Overwatch: Ръководство за символи на Sombra

Ако имате много въпроси относно героя на Overwatch Sombre, тогава сте попаднали на правилното място. Ето най-обширната информация за този герой.

За начало нека отговорим на основния въпрос - какъв е самият герой директно? Ами ... по дефиниция, Сомбра все още е атакуващ самолет. Но, ако я сравните с Tracer, значи тя губи значително при нея, въпреки факта, че те са невероятно сходни.

Работата е там, че целта на тези герои все още е различна. Проследяващият може да се счита за чистокръвен атакуващ самолет и пъргав терорист. В същото време Сомбра е по-скоро герой за поддържане. Но не отхвърляйте напълно способността й да щурмува. Просто те не са толкова изразени.

Сега нека разгледаме Sombra малко по-отблизо.

Къде може да се наложи Сомбра

 • Можете да използвате този герой, за да убиете вече ранени противници.
 • Полезно е за счупване на комплекти за оказване на първа помощ.
 • Подкрепете други приятелски играчи, като хакнете опонентите.

От горното можем да заключим, че Сомбра е опортюнист . И от това трябва да направим следните "истини" :

 • Отговорен подход към избрания противник;
 • опитайте се да стреляте по врага само в онзи момент, когато той не може да ви атакува;
 • опитайте се да извършите хакване на врагове само под огъня на вашите съюзници, като по този начин помагате на последните;
 • никога не атакувайте врага, освен ако не сте сигурни, че можете да се отървете от него.

Както вече можехте да разберете, Sombra е полезен за играчи, които искат да подкрепят своя отбор в единични битки. Ако обаче искате да го използвате като атака, тогава е по-добре да помислите два пъти, така че за този въпрос ще намерите много по-компетентни герои.

Сомбра перфектно ще се справи със задачата да елиминира всички превъзходства на вражеската страна и ще довърши останалите противници на врага. Какво мога да кажа, доста специфичен тип геймплей, но много интересен.

Нека разгледаме по-отблизо оръжията и способностите на Сомбра.

оръжие

Той носи малък пистолет-автомат със себе си, който нанася 160 щети в секунда и има 60 патрона в клипа си. Може би трябва да се използва само на меле поради огромното разпространение. Жътвата може да съпричастни към нея. Но поне този пистолет няма обрат, което малко опростява нещата. Този PP обаче все още е по-слаб от този на Tracer.

скъсване

Хакването е предназначено да блокира временно уменията на враговете. Те могат също така да напукат комплекта за оказване на първа помощ, което ще доведе до пълната му безполезност за противниковия екип.

 • Охлаждане на умения - 12 сек.
 • Обхват на приложение - 15 m.
 • Време на предаване - 1, 2 сек.
 • Колко дълго работи - 6 секунди на врагове, 10 секунди на Torbjorn кули и 1 минута. върху медицински пакети.

Положителните характеристики на тази способност включват деактивиране на невидимостта на противниците, ви позволява да видите крайния заряд на вашия екип при врага, хакерските медицински пакети се презареждат три пъти по-бързо.

Отрицателните ще включват нулиране на способността, когато сте повредени, противниците запазват всичките си пасиви, невъзможността да използвате Hack in Disguise, невъзможно е да хакнете медицински пакет, хакнат от друг играч, играещ за Sombra .

Съвети

 • Опитайте се да извършвате хакове в най-неочакваните моменти за враговете. Също така, опитайте се да направите това по такъв начин, че да не сте забелязани. Сомбрата е доста слаба, така че никой няма да има проблеми да ви елиминира в този момент.
 • Хакнете медицинския пакет и окачете Преводача върху него. Това ще ви позволи да спасите шията си във всяка неравна битка.
 • Добре е да знаете, че хакерските медицински пакети зареждат вашето най-добро. Затова бъдете лекувани толкова често.

маскиране

Както подсказва името, тази способност ви позволява да влезете в невидимост, докато сте значително ускорени, което улеснява маневрирането сред противниците. Въпреки това си струва да разберете, че вашата невидимост ще престане да функционира, ако атакувате вие ​​или вие.

 • Охлаждане на умения - 6 сек.
 • Продължителност на приложение - 0, 5 сек.
 • Време за изключване - 0, 5 сек.
 • Време за изпълнение на уменията - 6 сек.
 • Бонусът за скорост е приблизително 8 метра в секунда, което съответства на скоростта на Soldier 76.

