Прехвърлете контакти от iPhone към Android

Решихте да преминете от iPhone към Android. Поздравления и добре дошли! Сега трябва да прехвърлите всичките си контакти от вашия iPhone към новия телефон с Android и връзката ви с Apple ще бъде напълно прекъсната и ще почувствате втори вятър (или нещо подобно).

Експортирайте контактите чрез iCloud

Първо трябва да се уверите, че вашият iPhone е архивиран в iCloud. След като това е направено, вие сте готови за следващия ход. Започнете с експортиране на вашата визитка. Важна забележка: много от новите модели телефони с Android имат свои приложения за пренос на данни (Samsung Smart Switch, LG Bridge и др.), Те правят този процес прост и лесен. В зависимост от модела на вашия телефон, можете да използвате кабел Lightning-to-USB-C (или Micro-USB, ако е необходимо), за да прехвърляте данни по този начин. Просто следвайте инструкциите на екрана, ако бъдете подканени да го направите.

 1. Стартирайте уеб браузър на вашия компютър. Не забравяйте, че този процес не работи с Google Chrome. Използвайте Firefox, Safari или друг браузър.
 2. Отидете на iCloud.com.
 3. Влезте с вашия Apple ID и парола.
 4. Щракнете върху бутона Контакти.
 5. Кликнете върху „всички контакти“ в горния ляв ъгъл на екрана.
 6. Натиснете едновременно командния бутон и клавиша A на клавиатурата; ако използвате Mac, натиснете едновременно клавиша ctrl + A на клавиатурата.
 7. Кликнете върху линията Настройки в долния ляв ъгъл на екрана (предавка).
 8. Кликнете върху „експортиране на визитка“. Контактите ви ще бъдат запазени като .vcf файл при изтеглянията на вашия компютър. Ако се появи нов прозорец, тогава ще трябва да изберете отново „всичките си контакти“ и отново щракнете с десния бутон върху „експортиране“.

Импортирайте контакти чрез Google Контакти

Можете да импортирате своята визитка чрез Google. Ако нямате акаунт в Google, трябва да се регистрирате, защото ще се нуждаете от този акаунт за новия си телефон с Android. Ако вече сте настроили телефона си с Android, вероятно сте настроили профила си в Google.

 1. Стартирайте уеб браузър на вашия компютър. В този случай всеки браузър ще работи.
 2. Влезте в профила си в Google.
 3. Кликнете върху бутона за приложения на Google в горния десен ъгъл на екрана.
 4. Щракнете върху бутона Контакти.
 5. Кликнете върху бутона „Импортиране на контакти“ в долната част на менюто отляво.
 6. Кликнете върху бутона „Избор на файл“.
 7. Кликнете върху „vCard“ и го отворете в своите изтегляния или където сте го запазили.
 8. Щракнете върху Импортиране. Всичките ви контакти ще се появят след няколко секунди.
 9. Щракнете върху бутона Намиране и обединяване на дубликати, ако намерите червено съобщение в горната част на екрана.
 10. Кликнете върху бутона „Сливане“ в изскачащия прозорец. Този процес не винаги е напълно точен, така че проверете контактите си няколко пъти, след като намерите дубликати.

Синхронизиране на акаунт в Google с Android телефон

Винаги можете да синхронизирате телефона си с акаунт в Google и това може да стане от всеки телефон с Android.

Ако все още не сте включили телефона си с Android, значи имате голям късмет. Можете да синхронизирате акаунта си по време на първото стартиране на телефона. Просто използвайте акаунта с контактите си и следвайте инструкциите на екрана.

Ако вече сте включили телефона си с Android и сте преминали през настройката, ето как можете да синхронизирате профила си в Google, за да получите контактите си на телефона си.

 1. Стартирайте приложението Настройки от главното меню.
 2. Намерете елемента „Сметки“.
 3. Изберете Google.
 4. Натиснете бутона за превключване до контактите, за да се уверите, че синхронизирането на контакти е активирано, ако вече не сте го активирали.
 5. Кликнете върху бутона "Advanced" в горния десен ъгъл на екрана. Това ще бъде или думата „повече“, или три вертикални точки.
 6. Кликнете върху Синхронизиране сега.

Добавяне на контакти от iPhone към Android телефон

Искате да изпратите своята визитка на телефона си, но нямате акаунт в Google, който да синхронизирате с Android. Ако имате акаунт в Google, тогава новият ви телефон определено ще се синхронизира, като в този случай може да имате дублиращи се контакти, което ще е малко объркване във вашия телефон.

 1. Стартирайте приложението за имейл на Google от началния екран или от входящата поща на приложението на вашия телефон Android.
 2. Отворете имейла, съдържащ файла vCard.
 3. Щракнете върху бутона за изтегляне до файла vCard, за да го изтеглите.
 4. Плъзнете надолу от горната част на екрана, за да отворите „известия“.
 5. Отворете известието за изтегляне, за да стартирате vCard файла.

В зависимост от модела на телефона си можете да запазвате контакти на устройството си или в приложението Google Контакти. Ако не успеете, опитайте да посетите android.com/switch, който с помощта на Google Drive ще ви помогне да прехвърлите всички данни от вашия iPhone на новия си телефон с Android. Използвайте браузъра Safari, за да завършите това действие.

Интересни Статии