Прости решения за iOS 9 Beta: 5 често срещани проблема и поправки на iOS

Благодарение на всички налични бета версии на операционната система iOS 9, всеки вече може да инсталира окончателната версия на софтуера. Но бета версията не е завършена: тя може да съдържа грешки, докато новите версии на фърмуера далеч не са изключение. За да помогнем на потребителите, които използват iOS 9 бета, представяме ръководство за коригиране на 5-те най-често срещани проблеми на софтуера на Apple от серия 9 за устройства на Apple.

След инсталирането на iOS 9 Beta на моя iPhone, телефонът започна да замръзва и да изостава във всеки подходящ момент. Това добре ли е?

Инсталирането на iOS 9 Beta беше изкушаващо, тъй като осигуряваше достъп до нови функции на iPad или iPhone преди официалната им версия. Но това е, което се нарича „бета версия на фърмуера“ и „IOS 9“ не прави изключение от това, защото всеки незавършен софтуер има свои проблеми и грешки.

Бета версията на фърмуера се използва в ограничен кръг от хора (на теория поне) сред разработчиците на приложения, които ще използват фърмуера, за да проверят съвместимостта му с приложенията, а след това да отстранят всички идентифицирани проблеми, преди да пуснат окончателната версия на обществеността. Но благодарение на програмата Apple, iOS 9 стана веднага достъпен за повечето обикновени потребители, които имаха възможност да инсталират най-новия фърмуер преди официалната му версия. Това е и добро, и лошо.

Ако сте нови за бета софтуерните инсталации, тогава вероятно ще бъдете изключително изненадани и разочаровани от големия брой бъгове от iOS 9. Това е очевидно, тъй като бета версията все още не е завършена. Всъщност вие сте в ръцете на софтуер, който все още се разработва и е предназначен за тестване и откриване на грешки. Не трябва да очаквате съвършенство в новата бета версия. Освен това не бива да мислите, че всички приложения на трети страни ще работят безупречно върху него.

В идеалния случай не се препоръчва да инсталирате iOS 9 Beta на телефона или таблета си, но ако четете тази статия, тогава е очевидно, че не сте се придържали към този съвет. Не се притеснявайте, защото хитрите майстори, благодарение на екипната работа, вече успяха да намерят решение на някои проблеми и може би някои от тях бяха намерени на вашето устройство.

Как да коригирате често срещаните проблеми в iOS 9 Beta

Когато инсталирате бета версията на iOS, трябва незабавно да очаквате редица често срещани проблеми. Обикновено попадат в общите категории, които използваме най-често: интернет връзката и Wi-Fi може да спрат да работят правилно, в резултат на което приложенията на трети страни могат да спрат да функционират нормално, животът на батерията може да намалее и много повече. Всички тези нюанси са разгледани в следващите раздели.

Всички тези проблеми обаче могат да бъдат отстранени и с едно просто решение - инсталиране на следващата бета версия на iOS 9.

Проблемите, като правило, са доста сериозни в първата бета версия на софтуера и след това постепенно се елиминират във втората и третата версия на софтуера. Например iOS 9 Beta 3 се счита за сравнително стабилна операционна система. По този начин, въпреки че може би вече мислите, че ще бъде по-правилно да се възстановите към предишните работещи версии, не винаги ще бъде правилно да отидете в обратна посока и в някои случаи ще бъде по-разумно да инсталирате следващата бета версия на софтуера, за която ще обсъдим по-късно в тази статия,

Задължително е да създадете резервно копие на устройството, преди да инсталирате актуализацията, така че в случай на нещо да се върнете към желаната версия на софтуера, ако откриете известно недоволство от ваша страна.

След инсталиране на iOS 9 Beta Wi-Fi спря да работи или защо iPhone / iPad не може да получи достъп до мрежата

Едно от най-често срещаните оплаквания на хората, които са инсталирали бета версията на iOS, е липсата на мрежова връзка или проблеми с Wi-Fi. Не се притеснявайте! Този проблем е разрешим. Ето списък с корекции, които могат да ви помогнат. Моля, обърнете внимание, че ако първата опция не ви подхожда, веднага се препоръчва да използвате следващото решение подред.

