PS4 Грешка CE-36244-9: Решения

PS4 има доста добре оптимизиран софтуер, но в него все още се появяват грешки и днес ще разгледаме една от тези грешки: CE-36244-9. Собствениците на конзолата от Sony могат да видят този код, докато изтеглят игри, добавки, лепенки, различни програми и друго, разнообразно цифрово съдържание. Но кодът на грешката не е единственото, което получават потребителите. С грешка CE-36244-9 следва и следната информация:

Изтеглянето е спряно. Изтеглените данни вероятно ще бъдат повредени. (CE-36244-9)

Като се има предвид, че физическите носители се използват все по-малко, решението на грешката CE-36244-9 на PS4 е критична задача. И дори да използвате дискове, какво ще кажете за кръпки, добавки и мрежова функционалност, която се осигурява от огромен брой игри? Вярно е, че просто е необходимо да се реши проблема и ние ще ви покажем как да го направите и то в най-кратки срокове.

Начини за решаване на грешка CE-36244-9 на PS4

Собствениците на PS4 основно коригират грешката по три начина: рестартиране на PS4 и процеса на зареждане, настройване на обществен DNS на Google и извършване на процеса на инициализация. Ще разгледаме и трите метода в тази статия. Да започнем с най-простия от тях, който често решава грешката CE-36244-9 на PS4.

Рестартиране на PS4 и процеса на зареждане

Може би грешката CE-36244-9 е типична, случайна повреда, възникнала в софтуера PS4. Сега ще се опитаме да разрешим проблема с най-простите стъпки: рестартиране на PS4 и процеса на зареждане (няма значение какво сте се опитали да изтеглите на конзолата си).

И така, рестартирайте конзолата (тук, надяваме се, няма да има проблеми) и след това отидете на „Известия → Изтегляния от мрежата“, анулирайте изтеглянето и опитайте отново. По този начин на теория можете да се отървете от грешката CE-36244-9 на PS4. Просто казано, рестартираме конзолата, нулираме изтеглянето на каквото и да е и опитаме веднъж. Просто, но ефективно.

Google DNS таксуване

Можете да се отървете от грешката CE-36244-9 на PS4, като зададете DNS адреси от Google. Поне така твърдят огромен брой потребители в мрежата. Необходимите DNS адреси се излагат доста просто по време на процеса на настройване на мрежова връзка.

И така, отидете на конзолата "Настройки" и изберете секцията "Установяване на връзка с Интернет". След това изберете вида на връзката, от която се нуждаете, т.е. окабелен или безжичен. След това трябва да изберете „Специално“.

Процесът на настройка на настройките за мрежовата връзка ще започне: изберете автоматични параметри, докато стигнете до елемента с DNS. Когато достигнете настройките на DNS, изберете „Ръчно“. Стигнахме до правилното място: задайте 8.8.8.8 за основния DNS и 8.8.4.4 за вторичния.

След това завършете настройването на мрежовата връзка, след което конзолата ще провери тази връзка. Когато приключите с теста, опитайте да изтеглите нещо, за да проверите за CE-36244-9 на PS4.

Извършване на процеса на инициализация на PS4

Инициализирането на PS4 е процес, който може да реши много проблеми на конзолата на Sony. Какъв е този процес? Всъщност инициализацията е нулиране на всички настройки на конзолата до стойности по подразбиране. Изложените настройки в PS4 могат просто да са причина за грешката CE-36244-9.

За да инициализирате PS4, трябва да направите следното:

  • Отворете Настройки.
  • Слезте в долната част на настройките и намерете секцията „Инициализация“.
  • След това изберете „Инициализиране на PlayStation 4.
  • Изберете опцията „Бързо“.
  • Изчакайте процеса на инициализация да завърши и след това опитайте да изтеглите нещо, за да проверите за CE-36244-9 на PS4.

Това бяха най-ефективните решения за тази не толкова приятна грешка и се надяваме, че биха могли да ви помогнат. Ако имате въпроси относно грешката CE-36244-9 на PS4 или някаква допълнителна информация за проблема, оставете коментари под тази статия.

Интересни Статии