Проблем със син екран на iPhone 6

Проблем: Добър ден. Използвам iPhone 6 от няколко месеца, но продължавам да изпитвам някои проблеми с него. Понякога не можете да се свържете с която и да е WiFi мрежа. Понякога, когато го свържа към зарядно и едновременно се опитам да използвам определени функции, екранът става напълно син и става просто невъзможно да се използва смартфон. Опитах се да заредя устройството от компютър. Когато свързвам USB кабела, чувам характерен звук, показващ, че връзката е възникнала, но екранът веднага става син и нищо друго не се случва. Самият компютър също не показва съобщения, че устройството наистина е свързано. Помогнете за решаването на този проблем.

Решение: Проблемът, който имате, често се нарича в мрежата като „син екран на смъртта“. Ако този син екран продължава да се появява в определени ситуации, тогава най-добрият начин да започнете е напълно да нулирате устройството до фабричните настройки и да го конфигурирате като напълно нов смартфон. Моля, обърнете внимание, че тази процедура ще изчисти напълно вашия iPhone от всяка потребителска информация, така че най-добре е първо да архивирате всичките си данни. Също така, за тази процедура ще ви е необходима последната версия на iTunes на вашия компютър.

 • Свържете устройството към компютъра с помощта на доставения оригинален кабел.
 • В iTunes отворете раздела за управление на вашия iPhone, iPad или iPod.
 • На първата страница, наречена Общи, намерете бутона Възстановяване и щракнете върху него.
 • Пред вас ще се отвори прозорец с предупреждение, че сега вашето устройство ще бъде напълно почистено и цялата информация ще бъде изтрита от него. Щракнете върху бутона Възстановяване, ако потвърдите това действие. iTunes ще изтегли най-новия софтуер за вашето устройство от сървъра на Apple и ще завърши процеса на възстановяване.
 • По време на тази операция вашето устройство ще се рестартира. Когато всички процедури приключат, на дисплея на вашето устройство ще видите бял фон с приветствено съобщение и предложение за отключване на екрана. Преминете през всички стъпки на Setup Assistant, за да зададете основните параметри на устройството и да го активирате. При една от стъпките за конфигуриране ще бъдете подканени да стартирате устройството като чисто ново или да възстановите от съществуваща архивиране на iTunes или iCloud. Ако извършвате тези операции на вашия смартфон, уверете се, че в тавата е инсталирана активна SIM карта, без да питате за ПИН код. Необходимо е да активирате устройството.

Ако вашето устройство не се появи в прозореца на програмата iTunes, следвайте стъпките, изброени по-долу.

 • Изключете напълно вашия смартфон.
 • Свържете единия край на USB кабела към компютъра, на който е инсталиран iTunes.
 • Задръжте и задръжте бутона Начало на вашето iOS устройство, докато свързвате другия край на кабела към него. Дръжте бутона, докато иконата iTunes се появи на дисплея.
 • След като иконата iTunes и USB кабел се появят на дисплея, можете да освободите бутона Home. Ако нищо подобно не се появи на дисплея, опитайте да повторите стъпки 1-3.
 • След свързване на устройството iTunes ще се отвори автоматично и на екрана на компютъра ще видите съобщение, че устройството е намерено в режим на възстановяване.
 • Щракнете върху OK и в прозореца на iTunes отново изпълнете описаната по-горе процедура за възстановяване.

Пишете в коментарите дали нашите съвети са ви помогнали, а също така опишете проблемите, които срещате при използването на вашите устройства от Apple. Ще се опитаме да намерим решение и да го опишем в следващите статии.

Интересни Статии