Променете PSN мрежовия идентификатор на PlayStation 4

Накрая, Sony реши да предостави на своите потребители възможността да променят мрежовия идентификатор на PlayStation Network. Играчите по целия свят с радост поздравяват тази новина. Но как да промените вашия PSN идентификатор? Безплатна ли е тази услуга? И има ли рискове след това действие? В тази статия ще намерите цялата необходима информация по тази тема.

Как да промените идентификатора на PSN мрежата на PlayStation 4?

Има два начина за промяна на вашия мрежов идентификатор: директно през конзолата PS4 или чрез уеб браузър. За да промените PSN идентификатора на PS4, отидете на "Настройки" и изберете "Управление на акаунта". Следващата стъпка е „Информация за акаунта“> „Профил“> „Мрежов идентификатор“. След това трябва да следвате съветите на екрана, за да завършите промените безопасно.

Промяна на PSN идентификатор чрез уеб браузър?

За да промените идентификационния номер на мрежата чрез уеб браузър, влезте в акаунта си в PlayStation Network и потърсете „PSN профил“. След това кликнете върху „Промяна“ - бутонът се намира с вашия идентификационен номер. Изберете оригинално име или изберете едно от предложените.

Цената на смяна на мрежовия PSN ID?

Според един от директорите на Sony Сид Шуман в своя блог: „Първият път, когато смените идентификатора си, услугата е безплатна, но следващия път ще трябва да платите $ 9, 99 / £ 7, 99, освен ако не сте член на бонусната програма на PlayStation Plus.“ В този случай тя ще струва $ 4, 99 / £ 3, 99. Можете да използвате тази функция навсякъде по света. Ако решите да върнете старото си име, можете да го направите безплатно, безкрайно много пъти.

Какви са рисковете, свързани с промяната на PSN идентификатора?

При промяна на идентификатора на PlayStation може да възникнат значителни рискове, тъй като някои от игрите не поддържат използването на тази функция. Според Sony „PS4 игрите, които се пускат от април 2018 г., са проектирани така, че всеки да може да промени идентификационния си номер.“ Но по време на представянето на миналата година, преди излизането на новата игра, се случи неприятен инцидент: при тестване на една от игрите, многократната смяна на PlayStation ID завърши с неуспех.

Освен това има няколко игри, които имат някои „сериозни проблеми“, свързани с промяна на идентификационни номера. Те включват проекти като LittleBigPlanet 3 и Just Dance 2017. Sony са тествали продукти и са публикували списък с игри, така че геймърите да имат информация за това кои проблеми могат да възникнат.

Проблеми, които възникват най-често поради промяна в идентификационния номер:

  • невъзможност за запазване на игра;
  • загуба на запазени данни за играта;
  • загуба на данни от класации и напредък на трофеите;
  • използваният по-рано мрежов идентификатор на потребителя остава видим за вас и други играчи;
  • Някои от игровите процеси не работят правилно „както онлайн, така и офлайн“.

Според разработчиците: „Има възможност да загубите достъп до някакво съдържание. (това е особено вярно за покупки по време на игра, като надстройки, бонус елементи или монети). "

Sony съобщава, че ако върнете стария мрежов идентификатор, повечето от възникналите проблеми ще се решат.

Интересни Статии