Поправете проблеми с изображението на Xbox One

Конзолите на Xbox са претърпели много трансформации по време на своето съществуване. Какво не беше там през това време: различен интерфейс, аватари, гласови и жестови контроли, силуети, сензор за Kinect и много други. В момента имаме Xbox One от Microsoft, който дори може да се конкурира с гигант като PlayStation 4 и има куп наистина готини неща.

Поправете проблеми с изображението на Xbox One

Въпреки че Xbox One е един от най-популярните центрове за домашно забавление, някои от проблемите му могат доста да съсипят вашето игрово изживяване. В тази статия ще обсъдим въпроси като проблеми с изображението на Xbox One . Ако изображението на вашия Xbox One е замъглено, изкривено, пикселирано или има грешна дълбочина на цветовете, или виждате черен екран или имате видео с лошо качество, тогава тази статия ще ви покаже как да отстраните проблеми с изображението на Xbox One.

Размито изображение на Xbox One

Ако изображението и видеото на вашия Xbox One не са ясни, вероятно това се дължи на промени в настройките по подразбиране на вашия монитор или телевизор. Когато свържете игровата конзола към телевизор с помощта на HDMI кабел, това води до промени в стандартните настройки на изображението като дълбочина на цвета, разделителна способност на екрана и цветово пространство. Всичко, което трябва да направите в този случай, е просто да ги коригирате малко и вашето изображение на Xbox One ще стане нормално.

Настройка на разделителна способност на екрана и дълбочина на цвета

 • Щракнете двукратно върху бутона Guide и изберете Настройки.
 • Преминете през Настройки - Всички настройки - Видео изход.
 • На този етап можете да настроите разделителната способност на телевизора, разделителната способност на екрана, дълбочината на цвета и цветовото пространство според вашите вкусове.

Настройка на цветовото пространство

PC RGB опцията се препоръчва за играчи, които използват монитор на компютър. Настройките му за стандартно цветово пространство работят чудесно на всеки HDTV.

Черен екран на Xbox One

Ако имате черен екран, когато свързвате конзолата Xbox One, има три причини за това:

 • Възможно е вашият HDMI кабел да е повреден (опитайте да го смените с друг и проверете)
 • Вашият приемник трябва да бъде настроен (изключете всички кабели от приемника за 30 секунди и го рестартирайте.
 • Кабелите от приемника до телевизора може да се повредят (опитайте да ги смените и проверите).

Забавя изображението на Xbox One

Ако изображението на вашия монитор или телевизор бавно се актуализира или забавя, тогава просто трябва да рестартирате Xbox One.

 • Кликнете два пъти върху бутона Guide и отидете на Settings.
 • Изберете Рестартиране на конзолата.
 • Ако Xbox One замръзне и не можете да влезете в Guide, задръжте бутона Guide за десет секунди, за да изключите напълно конзолата, след което я включете.

Проблеми с изображението поради AV приемник

Понякога AV приемникът във вашата конфигурация на играта може да създаде различни проблеми с изображението: забавяне, бавна видео последователност или замъглено изображение.

За да разрешите този проблем, трябва да изключите всичките си устройства и след това да ги включите в следния ред:

 • За да започнете, включете телевизора.
 • След това включете AV приемника веднага щом изображението се появи на телевизора.
 • И накрая, включете конзолата си Xbox One.

Интересни Статии