Подробно ръководство за фърмуер на PS3

Японската конзола PS3 е наистина култов префикс от миналото поколение, където можете да намерите много наистина невероятни игри, които не са достъпни на други платформи, например One of Us, Uncharted, Heavy Rain и много други. Нека PS3 дълго време не е приоритетен продукт на SONY и цените за игрите му падат, някои собственици на тази конзола (или потенциални собственици) всъщност не искат да харчат пари за закупуване на видео игри, в резултат на което прибягват до процедура като мигането на PS3.

В днешната статия ще видим с вас дали си струва да мигате PS3, какви плюсове и минуси ви очакват след мигане и много повече. Много хора смятат, че мигащият процес е невероятно сложен, но всъщност той е далеч от него ...

Плюсове и минуси на зашития PS3

И така, най-очевидният плюс на PS3 мигането е възможността да инсталирате и играете на конзолата абсолютно всякакви игри, които харесвате безплатно, което ще ви помогне да спестите много пари. Разбира се, ако не сте против пиратството, но ако се интересувате от тази тема, очевидно е, че не сте против това.

Наред с други неща, след като мигате можете да инсталирате софтуер на трета страна (homebrew) в системата. Освен това, след като мига, може да можете да пускате игри не само от оптични носители (дискове), но и записани от вас на HDD конзолата и дори на USB съхранение, което е изключително удобно.

Сега за минуса на мигането. След извършване на тази процедура има изключително голям шанс да получите забрана за вашия акаунт в Playstation Network. Най-просто казано, при флаш PS3 напълно губите достъп до мултиплейър игри. Струва ли си да мига PS3? Зависи дали се интересувате от мултиплейър игри или не. Ако си вземете конзола за преминаване на игри за един играч, тогава мигането не е толкова лоша идея. Но ако обичате да играете онлайн на FIFA или Battlefield - това не е за вас.

Как да флаш PS3 го направи сам?

Както казахме в самото начало, много хора смятат, че мигането на конзолата изисква някои невероятни знания или ресурси, но това съвсем не е така. Може би единственото, от което се нуждаете, е увереността и вниманието. Нека да видим с вас как сами да промените отново PS3.

И така, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите версията на софтуера, който в момента е инсталиран на вашия PS3. Трябва да направите следното:

 • стартирайте PS3;
 • отворете конзолата "Настройки";
 • отидете в секцията „Информация за системата“;
 • Намерете реда "Системен софтуер".

За да инсталирате персонализиран фърмуер, на вашия PS3 трябва да бъде инсталиран софтуер с версия 3.55 . Не 3.56 или друга версия - а именно 3.55. Това е много важно! Ако се опитате да промените отново конзолата си в друга версия, тогава тя със сигурност ще се превърне в истинска тухла. Версия по-долу - актуализирайте конзолата, по-горе - направете понижаване.

Нов фърмуер за конзолата

Може да имате въпрос: какъв фърмуер да инсталирате изобщо? Е, честно казано, няма точен отговор на този въпрос. Единственият съвет, който можем да ви дадем, за да изберете фърмуера, е внимателно да прочетете отзивите на други потребители, които вече са се опитали да го инсталират на конзолата си. Благодарение на тях ще разберете дали си струва да отделите времето си за това или не.

Процесът на инсталиране на фърмуера на PS3

Нека да видим как да мига PS3 от флаш устройство. Точно така, за мигане на конзолата се нуждаете от компютър и малко USB хранилище. Първо трябва да изтеглите файла на фърмуера в разширението PUP на вашия компютър. След като го изтеглите, свържете USB флаш устройството към компютъра и го отворете.

Създайте папка, наречена “UPDATE” на USB флаш устройството, след което копирайте файла на фърмуера в тази папка. Сега преименувайте копирания файл в „PS3UPDAT.PUP“. И ... това е наистина всичко, което трябва да направите с флаш устройство. Сега - поставете го във вашата Playstation 3 и стартирайте конзолата. След това отидете на "Настройки" → "Актуализация на системата" → "Актуализиране от носителя за съхранение."

