PS4 не се свързва с Wi-Fi: как да поправите грешката NW-31297-2?

Опитвайки се отново да свържете вашия PS4 към безжичната мрежа Wi-Fi, може да се натъкнете на грешката NW-31297-2, съобщението за което ще потвърди невъзможността за свързване към Wi-Fi поради евентуално неправилна WPA парола за мрежата. Заслужава да се спомене, че тази грешка може да се появи и на PS4 конзоли, които първо са свързани към Wi-Fi.

Има ли конкретна причина за тази грешка? За съжаление няма такава, но в дискусиите за грешка NW-31297-2 най-често се появяват две възможни причини: проблеми със софтуера PS4 и проблеми с рутера на потребителя. Именно от тези причини ще надградим решението на тази грешка. Нека го направим

Решение за грешка NW-31297-2 на PS4

Метод №1 Опитайте отново да се свържете с Wi-Fi мрежа

Ако все още не сте правили многократни опити да свържете своя PS4 към безжична мрежа, препоръчваме ви да опитате отново. Работата е там, че грешката NW-31297-2, в някои случаи, може да се появи само веднъж, като е случайна грешка в софтуера на конзолата на Sony.

За всеки случай, помислете как да се свържете с Wi-Fi мрежа на PS4. Първо трябва да отидете на конзолата "Настройки". След това отидете в секцията „Мрежа“ и изберете „Свързване с интернет“. След това изберете Свързване чрез Wi-Fi (безжична връзка) → Използване на Wi-Fi → Просто . Опитайте да се свържете отново, като въведете паролата за мрежата на WPA.

Нека PS4 се опита да се свърже и може би грешката NW-31297-2 този път ще отсъства. Ако обаче тя все още е там, то това определено не е някакъв бъг, който показа лицето си веднъж и трябва да бъде коригиран с определени методи.

Метод №2: Изключете други устройства от безжичната мрежа

Следният метод беше посъветван от Sony на официалния уебсайт относно появата на грешка NW-31297-2: опитайте да изключите други устройства, които вече са свързани към Wi-Fi мрежата. Идеята е, че вашата безжична мрежа е под голямо натоварване от други устройства и PS4 просто не може да се свърже поради това.

Изключете няколко устройства от мрежата и след това опитайте отново да свържете PS4 към Wi-Fi. Ако грешката NW-31297-2 е възникнала поради претоварване в мрежата, тогава проблемът е трябвало да бъде разрешен. Ако не, преминете нататък.

Метод №3 Промяна на автентичността

Смята се също, че грешката NW-31297-2 е причинена от проблеми с автентификацията на PS4 в Wi-Fi мрежа. Някои потребители успяха да разрешат този проблем, като просто промениха типа на удостоверяване в настройките за защита на Wi-Fi в настройките на рутера.

Така че, за да се опитате да поправите грешката NW-31297-2, трябва да отидете в настройките на браузъра си и да промените типа на удостоверяване. Не можем да препоръчаме конкретен тип, тъй като различните потребители твърдят, че разрешават грешката при избора на различни типове, например WPA-PSK или WPA / WPA2-PSK.

За съжаление различните маршрутизатори имат различни потребителски интерфейси, така че е практически безполезно да се описват точните стъпки за промяна на автентификацията. Можем да ви дадем само съвети, с които можете да хванете голямата картина на това къде можете да намерите желания артикул с настройките.

И така, отидете на браузъра на вашия компютър и въведете в адресната лента 192.168.1.1 (това е най-често срещаният адрес за достъп до настройките на рутера, но във вашия случай може да е различен). След това отидете на разширените настройки и намерете секцията Wireless . Като правило, в този раздел ще бъдат разположени настройките за сигурността на рутера, в който ще намерите възможността да промените типа на удостоверяване.

Експериментирайте с тези настройки и проверете за грешка NW-31297-2 на PS4, когато я свързвате към Wi-Fi мрежа. Поне за някои потребители този метод може да помогне. Освен всичко друго се твърди, че тази грешка може да бъде отстранена след актуализиране на софтуера на самия PS4 или свързване на конзолата директно към мрежата с помощта на кабел.

Интересни Статии