Поправете липсващия файл msvcr90.dll

По време на използването на операционната система Windows, нейните потребители са виждали много през живота си. Различни грешки, сини екрани на смъртта, вирусни атаки и други подобни. Въпреки че Windows е една от най-популярните операционни системи, просто е невъзможно да се отрече, така да се каже, „грубост“.

Отивайки на тази страница, вероятно бихте искали да поправите друга системна грешка, която казва, че msvcr90.dll липсва или е повредена. Появи се при вас, най-вероятно, когато стартирате някаква програма или игра. Най-често, разбира се, потребителите на Windows намират тази грешка на екрана си при стартиране на видео игри.

Съобщението за грешка може да съдържа следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото msvcr90.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Е, нека да разберем какво е файлът msvcr90.dll. Първо, този файл е динамична библиотека с връзки, чиято функционалност може да се използва от огромен брой различни програми на вашия компютър.

Второ, msvcr90.dll е компонент от средата на изпълнение на Microsoft Visual C ++ 2008, на която повечето програми в операционната система Windows разчитат за своята работа.

От всичко изброено по-горе може да се изведе една доста типична ситуация, в която всъщност се озовавате: потребителят стартира приложението, опитва се да получи достъп до библиотеката, от която се нуждае, той се проваля, системата дава на потребителя грешка за отсъствието на посочения файл.

И така, какво може да се случи с тази библиотека? Има много причини за проблеми с този файл, който може да бъде присвоен и на други .dll файлове в операционната система Windows. Нека изброим най-често срещаните от тях:

  • Записите за необходимия файл в системния регистър на Windows бяха повредени, което може много добре да доведе до грешката за отсъствието на msvcr90.dll.
  • Вирус прониква в компютъра на потребителя, което по всякакъв начин може да навреди на файла. Той би могъл да промени неговата версия, да я модифицира, да я повреди или дори да я изтрие.
  • Зловредният софтуер, макар и рядък, също може да причини проблеми с въпросния файл.
  • Потребителят или поради незнание, или с някаква своя странна цел, може да изтрие msvcr90.dll от системата. Може би това се е случило в процеса на почистване на компютъра от излишен боклук и други подобни.
  • Антивирусният софтуер или защитната стена на Windows може да блокира, а в някои случаи дори да изтрие библиотеката.

Като цяло има доста причини за проблема, но това не е толкова важно, тъй като е доста просто да се коригира ситуацията. Има достатъчно решения за грешката с файла, но ние използваме само две от най-ефективните.

В първия метод е необходимо да следвате тази връзка към официалния уебсайт на Microsoft и да изтеглите инсталатора на Microsoft Visual C ++ 2008. Инсталирайте го и след това опитайте да стартирате приложението, което преди това генерира грешка.

В повечето случаи този метод помага, но понякога, макар и невероятно рядко, се случва грешка с този файл да остане в системата. В този случай можете да опитате следния метод, при който ще трябва да го изтеглите.

Как да инсталирате на компютър?

  • Изтеглете чрез връзката по-долу.
  • Поставете изтегления файл в системните директории C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64 .
  • След това натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете regsvr32 msvcr90.dll в реда за изпълнение
  • Опитайте да стартирате приложението отново. Можете също да опитате да копирате msvcr90.dll в папката на играта, тъй като това понякога може да бъде нейният компонент.

Интересни Статии