Вмъкнатото флаш устройство ще бъде сканирано и на екрана ще се появи информация за файла за актуализиране, който преди това сте му писали. Уверете се, че това е точно това, от което се нуждаете и изберете „OK“, като щракнете върху „X“ (въведете). След това приемете лицензионното споразумение и изберете „Стартиране“. И сега просто трябва да изчакате да приключи инсталирането на новия фърмуер.

Алтернативен мигащ метод

За съжаление, горният метод не винаги завършва с успешна мигаща PS3 и дори може да срещнете различни грешки и други неприятни проблеми. Ако това се е случило с вас, тогава ще трябва да прибягвате до малко по-различен метод: чрез режим на възстановяване на конзолата (режим на възстановяване).

Така че, първо, поставете флаш устройството с фърмуера в USB порта на конзолата. Също така, не забравяйте да свържете контролера през USB към него, за да можете да се придвижвате в менюто за режим на възстановяване. След като сте сигурни, че всичко е готово, изпълнете следните стъпки:

 • задръжте бутона за захранване и го пуснете веднага след като конзолата се рестартира;
 • веднага след рестартиране, задръжте отново бутона за захранване;
 • задръжте бутона за захранване, докато един единичен и един двоен звуков сигнал
 • След това кликнете върху бутона с иконата Playstation в центъра на USB свързания контролер.

Повярвайте ми, звучи по-сложно, отколкото е в действителност. Веднага след като изпълните горните стъпки, на екрана пред вас ще се появи същият режим на възстановяване. С помощта на контролера слезете до елемента „Актуализация на системата“ в менюто за възстановяване и го изберете. Процесът на мигане на PS3 ще се извърши автоматично.

Как да инсталирате игри на мигащ PS3?

Много играчи, които успешно са поставили своя PS3, имат логичен въпрос: как да инсталирате игри във вътрешната памет на конзолата (HDD)? Е, нека разгледаме една от опциите за запис на игри на твърдия диск.

Така че, за начало, трябва да инсталирате софтуер като MultiMAN за себе си. Всъщност MultiMAN е файлов мениджър, който ще ви помогне да прехвърлите играчката на вашия твърд диск PS3. Ще ви е необходим и компютър, но като се има предвид, че сами сте мигнали конзолата си, не би трябвало да има проблем с това. След като включите тази програма на конзолата си, направете следното:

 • изтеглете необходимата играчка на вашия компютър, за предпочитане в ISO формат;
 • форматирайте USB памет в NTFS формат;
 • прехвърлете играчката в това USB хранилище;
 • поставете USB хранилището в USB порта на PS3;
 • отворете програмата MultiMAN;
 • превключете го в режим "MULTIMAN" (първоначално програмата ще застане в режим "mmCm" (режим за стартиране на игри)):
  • натиснете L1 или R1, за да превключите изгледа на програмата;
  • изберете първия елемент в менюто и намерете функцията „Превключване към режим на мултиМЕН“;
  • изберете тази функция, така че програмата да се рестартира и да влезе в режим „multiMAN“;
 • поставяне на програмата в желания режим, отидете на първия й раздел и намерете елемента „PFS Driver“, след което сканирането на свързаното USB устройство с играта ще започне;
 • След това отворете "File Manager" и отидете на "PS3 Root".

И така, тук трябва да копирате играта на вашия твърд диск. Отваряйки файловия мениджър, ще видите малък прозорец с много папки. Трябва да намерите папката “pvd_usb000” или “pvd_usb001”, която отговаря за USB порта на конзолата, към който е свързано USB хранилището с играта.

Да предположим, че ви е необходима папката pvd_usb000; отворете тази папка и намерете в нея папката или файла с желаната играчка. Използвайте бутона „X“ на контролера, за да изберете игра и натиснете бутона „O“. След това изберете елемента „Копиране“ в менюто, което се показва, и излезте от папката. Намерете папката „dev_hdd0“ (вътрешен твърд диск на конзолата PS3) и я отворете.

Ако играта ви е в ISO изображение, отидете в папката "PS3ISO", а ако е само в папката, "GAMES". Сега отново натиснете бутона “O” на контролера и изберете “Paste”. Съгласете се да копирате избрания файл. След 10-15 минути играта ще бъде на вашата конзола и можете лесно да я стартирате.

Интересни Статии