Поправете син екран на смъртта iusb3xhc.sys

iusb3xhc.sys е проблемен елемент, който е посочен сред информацията на синия екран на смъртта (BSoD) с код 0x0000007e. Този BSoD може да се появи във всяка версия на Windows, като се започне от Windows XP и завърши с най-новите версии на Windows 10.

Причини за BSoD iusb3xhc.sys

Има няколко причини за iosb3xhc.sys за BSoD. Най-често срещаните са повредени или несъвместими драйвери за USB хост контролера. За щастие този проблем може лесно да бъде решен чрез диспечера на устройства.

В редки случаи могат да възникнат проблеми с драйвери за USB хост контролери поради повреда на антивирусен софтуер, инсталиран в системата на потребителя. Някои потребители в мрежата твърдят, че антивирусът им е решил да карантира самия драйвер на хост контролера или файл, който е важен за правилната му работа.

Друга често срещана причина е липсата на драйвер за чипсета Intel в системата. Разбира се, такъв проблем възниква само в системи, базирани на процесор Intel. Една проста инсталация на драйвери ще постави всичко на мястото си.

Следващата причина е баналната повреда на определени системни файлове на Windows. Колкото и глупаво да звучи, подобен сценарий може да се случи буквално във всеки даден момент. И BSoD е очевиден знак, че нещо не е наред със системата. За щастие, потребителят разполага със средства за възстановяване на системни файлове.

И последното - проблеми с кешираните данни, свързани с RAM в системата ви. В този случай решението е да изключите батерията за CMOS паметта от дънната платка.

BSoD Методи за решение iusb3xhc.sys

Метод №1 Преинсталиране на драйвера за USB хост контролер

Неправилно работещите драйвери често причиняват различни проблеми. BSoD iusb3xhc.sys може да възникне поради неизправност в драйверите на USB хост контролера. За да инсталирате отново тези драйвери, направете следното:

  1. щракнете върху RMB при старт и щракнете върху „Диспечер на устройства“;
  2. отворете раздела "USB контролери" в диспечера на устройства;
  3. щракнете върху всеки елемент от RMB и изберете "Изтриване на устройството";
  4. направете това с всеки USB контролер и рестартирайте компютъра си.

Метод №2 Инсталиране на драйвера на Intel Chipset

Оказва се, че BSoD iusb3xhc.sys може да се появи в онези системи, където драйверът за чипсет Intel не е инсталиран. Обикновено такъв драйвер се инсталира автоматично в системата, но това може да не се случи при по-стари версии на Windows или тези копия на Windows, които не са активирани. Следвайте тази връзка, изтеглете специалното приложение за инсталиране на драйвери от Intel и следвайте инструкциите.

Метод №3 Стартиране на SFC и DISM

Да предположим, че някои от системните файлове във вашето копие на Windows са повредени. В този случай трябва да прибягвате до помощните програми SFC и DISM. Те автоматично ще сканират системните файлове и ще се опитат да отстранят намерените щети. Ето как да използвате тези помощни програми:

  1. щракнете с десния бутон върху Старт и щракнете върху "Команден ред (администратор)";
  2. напишете командата "sfc / scannow" и натиснете Enter;
  3. след приключване на SFC рестартирайте компютъра;
  4. отворете командния ред отново и изпълнете командата „DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth“ в него;
  5. рестартирайте компютъра си, след като стартирате DISM.

BSoD iusb3xhc.sys ще трябва да изчезне, ако е бил повреден системен файл на Windows.

Метод №4 Премахване на антивирус на трета страна

За съжаление, някои антивируси могат да пречат на нормалната работа на системата. Може би най-честият виновник за появата на iusb3xhc.sys е антивирусът Kaspersky. Препоръчваме да опитате да премахнете вашия антивирус на трета страна и да видите дали това коригира ситуацията. Можете да премахнете антивируса чрез компонента "Приложения и функции" в системните настройки.

Метод №5 Нулиране на CMOS

Ако BSoD е причинен от проблеми с паметта, тогава можете да опитате да нулирате CMOS. Някои потребители твърдят, че са успели да елиминират iusb3xhc.sys чрез издърпване на CMOS батерия от дънната платка. Изключваме компютъра, отваряме системния блок / отваряме кутията за лаптоп, внимателно изваждаме CMOS батерията от дънната платка и я поставяме обратно след десет секунди.

Надяваме се, че сте успели да се отървете от iusb3xhc.sys на вашия компютър.

Интересни Статии