Почистваме конзолата PlayStation 4 у дома

PlayStation 4 е чудовище на производителността, когато става въпрос за страхотни игри, филми и VR съдържание. Но известно време след първоначалната покупка потребителите забелязват лек спад в производителността и увеличаване на шума, идващ от работната конзола. Причината е прахът, който се натрупва в системата за охлаждане на конзолата по време на нейната работа. За да може конзолата да работи максимално ефективно и също толкова важно, тихо, тя трябва да се поддържа чиста. Някои собственици на PS4 избягват тази работа, тъй като смятат, че конзолата ще трябва да бъде разглобена. Независимо от това, профилактичното почистване може лесно да се извърши, без да се прибягва до разглобяване на устройството. Днес ще ви покажем как да го приложите.

Необходими аксесоари

 • Три кутии сгъстен въздух
 • Микрофибърни кърпички
 • PlayStation 4 калъф за съхранение
 • Саниращи кърпички

Без прах PlayStation 4

 1. Насочете пистолета за пръскане на бутилка за сгъстен въздух към отворите на конзолата. Тя трябва да е на 1-2 см от вентилационния отвор.
 2. Дръжте кутията изправена, за да предотвратите навлизането на влага в приставката.
 3. Натискайте бутона периодично, в размерни изблици, периодично гледайки във вентилационните отвори, за да сте сигурни, че се освобождавате от целия прах.
 4. Плат от микрофибър - ще ви помогне да премахнете праха или неговите остатъци, които може да са разположени на други места на конзолата.
 5. Тъканите от микрофибър също са необходими за избърсване на горната, страничната, предната и задната повърхност на конзолата.
 6. Ако по тъканта се открият следи от силно замърсяване, тогава салфетката трябва да бъде сменена. Използвайте кърпата, докато е мокра.

Как да почистите dualshock 4 джойстици

Подобно на конзолата, джойстиците могат да натрупват прах.

 1. Микрофибърна кърпа, избършете праха от контролерите.
 2. Избягвайте влагата от кърпата в жаковете за слушалки и други портове.
 3. Когато изтривате контролера, обърнете специално внимание на всички бутони и спусъци, разположени в горната част на контролера.
 4. Избършете индикаторните лампи на контролера с влажна кърпа. Дръжте кърпата само леко влажна.

Разбира се, просто е невъзможно да се изчисти напълно системата от прах с посочените стъпки. Благодарение на тях обаче можете да поддържате минимум чистота. За пълно почистване все пак трябва да прибягвате до разглобяване на конзолата и цялостно почистване на охладителната система. Ако не сте уверени в своите способности, препоръчваме ви да се свържете с най-близкия сервизен център за помощта на специалисти. Такава процедура не трябва да струва кръгла сума, въпреки че тук тя наистина зависи от конкретния НС.

PlayStation 4 Съвети за чистота

 • Пазете приставката далеч от домашни любимци. Ако имате куче или котка в къщата, дръжте конзолата възможно най-далече от пода, така че косата на животното да не попадне в системата.
 • Избягвайте стъклените повърхности - стъклото привлича прах. Ако инсталирате PS4 на стъклена маса, системата ще трябва да се почиства около веднъж седмично.
 • Не се препоръчва префиксът да се поставя в затворени пространства, където няма място за нормална циркулация на въздуха. Те помагат за повишаване на работната температура и ускоряване на натрупването на прах във / върху устройството.
 • Не пушете на закрито: цигареният дим се утаява на повърхности и замърсява конзолата ви още по-бързо.

Префиксът е покрит с прах, независимо дали е на рафт, специален шкаф или някъде другаде. Ето защо е важно да знаете как правилно да го почистите от прах и да го върнете в работно състояние. Ако стаята възнамерява да се подложи на ремонт или друга работа, свързана с повишен прах, можете да закупите специален капак за съхранение на конзолата.

Препоръчителни инструменти за поддържане на PlayStation 4 чист

 • Сгъстеният въздух е нещо, което всеки техник или обикновен любител на електрониката трябва да има. Той е полезен не само за PlayStation 4, но и за почистване на други устройства.
 • Микрофибърните кърпички са добри не само за очилата, екраните на телефона или компютъра, но и за PlayStation 4.
 • Прашна покривка за PlayStation 4 е перфектното допълнение към вашата приставка. Можете да съхранявате PlayStation 4 в него, за да предотвратите навлизането на прах и мръсотия в конзолата.
 • Могат да бъдат полезни и дезинфектантните кърпички без алкохол и парабени. Те са безопасни за кожа, екрани, чувствителни материали и джойстици.

Интересни Статии