Предимствата включват самата невидимост и увеличаването на скоростта на движение.

Недостатъците включват нулиране на невидимост при нанасяне или нанасяне на щети и е лесно да забележите трептене в близост до вас. И също така не можете да прилагате различни емоции, докато тази способност е активирана.

Съвети

Винаги търсете някакво кътче или скривалище, преди да се скриете в „Маскиране“. Ако започнете да навлизате в невидимост пред очите, най-вероятно ще бъдете застреляни бързо.

транслокатор

Тази способност служи като метод за телепортиране на Сомбра . Хвърлете този фар, където искате и след това, в случай на някаква ситуация, преминете към него. Например, ако сте захванати от противници, тогава можете спокойно да се телепортирате на зададения маяк и да спасите живота си.

 • Охлаждане на умения - 6 сек.
 • Умението ще работи 15 секунди, след това маякът ще се разтвори във въздуха и ще трябва да бъде настроен отново.
 • Време за кандидатстване - прилага се моментално.

Положителни характеристики: тя работи дори извън зоната на вашето зрение, не нулира маскировката, фарът е неразрушим обект.

Отрицателни характеристики: маякът ще бъде активен само 15 секунди. Затова често ще го използвате набързо (от друга страна, 15 секунди за тази игра са достатъчно дълги).

Съвети

Разположил своя Преводач в тила на противника, можете да засадите, от които ще им бъде трудно да излязат. И ако от другата страна все още ще има напукан от вас аптечка, тогава победата ще е в джоба ви.

пулс

Това е върховната способност на Сомбра . В основата си Impulse е вълна EMP, която ще деактивира всички вражески бариери и щитове в зоната на действие. Плюс това, той извършва хакване във вълна от врагове, което е невероятно полезно.

 • Време за кандидатстване - незабавно.
 • Време за изпълнение на уменията - 6 сек.
 • Засегнатата зона е 10 m.

Съвети

Комбинира се много добре с Преводач. Хвърлете маяк зад гърба на нищо неподозиращите врагове и след това телепортирайте и включете Импулса, отслабвайки и пропуквайки всички по пътя си.

опортюнист

Тази способност е пасивна и ще ви даде възможност да се грижите за ранените врагове през дебелината на стените.

 • Засегнатата зона е неограничена.
 • Условия за активиране - способността ще влезе в сила, ако врагът има по-малко от половината здраве.

Съвети

 • Ако откриете цел с малко количество здраве, ние хвърляме маяка на транслокацията, включваме маскировката, убиваме целта и я прехвърляме обратно.

Сега нека разгледаме героите, срещу които Сомбра ще бъде ефективен и срещу които не е така.

Съвети за борба с други герои

Генджи

Най-добрата тактика в борбата срещу Генджи ще бъде неговият хак, а не безполезните опити да го застрелят. В хакерско състояние този герой няма да може да използва ритника, което е важна способност за него. Без Jerk, Genji става по-лесна мишена.

McCrea

Опитайте се да избегнете McCree, докато играете като Sombra . Момичето е доста деликатно и е малко вероятно да издържите дълго време срещу него. Можете обаче да го лишите от Flash граната и изключителна способност, което значително ще помогне на вашите съотборници.

Войник 76

Ако видяхте Войник 76 на бойното поле, тогава просто бягайте по-добре. Хакването на неговите ултими е просто невъзможно. Всичко, което можете да опитате, е просто да го довършите след битка с някой друг. Като цяло, стойте далеч от него.

Фара

Няма да можете да изключите пасивния с фаровете, които вият в небето, но можете да го накарате да излита много бавно. Можете също да изключите ракетата. По-добре е да не го снимате, докато виси, тъй като софтуерът ви е доста „наклонен“. Ако тя ви забележи, тогава ще съжалявате, че сте започнали да стреляте по нея.

радиоактивен изотоп

Ако сте много внимателни в опит да хакнете Tracer, тогава помислете, че сте спечелили. Но не се качвайте на него с сабя гола, тъй като най-вероятно тя ще ви убие. По-добре отворете комплектите за оказване на първа помощ около нея, това трябва да й даде добра сол.

бастион

Опитайте да хакнете бастиона, когато той е под формата на кула. Така ще го преведете в разузнавателно състояние, в което не е толкова опасно. Ако се опитате да хакнете танка, тогава можете да спрете - няма да ви даде нищо.

