Разделен екран на iPhone и iPad

Режимът на разделен екран е много полезен, тъй като ви позволява да държите две приложения отворени на устройството едновременно, независимо дали трябва да отворите и двата документа в iPad Pro 11 или два акаунта в социалната мрежа, работещи на iPhone XS. Жалко е, ако не знаете как да стартирате режима на разделен екран, тъй като iOS не дава много указания за това и може да не използвате тази полезна функция.

За да допълните знанията си, следвайте това просто ръководство за това как да стартирате режим на разделен екран на вашия iPhone или iPad. Използвахме iPad Pro 12.9 (2018) за този урок, но тези стъпки работят и за обикновен iPhone.

Настройка на режим на разделен екран на iPhone или iPad

  1. Отворете второто приложение. За да разделите екрана си на iOS, просто трябва да отворите второто приложение и да го сведете до минимум. След това той ще се появи на панела за докиране в долната част на екрана.
  2. Отворете основното приложение. Сега отворете основното приложение, онова, с което искате да споделяте екраните.
  3. Плъзнете второто приложение. На следващо място, ние вземаме второто си приложение от панела Dock и плъзгаме желаната част от екрана.

Готово, сега сте готови да работите в режим на разделен екран с две приложения. Например, можете да отворите Youtube с някакъв подкаст и в същото време да четете интересна новина или статия в браузър.

Как да пренастроите режима на разделен екран на iPad и iPhone

На вашия iPad е отворено едно голямо приложение, което заема по-голямата част от екрана, а другото е отстрани. Ако тази подредба не ви подхожда, можете да я промените по няколко начина.

  1. Скриване и връщане на изскачащия раздел. Ако искате да скриете второто приложение, просто трябва да докоснете сивата лента в горната му част и да го плъзнете от двете страни на екрана, това ще доведе до изчезването на приложението. За да го върнете обратно, трябва лесно да изтеглите от страната, където сте го обърнали, и той ще се появи отново.
  2. Отворете „истинския“ режим на разделен екран. Вторият раздел вече е разположен пред първия, но ги подреждате един до друг. Щракнете и задръжте сивата лента в горната част на втория раздел и я плъзнете надолу (или нагоре). И двата раздела ще бъдат замъглени, но когато спрете да държите един от тях, те ще бъдат разположени един до друг и изображението отново ще стане ясно. Повторете тези манипулации и второто приложение отново ще виси над основното и можете лесно да го "изчеткате".
  3. Подравнете приложенията. Ако искате второто приложение да е по-голямо, можете да преместите лентата между тях половината линия на екрана или повече. Приложенията могат да бъдат разделени само на 50:50 или 25:75 - друго мащабиране не е възможно.

Интересни Статии