Поправете грешка 0x82d40003 в Xbox One

Грешка 0x82d40003 възниква с еднаква вероятност както за Xbox One, така и за Xbox One S, X. Източникът на проблема е, че конзолата не може да провери дали имате разрешение за използване на играта. Прави впечатление, че преди това един геймър би могъл да играе тази игра в продължение на много дни и в един момент се появява срив. Много играчи търсеха информация, за да отстранят грешката, но без резултат. Този материал е предназначен да покрие дефицита на данни за коригиране на повредата с код 0x82d40003.

Възможни причини за грешката

Сред най-честите причини за повреди са:

 • Проблемът с правата за използване на играта. Често се появява при опит да включите игра, която преди това е била закупена от потребителя. Всичко се дължи на факта, че потребителят не е влизал в желания профил или е влизал в друг акаунт, където играта не е закупена.
 • Имаше провал в една от ключовите Xbox услуги, по-специално - Xbox Live. Самите потребители казват, че това е най-вероятната причина за грешката.
 • Софтуерна грешка в конзолата. Всяка грешка в операционната система може да доведе до подобни последствия. Възможно е проблемът да е бил много отдавна, но не се е проявил. Поправянето на тази грешка често помага напълно да се преинсталира играта.

Как да премахнете грешка 0x82d40003

Всички действия са представени под формата на стъпка по стъпка инструкции, остава само да ги използвате.

Задайте акаунта, от който играта е закупена като домашна

За да направите това, трябва:

 1. Щракнете върху бутона на Xbox на джойстика, за да отидете на секцията с ръчно. След като щракнете върху бутона, отидете на секцията за разрешение и кликнете върху бутона "Добави ново".
 2. Сред списъка с опции за вход можете да изберете подходящия: по имейл, Skype или смартфон. Така играчът влиза в профила, където играта е била закупена преди това.
 3. След като влезете в играта, отидете на настройките за вход и задайте настройките за сигурност. В менюто, съдържащо настройките за влизане в профила, трябва да изберете опцията "С невероятна скорост."
 4. Активирайте функцията „Влезте в себе си“. Това трябва да се направи, ако Kinect е свързан. Остава да се свържете с акаунта с закупената игра.
 5. Натиснете клавиша Xbox, за да отидете в менюто "Система" и подменюто "Настройки". Тук трябва да изберете „Всички настройки“, а след това - „Всички настройки“. Също така трябва да отворите менюто "Персонализация", където да кликнете върху "My Xbox Home Console". Остава само да инсталирате "My Home Xbox".
 6. Свържете се с редовен акаунт и стартирайте игра, която преди това провокира грешка.

Преинсталиране на играта

Някои потребители успяват да отстранят проблема с помощта на банална преинсталация на играта.

Процедура за повторно инсталиране:

 1. Натиснете клавиша за преход в менюто (Xbox) и след това изберете списъка с „Игри и приложения“ и отидете на проблемната игра.
 2. Щракнете върху бутона “Старт” и изберете “Game Control”. В панела вдясно изберете „Изтриване на всички“. Това ще помогне да се премахнат всички добавки, актуализации, допълнения и самите файлове на играта от системата. За да потвърдите процедурата, изберете „Изтриване на всички“ отново.
 3. След приключване на процедурата за деинсталиране, трябва да се върнете една стъпка назад и да отидете в секцията "Готов за инсталиране". Сега отидете на десния прозорец и изберете „Инсталиране на всички“. След приключване на процедурата, в системата ще се появи игра с всички добавки, закупени чрез този профил.
 4. Проверете способността да стартирате играта сега.

Изтриване и нулиране на акаунта

Често този метод помага за пълното отстраняване на проблема. Методът помага за актуализиране на всички данни, принадлежащи на акаунта и изчистване на кеша. Тези игри не увреждат действията, описани по-долу.

Процедура за нулиране:

 1. Отидете в менюто на конзолата, изберете елемента "Настройки" и отдясно щракнете върху елемента "Всички настройки".
 2. Отидете в раздел „Акаунт“ и активирайте опцията „Изтриване на акаунти“.
 3. Изберете профила, в който се появява този проблем, и дайте съгласие за неговото отстраняване.
 4. След деинсталиране на акаунта, задръжте бутона за захранване за 10 секунди. Можете да освободите пръста си след съответното съобщение от системата. Това ще помогне да се извърши хардуерно нулиране за изчистване на кеша, но важните данни не се влияят.
 5. След рестарта трябва да въведете отново своя акаунт и да активирате отново играта.

Проверете състоянието на Xbox Live

На страницата на Xbox Live проверете дали всички ключови компоненти са в добро състояние. Ако някъде има удивителен знак или „Disabled“, трябва да изчакате поправката от страна на сървъра.

Това е всичко, всяко от горните определено ще ви помогне да коригирате грешката 0x82d40003. Необходимо е само последователно да изпълните описаните стъпки. Един от начините обикновено е работа.

Интересни Статии