жътварка

Бъдете внимателни, тъй като прерязването му лесно ще ви убие. Хак, преди да влезе във формата Shadow. След това можете да опитате да се справите. Ако се опитате да го напукате под формата на мараня, тогава нищо няма да се случи.

Hanzo

Винаги хакнете Ханцо ​​само преди да стреля. Е, ако стрела вече лети към вас, тогава дори не можете да опитате. Също така бъдете много внимателни със звуковите стрелки, тъй като те ще помогнат на Hanzo да ви намери в режим на маскиране.

вдовица

С Вдовицата правенето на бизнес е много проблематично. Нейната специална изключителна способност лесно ще нулира маскировката Sombra. Можете, разбира се, да опитате да се преместите при нея, но тя има харпун в пазвата си, с помощта на който тя просто ще избяга от вас. Така че всъщност не притеснявайте Вдовицата Можете да опитате да я довършите, докато тя не го очаква.

Ана

В асортимента от инструменти Ана има малко неща, които могат да извадят Сомбра от играта. Например, особено трябва да внимавате за биотични гранати и сънища. Също така няма да можете да хакнете неговия стимулатор или по някакъв начин да действате върху него с импулса. Както и с останалите, опитайте се да я вземете изненадано.

Плъхове конник

Хакването на плъховете на плъх е неблагодарна задача. Той непрекъснато ще се опитва да хвърли капана си върху вашия Преводач. Затова бъдете внимателни, ако във вражеския отбор има Ratman. Можете да опитате да го спукате само ако стартира колелото си. Тогава и само тогава.

май

Хакването му ще бъде изключително трудно. Един импулс няма да ви помогне, просто няма да блокира крайната му способност. Ще бъде по-добре, ако изберете по-проста цел за себе си. Също така особено се страхуват от нейния криоп.

Торбьорн

Можете да опитате да изключите кулата на Torbjorn с помощта на Impulse, но по същия начин не можете да я нулирате. Но на практика няма смисъл да хаквате кула, тъй като Thorbjorn веднага ще разбере за това и ще изгради още една.

D.Va

Тук да пропукаш момичето D.Va просто има смисъл. Ако изчакате подходящия момент и прекарате Хакинг върху него, тогава има добър шанс да се отървете от него. Но не се напрягайте, ако D.Va вече е активирал своя улт. Тук вече ще сте безсилни.

Райнхард

Тук с този характер е доста специфична ситуация. Можете да му счупите шута по време на хакерство. Онези знаци, които са защитени от неговия щит, не можете да пукнете. Въпреки това, с помощта на Импулса, можете да нулирате неговия Щит и Хак всички, които се скриха зад него. Много удобно. Но не можете да направите нищо с неговия улт.

Turbosvin

Не можете да блокирате летенето на Hack срещу вас чрез Hacking, но неговата Ultu с регенериране е доста. По принцип няма какво повече да се каже.

Уинстън

Уинстън силно се препоръчва да атакува, ако го намерите. Със своя Импулс можете лесно да разбиете неговата Бариера. Също така като плюс той вече няма да може да използва своя джетпак, което значително ще намали мобилността му. Но не забравяйте за предпазливостта, тъй като в ръцете си той държи инструмент, който е напълно способен да ви изведе от „Маскирането“.

разсъмване

Но с този характер всичко не е уникално. С вашия улт, можете да я счупите на Bubble и тя дори ще изпълни нейния Hack, но вие няма да разбиете щитите й. Но след това презаредете оръдието си с 40%, което може би не е добър знак. Ако обаче успеете да потънете, преди да активира мехурчето, все още можете да унищожите щитите му.

Лусио

Хакването на този герой няма да доведе до нищо. Но ако успеете да го вземете изненадано със своя Импулс, тогава това ще падне крайната му способност, напълно ще му счупи щитовете и в допълнение да го напука, което води до невъзможност за промяна на ефектите.

Ангел

За съжаление няма да можете да хакнете активиран ult. Но прилагайки Импулса към нея, я карате да седи на земята и оставя Ангела без възможност да използва ултраси.

Dzenyatta

Както при много други герои, Сомбрата няма да може да направи нищо с активния улт на Зениата. Пазете се и от неговата сфера на раздора. Опитайте се да оставите в този момент в „Маскиране“.

симетрия

Абсолютно безполезно е да се опитвате да направите нещо със Symmetra. Максимумът, който можете да направите, е да влезете в „Маскиране“ в обхвата на видимост на кулите му. Е, или можете да опитате да го довършите.

Интересни Статии