Парни предстоящи дати за продажба 2019

Информацията за началото на продажбите в Steam е най-секретната информация, която Valve предоставя достъп само на разработчиците на игри и нейните партньори. И има логична причина за това: ако тази информация беше свободно достъпна, много играчи просто щяха да изчакат подходящото време, за да закупят игри на ниски цени. Въпреки това, колкото и усилия да положи Valve за защита на своите тайни, тези данни все още стигат до Интернет преди началото на продажбите.

За щастие, няколко продажби се случват през годината и изглежда, че с течение на времето има все повече и повече. Сезонните продажби улавят най-много игри в дистрибуторската услуга и по време на тях се определят най-високите отстъпки. По правило тези продажби се извършват през пролетта, лятото, есента и зимата.

Кога е следващата продажба на Steam?

„Lunar Sale” е следващата разпродажба на Steam и се провежда в чест на китайската Нова година. Продажбата ще започне на 4 февруари (21:00) и ще продължи до 11 февруари (21:00) .

Кога обикновено се извършват продажбите на Steam?

Продажбите на пара се провеждат по предварително планиран график през цялата година. Използвайки данните от няколко предишни години, можем лесно да прогнозираме датите на всяка от продажбите на Steam за 2019 г. и дори следващите години.

По правило продажбите започват на третия или четвъртия четвъртък на съответния месец. Изключението може би е само есенната разпродажба в чест на Черен петък, която през последните няколко години започна в сряда. Знаейки това, можем да ви кажем прогнозните дати за продажби през 2019 година.

  • Продажба в чест на китайската Нова година: понеделник, 4 февруари (според изтичането).
  • Пролетна разпродажба: четвъртък, 23 май.
  • Лятна разпродажба: четвъртък, 20 юни.
  • Разпродажба за Хелоуин : четвъртък, 24 октомври.
  • Есенна разпродажба (в чест на Черен петък): сряда, 20 ноември.
  • Зимна разпродажба: четвъртък, 19 декември.

Трябва да уточним отново: това не са точни дати, но продажбите следват тази последователност от 2016 г.

Колко дълго траят продажбите на Steam?

Най-дългите периоди на отстъпки се наблюдават при летни и зимни продажби: те продължават около две седмици. Продажбите през пролетта и есента продължават около седмица, а според течовете на информация, продажбата на китайска Нова година също ще продължи седмица тази година.

Коя е най-добрата продажба?

Най-големите намаления се наблюдават през летните и зимните продажби, но лятото се счита за най-доброто. Есенните и зимните продажби са твърде близки до така наречения сезон на есента на изданията и следователно те не могат да получат достатъчно високи отстъпки за нови проекти. При лятната разпродажба играчите могат да закупят сравнително нови игри на изключително високи отстъпки.

Как да извлечете максимума от продажбата?

Използвайте списък с желания

Вижте интересна играчка в магазина? Добавете го към вашия списък с желания Ще получите известие, когато игрите от този списък бъдат пуснати за продажба. Наред с други неща, подобен прав механизъм помага да се справите с настойчивото желание да купувате игри, от които не се нуждаете на огромни отстъпки. Не е в списъка - няма нужда да купувате.

Внимавайте за отстъпки при публикуване на пакети

Публикуването на пакети може да ви спести тона пари при закупуване на игрови серии или каталози. Например, ако искате да купите определена част от Hitman, тогава не забравяйте да проверите дали има отстъпка за цялата серия, защото винаги има шанс да успеете да вземете всички игри на ниска цена.

Купете добавки за игри

Често добавките за игри могат да се продават на безумни цени, въпреки факта, че добавят само няколко часа ново съдържание. По време на продажбите на Steam обаче можете да закупите цял куп DLC за игри от вашата библиотека за нелепа цена.

Обърнете внимание на инди игри

По време на големи продажби на Steam, AAA игрите предлагат доста високи отстъпки. Въпреки това, дори с отстъпки, цените на тези игри могат да бъдат около 20-30 долара, което определено не може да се нарече евтина покупка. Защо тогава не обръщате вниманието си към инди игри, цените на които по време на продажбите могат да варират от няколко десетки цента до няколко долара.

Винаги можете да изчакате до следващата разпродажба

Ако знаете, че няма да играете активно видео игри до следващата голяма разпродажба на Steam, тогава защо не просто да изчакате. Винаги има шанс, че до следващата разпродажба отстъпките за проекти, които ви интересуват, ще се увеличат значително. Като алтернатива, докато чакате, можете да започнете да играете игри от библиотеката си, които никога не сте пипали.

Интересни Статии