Physxloader.dll: безплатно изтегляне за Windows

Файловете с разширението dll са системни динамични библиотеки. Те изпълняват някои функции с набор от специфични компоненти, които могат да бъдат извиквани от програми на трети страни. Тоест еднократно написан код с определена функционалност не се записва във всяка нова програма, но се свързва библиотечен файл, където необходимото вече е регистрирано.

За да работи със сложна графика, NVIDIA има собствен двигател PhysX. NVIDIA PhysX осигурява реалистично изобразяване в сложна среда от компютърни игри и професионални графични редактори. Например, този пакет използва AutoCAD редактор и компютърната игра Metro 2033.

Двигателят включва файла physxloader.dll, той е този, който е отговорен за ресурсно интензивната поддръжка за рисуване на графика. Когато използвате софтуерни продукти, изискващи този файл в операционната система, той трябва да присъства. В противен случай стартирането на играта или приложението ще стане невъзможно и ще се покаже съобщение за грешка. Съобщение за отсъствието на тази динамична библиотека може да бъде или система, или собствена от производителя на програмата. Във всеки случай същността на грешката е една и съща, въпреки че описанието може да варира леко.

Решението на проблема при отсъствие на файла physxloader.dll

Можете да изтеглите Physxloader dll безплатно за Windows 7, но това няма да реши проблема, тъй като има някои нюанси. Простото копиране на много DLL файлове в директорията на Windows или в папка с инсталираната програма няма да доведе до желаните резултати. Факт е, че в съвременните реализации на операционни системи е необходима регистрация на файлове на трети страни. Това се дължи на изискванията за сигурност. Най-лесният начин е да инсталирате пълния пакет NVIDIA PhysX. При този подход регистрацията на библиотеки на трети страни става автоматично. Може да се наложи да стартирате като системен администратор. Но това не е необходимо, тъй като много потребители променят правилата за издаване на съобщения, потвърждаващи инсталирането на програми на трети страни.

Ако имате видео адаптер от NVIDIA Corporation, има възможност за повреда на видео драйвера. В съвременните графични карти по подразбиране софтуерът включва пълния пакет NVIDIA PhysX. Съответно, тя включва необходимия physxloader.dll. Преинсталирането на драйвера за видеокарта ще реши проблема.

Ако след стартирането на играта се появи грешка относно липсата на файл или съответният софтуер работи, тогава най-вероятно става въпрос за премахването или повредата на physxloader.dll. В този случай можете да опитате да разрешите проблема, като възстановите системата. За целта изберете точка за възстановяване и стартирайте самия процес. Ако процедурата е положителна, системните файлове ще бъдат възстановени от архивирането и работата на програмите, генериращи грешката, ще се възобнови.

Ръчно инсталиране на physxloader.dll

Изпълнимият библиотечен файл с динамична връзка е един за операционни системи Windows с всякакъв капацитет. Но начините да го намерите в системи 32 или 64 са различни. Регистрацията в системата е малко по-различна. Регистрирането на dll по същество е създаването на запис в регистъра. Без тази процедура файлът просто ще бъде ненужен елемент и системата няма да може да получи достъп до него.

Инсталиране за Windows 32 и Windows 64

Първо трябва да изтеглите Physxloader от надежден източник или от друго доверено място. Поставяме го по пътя: C: \ Windows \ Sustem32, за 32-битова система. За 64-битова система пътят за копиране на файл ще бъде: „C: \ Windows \ SusWOW64. След това трябва да регистрирате файла в системния регистър. За целта от менюто "Старт" отворете елемента "Изпълнение" или като използвате комбинацията клавиши Win и R. В прозореца, който се появява, напишете следния ред: "regsvr32 physxloader.dll", натиснете клавиша "Enter". На това библиотеката ще бъде регистрирана.

Dll библиотеката на Physxloader може да бъде изтеглена от всеки източник в Интернет, файлът е доста малък и изтеглянето няма да отнеме много време, но авторитетът на ресурса ще бъде голям плюс. Първо трябва да проверите файла за вируси. По този начин се предпазвате от възможни проблеми.

Интересни Статии