Outlook спира да работи след актуализиране на Windows 10: решения

В момента имейлът заема невероятно важно място в живота на всеки човек. И ако нещо се обърка с тази поща, това може да доведе до огромен брой проблеми. Например, ако използвате електронна поща за работа или кореспонденция с някой далечен човек, тогава неработещата поща е доста сериозен проблем.

След излизането на последната актуализация за Windows 10 имаше много проблеми, с които потребителите не можеха да се справят. Само един от тези проблеми е Outlook, който не работи след актуализиране на Windows 10. Ако Outlook спре да работи за вас, можете да опитате следните методи.

Методи за решаване на проблеми

Метод №1 Деактивирайте добавките

  • За да се опитате да отстраните проблема, трябва да стартирате Outlook в безопасен режим. За да направите това, натиснете клавишната комбинация Win + R, въведете празния ред Outlook.exe / safe и щракнете върху OK.
  • Ако успеете да стартирате Outlook в безопасен режим, следващата стъпка е да деактивирате добавките. Отидете на Файл> Управление на добавки .
  • Ще видите всички налични в момента добавки за вашия Outlook. Премахнете отметката от всеки от тях.
  • След като деактивирате добавките, опитайте да стартирате Outlook в нормален режим и проверете за проблем.

Метод №2 Промяна на достъпа до файл

Друга причина, поради която Outlook не работи правилно, може да са повредени файлове поради скорошна актуализация. Грешка може да ви извести, че програмата не може да отваря файлове поради липса на достъп.

  • Отидете в папката, в която съхранявате програмните файлове на Outlook.
  • Намерете .pst файла, който отговаря за вашия акаунт.
  • Щракнете с десния бутон върху него и отидете на раздела " Сигурност" .
  • Вижте дали акаунтът ви има достъп до този файл. Ако не, променете това и дайте достъп.

Ако целият проблем беше липсата на лесен достъп, тогава по този начин проблемът ви беше решен и можете спокойно да продължите да използвате Outlook.

Метод №3 Възстановяване на Windows

Ако всичко по-горе не можа да се справи с проблема, тогава можете да опитате да възстановите Windows. Възстановяването е нещо като вълшебна пръчица в операционна система, която може да обърне много промени във вашия компютър, което в повечето случаи ви освобождава от скорошен проблем. Най-лесният начин да извършите възстановяване е като напишете думите „ Възстановяване“ в системното търсене и след това щракнете върху резултата, който се показва. Освен това трябва само да следвате инструкциите на екрана.

Интересни Статии