Поправете грешка 0x800701E3 в Windows 7, 8.1 и 10

Някои потребители срещат грешка 0x800701E3 при извършване на различни операции с твърд диск или SD карта. В повечето случаи проблемът възниква, когато се опитате да преместите файлове от един твърд диск на друг. Други потребители съобщават, че проблемът възниква при инсталиране на Windows 10 или друга версия на Windows. Буквално кодът за грешка 0x800701E3 се обозначава като DEVICE_HARDWARE_ERROR: „Заявката не е завършена поради фатална хардуерна грешка на устройството.“

Причини за код на грешка 0x800701e3

За съжаление, този конкретен проблем може да се дължи на сериозен хардуерен проблем или неизправност на периферно устройство, като например SATA кабел или адаптер за SD карта. Също така, при опит за деинсталиране на стара версия на Windows след инсталиране на нова може да се появи указана грешка. В някои случаи грешка 0x800701e3 може да показва неизправност на потребителското устройство.

Но дори и грешка 0x800701e3 да е знак за повреда на диска, има няколко решения, които ще ви позволят да заобиколите съобщението за грешка и да завършите прехвърлянето на данни. В тази статия просто ще разгледаме тези решения. Ако един от методите не е приложим във вашата конкретна ситуация, след това го пропуснете и използвайте друг.

Метод 1 : работа с лоши сектори

Ако видите грешка 0x800701E3, когато се опитвате да инсталирате оригиналната версия на Windows, тогава това може да се дължи на факта, че има много лоши сектори на използвания твърд диск. За щастие в Windows има софтуер, който може да коригира до известна степен лошите сектори или лошите блокове, тъй като те също се наричат ​​при обикновените хора.

Някои от потребителите съобщават, че са успели да завършат инсталирането на Windows без грешка 0x800701E3 след сканиране на CHKDSK и SFC на диск. Ето някои насоки как да направите това:

 1. Включете компютъра и натиснете който и да е клавиш, за да стартирате от инсталационния носител, докато не се появи съобщение за приветствие.
 2. На екрана за инсталиране на Windows, който се отваря, щракнете върху Възстановяване на системата.
 3. В менюто Разширени настройки намерете раздела за отстраняване на проблеми и щракнете върху Команден ред.
 4. Въведете следната команда в командния ред и натиснете Enter, за да започнете да сканирате CHKDSK на съответното устройство: chkdsk / f X (където X е буквата на желания дял на устройството). Тази команда ще започне сканиране и възстановяване на липсващи или повредени системни файлове.
 5. След приключване на сканирането на CHKDSK, въведете следната команда и натиснете Enter, за да стартирате сканирането на SFC (Проверка на системния файл): sfc / scannow

След като завършите второто сканиране, опитайте отново да деинсталирате старата версия на операционната система и вижте дали е възможно да завършите инсталационния процес на Windows без грешка 0x800701E3.

Ако този метод не е приложим или не помогна за решаването на проблема, тогава преминете към следващия метод.

Метод 2: Деактивиране на сигурното зареждане

Някои от потребителите, срещнали този проблем, съобщават, че грешка 0x800701E3 вече не е възникнала по време на инсталирането на оригиналния Windows след деактивиране на сигурно зареждане в UEFI / BOOT.

Secure boot е индустриален стандарт, разработен от големи производители на компютри, за да се гарантира, че софтуерът се използва изключително от оригинални производители на оборудване (OEM). Известно е обаче, че тази функция за защита създава проблеми с инсталационните носители, създадени извън официалните канали (използвайки Rufus и друг подобен софтуер).

Ръководство за бърз старт за деактивиране на сигурното зареждане

 1. Натиснете бутона, отговорен за въвеждането на настройките на UEFI / BIOS няколко пъти (по време на първоначалната последователност на зареждане). Този бутон може да бъде Esc, F1, F2, F3, F8, F9, F12 или клавиша Del.
 2. След като влезете в менюто на BIOS, намерете опцията със Secure Boot и го задайте на Disabled.

Точното име и местоположение ще варират в зависимост от производителя на вашето устройство, но обикновено ще го намерите в раздела Защита, раздела Изтегляне или Удостоверяване. Ако съобщението за грешка е все още уместно или този метод не е приложим към текущия ви сценарий, продължете към следващия метод.

Метод 3: Сменете свързващия кабел / адаптер за карта

Тази грешка обикновено показва хардуерен проблем или SD карта. В някои случаи обаче проблемът може да бъде причинен от периферни устройства като SATA кабели или адаптери за SD карти. Ако е възможно, сменете свързващия кабел / адаптер на SD картата и се уверете, че 0x800701e3 вече не се появява.

Метод 4 : повторете операцията отново и отново

Ако данните, които се опитвате да копирате или преместите, са от първостепенно значение за вас, тогава можете да продължите да възстановявате фрагментите, повтаряйки процеса отново и отново. Вместо да копирате или премествате всички файлове наведнъж, опитайте да преместите необходимите данни поотделно и вижте какво ще се случи. Няколко потребители с подобен проблем съобщиха, че успяват постепенно да копират данните на отделни парчета и да избегнат грешката 0x800701e3.

Метод 5: Използване на софтуер за възстановяване на данни от трети страни

Има няколко специализирани програми, които могат да помогнат за възстановяване на данни в случаите, когато други методи не работят. По-голямата част от софтуера е създаден за тестване на различни стратегии за преодоляване, повторение и прескачане на блокове, които не могат да бъдат прехвърлени.

Ето няколко безплатни програми за възстановяване, които препоръчваме:

 • DDRescue
 • Копирна машина без спиране
 • Дискова тренировка

Но за по-лесно изпълнение на задачата, ще разгледаме ръководството за възстановяване с Unstoppable Copier, тъй като е в търсенето и се използва широко като най-надеждната програма за възстановяване на данни.

Инструкция за употреба

 1. Изтеглете Unstoppable Copier от официалния уебсайт на разработчика.
 2. Отворете изтегления файл и следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталирането на Unstoppable Copier.
 3. След като инсталацията приключи, стартирайте Unstoppable Copier и се съгласете с лицензионното споразумение.
 4. Вътре Unstoppable Copier, отидете на раздела Copy и задайте неуспешното устройство като източник на трансфер на данни.
 5. След това задайте здравия диск като крайна цел. След това просто натиснете бутона „Копиране“, за да стартирате прехвърлянето.

Веднага след като процесът започне, програмата автоматично ще изпробва различна стратегия за трансфер и игнорира лоши сектори, които не могат да бъдат поправени. Когато процесът приключи, отидете на целевото място и вижте дали сте успели да възстановите данните си. Надяваме се, че тази статия е била полезна за вас и сте успели да поправите или поне да заобиколите грешка 0x800701e3.

Интересни Статии