 • В полетен режим отворете „Control Center“ (прекарайте пръст нагоре от долната част на екрана) и натиснете „Airplane Mode“, за да го включите. Изчакайте няколко секунди и след това натиснете отново бутона за режим на полет, за да го изключите.
 • Изключете и след това незабавно включете получаването на мобилни данни. Отворете „Настройки“, изберете там секцията „Мобилни данни“ и изключете едноименната функция, след което веднага я включете отново.
 • Изключете и включете устройството. Натиснете и задръжте бутона за заключване, докато се появи „Плъзнете, за да изключите“, след което ще трябва да извършите тази операция. Включете устройството си по същия начин: натиснете и задръжте бутона за заключване, за да включите устройството iOS отново.
 • Премахнете мрежата. Отворете „Настройки“, изберете секцията „Wi-Fi“ и кликнете върху бутона „Информация“ до вашата мрежа. Сега изберете "Мрежово премахване" и директно го изтрийте. След това отново намерете мрежата си в общия списък и въведете кода за достъп.
 • Нулирайте мрежовите настройки. Отворете "Настройки", изберете секцията "Общи", щракнете върху "Нулиране" в него и там нулирайте мрежовите настройки. Въведете паролата, за да нулирате мрежовите настройки.

Надяваме се тези поправки да работят. Ако не, тогава проверете два пъти дали вашата мрежа работи или проверете за нова версия на фърмуера (Настройки> Общи> Актуализация на софтуера).

Бели екрани и сривове в приложения за iOS 9

Ако бъдете изпреварени от бял екран за добре дошли след надграждане до нова версия на IOS или ако започнат да се появяват проблеми с приложенията, ще трябва да се справите с грешка в паметта. Ето някои решения на този проблем:

 • Изключете и включете устройството. Натиснете и задръжте бутона за заключване, докато се появи „Плъзнете, за да изключите“, след което ще трябва да извършите тази операция. Включете устройството си по същия начин: натиснете и задръжте бутона за заключване, за да включите устройството iOS отново.
 • Отворете многозадачност (щракнете двукратно върху бутона Начало) и плъзнете всяко разбито приложение от горната част на екрана.
 • Проверете за нова версия на фърмуера (Настройки> Общи> Актуализация на софтуера).
 • Актуализирайте приложението. Отворете го в App Store и кликнете върху „Актуализации“.

Ако все още имате проблеми с паметта, помислете за преинсталиране на бета версията или надграждане до по-ранна версия на iOS.

iPhone / iPad показва грешно време на iOS 9

Понякога функцията за автоматично актуализиране на времето работи неудобно в бета версия на iOS. Решението е да изключите автоматичните актуализации на времето и да зададете времето ръчно. Направете следното: кликнете върху "Настройки"> "Общи"> "Дата и час"> "Време за автоматично актуализиране"> "Изключете".

Текущото време ще бъде показано по-долу. Кликнете върху часовника, за да изберете правилното време.

Батерията на iPhone / iPad се изчерпва по-бързо от обикновено в iOS 9

Ранните бета версии на новия фърмуер могат да изтощават батерията с невероятна скорост. Има различни причини за този проблем, но в повечето случаи само по-късни версии на софтуера могат да отстранят проблема.

Въпреки това, докато чакате нова актуализация, можете да видите дали приложението причинява този проблем. Опитайте следните методи:

 • Отворете „Настройки“, изберете там секцията „Общи“, след това отидете на „Използване“, кликнете върху „Използване на батерията“ и проверете кои приложения „ядат“ най-много вашата батерия. Ако не ги използвате, просто изтрийте. След това рестартирайте телефона си и вижте дали този съвет ви е помогнал.
 • Рестартирайте телефона или таблета си, като държите бутона за заключване.
 • Опитайте да нулирате всички настройки. (Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки).

Ако не работи нито един от методите, опитайте да понижите фърмуера до по-ранна версия на iOS.

Не може да се възстанови до по-ранна версия на фърмуера на iOS 9

В някои случаи възстановяването до по-ранна версия на iOS може да отдели много време и нерви, но момчетата от Apple изглежда са се опитали да улеснят тази функция. Във всеки случай сега е доста лесно да се възстанови до последната официална фърмуера на версия 8 от iOS 9 beta.

Възстановяването може да е най-доброто решение, ако се появят горните проблеми. Следвайте тези стъпки за възстановяване.

 1. Включете вашия iPhone в режим на възстановяване.
 2. Свържете iPhone към компютъра с помощта на USB кабел.
 3. Отворете iTunes и изберете иконата на iPhone в лентата с инструменти.
 4. Щракнете върху бутона Възстановяване на iPhone.

ITunes ще изтегли последната официална версия на софтуера за iOS и ще го инсталира на вашия телефон. Моля, обърнете внимание, че това действие ще изчисти напълно iPhone от външни приложения и съответно ще изтрие всички ваши настройки и данни, така че ще бъде важно да архивирате телефона си, преди да надстроите до iOS бета. Надяваме се, че можете да инсталирате бета много по-късно (когато тя ще бъде по-надеждна) или да изчакате нейното официално издаване.

Интересни Статии