Pp.userapi.com: какъв е този сайт?

В днешната статия ще обсъдим следния въпрос с вас: какъв е уеб ресурсът pp.userapi.com. Много потребители се интересуват от този домейн преди всичко, защото може да се види трептене във връзки към изображения и друго съдържание в социалната мрежа VKontakte.

Преди около десет години Павел Дуров, бащата на всички VKontakte, създаде проект, наречен „User API“, към който домейнът pp.userapi.com има пряко отношение към всичко. Този проект беше изключително добра услуга, с помощта на която беше възможно в невероятно кратко време да създадете своя собствена социална мрежа, подобна на VC навсякъде по света. Домейнът pp.userapi.com е трябвало да обслужва всички тези създадени социални мрежи.

Такъв проект не се разпространява безплатно, разбира се: средствата, получени от работата на създадената мрежа, бяха разделени на 60 на 40, където по-малък процент го получи, което е изненадващо, услугата User API, а не собственикът на новороденото на базата на VK. Разбира се, след като чуха за изявлението на Дуров, хора от много страни се заинтересуваха от проекта за потребителски API. За съжаление обаче този проект не получи никакво продължение, много неща се изпариха и всичко приключи с факта, че Дуров подаде оставка от поста, като продаде акциите си от VK на Mail.Ru Group.

След преглед на всичко написано по-горе, възниква въпросът: добре, проект за създаване на собствена мрежа е добра идея, но защо домейнът pp.userapi.com се появява във ВК? Правилният въпрос, на който ще отговорим сега. Някъде през зимата на 2017 г. VK имаше доста сериозен проблем: спирането на един от основните домейни, в резултат на което услугата беше блокирана за огромен брой потребители.

Mail.Ru Group, който беше новият собственик на VKontakte по това време, внимателно помисли и реши частично да прехвърли работата на цялата социална мрежа в домейна pp.userapi.com, който също отиде при тях, съответно с акциите на Дуров. От всичко казано в този материал може да се направи следното заключение: pp.userapi.com понастоящем представлява услугата база данни на VKontakte, където се намира огромен фрагмент от всякакъв вид съдържание. Затова често можете да видите домейна pp.userapi.com във връзката към различни снимки във ВК.

Ето един малък пример за връзка с изображение:

  • //pp.userapi.com/c623331/v623331165/186cb/Ua2lqbVtvoM.jpg

Трябва да се отбележи, че преди VK съдържанието се съхранява главно в домейна pp.vk.me, който някои от вас може би още помнят. Както беше посочено по-рано, през зимата на 2017 г. това се промени от силите на Mail.Ru Group по очевидни причини. Обикновените потребители от тези промени обаче не са нито горещи, нито студени. Ако се опитате да преминете към домейна pp.userapi.com, нищо няма да се случи. Това е домейн на услугата и не е подходящ за обикновените потребители.

Така че, надяваме се да разберете същността на въпроса с домейна pp.userapi.com.

Интересни Статии