Победа над първия шеф в Greedfall (мисия "Тържествено заминаване")

Преди да отплавате до остров Тир Фради, ще се запознаете с основните механики на играта. За да направите това, ще трябва да преминете през няколко основни и допълнителни задачи в Серена - родният град на героя. В края на пасажа ще трябва да се биете с опасен противник.

Битката с чудовището е последният етап на дълъг стремеж. Спускайки се до доковете с капитан Васко, ще видите огромно чудовище да се пръсне от друг кораб. Първата борба с шеф винаги е най-трудна, въпреки че в бъдеще ще трябва постоянно да се борите срещу подобни противници. Тактиката на битката варира в зависимост от избрания клас, но някои точки остават общи.

При обичайното ниво на трудност е достатъчно чудовище да направи три мощни удара, за да унищожи главния герой. Ако той успее да ви надвие, дори няма да имате време да се събудите преди следващия удар. Ето защо, преди да започне битката, не забравяйте да изучите набора от атаки за шефа и се стремете към него, като щракнете върху колелото на мишката.

За да избягвате отстрани, трябва да натиснете Shift. Това ще трябва да се прави всеки път, когато чудовището ще хвърли парчета. Ако не поправите камерата на шефа или нямате време да го направите, определено няма да сте добри. Ако е възможно, дръжте дистанцията си от чудовището, като използвате оръжия за далечни разстояния. Използвайте отвари от магия, за да попълните маната, ако използвате магия, разбира се.

Ако вашият герой е специализиран в близък бой, тогава да победите шефа ще бъде много по-трудно. На първо място, имате нужда от търпение, защото трябва да изчакате и да не атакувате чудовището точно преди да ви удари. Това може да се разбере по начина, по който чудовището ще клекне надолу или ще отскочи малко преди атаката. Не забравяйте да използвате менюто за тактическа пауза, като кликнете върху „Space“.

За да използвате отварата, не е необходимо да използвате слотове. Кликнете върху паузата и ги активирайте директно в менюто. Това ще спести време за анимации.

Като цяло можем да кажем, че конфронтацията ви с който и да е шеф се свежда до няколко нюанса. Първо, определено трябва да се стремите към него - не забравяйте за това. Второ, дръжте дистанцията си от чудовището и внимателно следете неговите атаки. Трето, ответната стачка трябва да бъде нанесена по време на пауза между атаките на шефа и след това веднага да се оттегли настрани.

Най-лесно е маговете да преминат през такива боеве, но и бойците на близките могат да успеят. Например, можете да разбиете щита на врага, за да нанесете по-сериозни щети.

Интересни Статии