Причини за грешка 492 в Google Play и как да се отървете от нея

По правило при продължителна употреба на устройство, работещо с Android, потребителите могат да започнат да срещат голямо разнообразие от грешки. Сред тях понякога възниква грешка 492 при опит за инсталиране на игра или приложение от магазина на Google Play. Тази статия ще ви покаже какво причинява 492 и какво трябва да се направи, за да не се повтаря.

Причини за грешка 492 в Google Play

Всяко приложение, което има достъп до Интернет и е свързано с гледане на всякаква информация от мрежата, с течение на времето натрупва голям брой временни файлове в паметта на устройството. Тези временни файлове се наричат ​​кеш. За да се ускори презареждането на определени страници и данни, както и да се намали потреблението на трафик, приложенията съхраняват част от информацията в паметта на устройството. Това важи и за приложението Google Play, което запазва екранни снимки, икони, визуализации на изображения и текстови данни, които преглеждате в магазина. След като обемът на тези данни достигне обема, който влияе върху работата на смартфона, приложението може да прекъсне изтеглянето на нови данни и да даде грешка 492.

Методи за премахване на грешка 492

Метод №1

На първо място, опитайте се да изчистите кеша на системното приложение, използвайки самата система:

 • Отворете Настройките на устройството си и отидете в категорията Приложения.
 • Отворете свойствата на приложението Google Play Services и Google Play Store една по една.
 • Изчистете кеша и изтрийте данните от приложението, като щракнете върху съответните бутони.
 • Рестартирайте устройството и опитайте отново да изтеглите приложението от GooglePlay store.

Метод №2

Ако първият метод не е бил достатъчно ефективен и продължавате да виждате грешка 492, препоръчваме ви да направите по-дълбоко почистване на системните данни на вашето устройство, като използвате менюто за възстановяване. Моля, обърнете внимание, че това ще изтрие всички данни на всички приложения и някои от тях ще изискват повторно разрешение.

За да влезете в Recovery-boot, направете следното:

 • Изключете устройството.
 • Задръжте клавиша за намаляване на звука и докато го държите натиснат бутона за захранване на устройството.
 • Изчакайте, докато на дисплея се появи логото на производителя или логото на Android, освободете бутона за захранване, без да пускате клавиша за намаляване на силата на звука.

  Забележка : Моля, обърнете внимание, че в някои устройства Възстановяването може да се извика чрез натискане на клавиша за повишаване на звука. Останалата част от алгоритъма е идентична.

Веднага щом на екрана се появи менюто за възстановяване, системата за управление се активира с помощта на физически клавиши на тялото на устройството - клавиши за сила на звука (нагоре / надолу) и ключ за заключване (потвърждение за избор):

 • Изберете WipeData / FactoryReset и потвърдете.
 • На следващия екран трябва да изберете ред с думата Да, сред голям брой елементи Не. Това е уникален начин за защита срещу погрешен избор на артикули.
 • Изчакайте, докато процесът на изтриване на данни приключи.

  Изберете Рестартиране, за да рестартирате устройството.

След като включите устройството отново, отворете магазина на Google Play и преминете през процеса на упълномощаване, като използвате вашето потребителско име и парола. Грешка 492 вече не бива да ви притеснява.

Интересни Статии