. Най-лесният начин да се потвърди, че проблемът е с тях, е временно деактивиране на антивируса с защитна стена. Ако след изключване всичко работи, трябва да добавите Discord към белия списък или изключения.

Поставете всички необходими актуализации

За стабилна работа на пратеника трябва да имате всички актуализации за Windows. На първо място, трябва да се уверите, че има актуализация KB2533623 (за „седемте“). Без него раздорът няма да работи правилно. Препоръчително е да инсталирате всички налични актуализации и да проверите за коригиране на грешки.

Проверка на правилното време

Ако Diskord се опита да се свърже със сървъри за дълго време, се препоръчва да проверите настройките за времето. Важно е да имате правилния колан, дата и час. За да направите това, задръжте курсора на мишката върху иконата за време с дата в долната част на екрана. След това трябва да направите RMB и да изберете „Задаване на дата и час“.

Всички данни в този раздел трябва да са от значение за конкретен регион на пребиваване.

Завършване на процеса на раздора

Както показва практиката, това е доста ефективен метод. Просто трябва да убиете процеса на месинджър чрез „Диспечер на задачите“ или конзолата. За да завършите процеса през командния ред, трябва да направите RMB в "Старт" и да изберете конзола с права на администратор. В прозореца, който се показва, въведете taskkill / F / IM discord.exe и натиснете Enter. Сега просто трябва да рестартирате приложението.

Преинсталирайте раздора

Често помага да се отървете от дълга връзка, особено в случаите, когато файловете на приложенията са повредени.

Важен момент! Само премахването и инсталирането на Discord няма да помогне. Също така е необходимо да се изтрият временни данни за потребителското приложение.

Ръководство за действие:

 1. Стартирайте „Програми и функции“, след това премахнете раздора.
 2. Натиснете комбинацията Win + R, въведете% appdata% и натиснете Enter.
 3. Намерете директория, наречена Discord и я изтрийте.
 4. Изпълнете линията Run отново и вмъкнете% LocalAppData%.
 5. Премахнете папката с името Discord.
 6. Рестартирайте компютъра, изтеглете програмата от връзката и я инсталирайте.

Търсете вируси в системата

Задължително е да проверите за вирусна инфекция в Windows. Не трябва да използвате вече инсталиран антивирус. По-добре е да изтеглите антивирусни скенери като Dr.Web или AdwCleaner. Лесно е да отгатнете какво да правите с вирусите.

Изключване на прокси

Ако в системата е инсталирано приложение за достъп до прокси, трябва да го изключите. Кликнете върху комбинацията Win + R, поставете inetcpl.cpl и натиснете клавиша Enter. След това отидете на раздела „Връзки“ и кликнете върху „Мрежови настройки“ вътре в него. Струва си да премахнете отметката от квадратчето до елемента, отговорен за използването на прокси сървъра (ако отметката е поставена отметка).

Сега читателят знае какво трябва да направи, за да фиксира безкрайната връзка с каналите в Discord. Тези методи обикновено помагат, така че вероятно проблемът ще бъде преодолян.

Интересни Статии