Отстраняване на грешки 80072efe

Автоматичната система за проверка и инсталиране на актуализации, която е част от операционната система Windows, може да срещне определени проблеми по време на нейната работа и по-специално да издаде съобщение с код 80072efe. Това може да бъде причинено от вътрешни проблеми на операционната система, програми и приложения на трети страни, които по някакъв начин засягат компонента на Microsoft Update или проблеми с мрежовата връзка.

Поради трудности в Microsoft Update или проблеми с инсталирането на следващата актуализация на системата, на дисплея на компютъра могат да се появят грешки с различни кодове и номера. Най-често срещаният проблем при изтегляне или инсталиране на актуализацията се счита за съобщение с код 80072efe. Тази статия ще ви помогне да разберете какво означава 80072efe и ще ви даде стъпка по стъпка ръководство за отстраняване на проблеми.

Причина за грешка 80072efe при изтегляне или инсталиране на системна актуализация

Може да срещнете грешката 80072efe най-често по време на процедурите, свързани с изтеглянето и инсталирането на актуализацията на операционната система Windows. Вграденият в Windows център за актуализации автоматично се стартира и проверява за актуализации на сървърите на Microsoft. Това се случва според графика, който е планиран в системата. Често грешки възникват именно в процеса на проверка, изтегляне или инсталиране на следващата актуализация.

Това се дължи на нестабилна връзка, в резултат на което системата не може да провери за актуализация или правилно да я изтегли в паметта на компютъра. Освен това причината за грешка 80072efe може да бъде злонамерен софтуер, който блокира достъпа до Интернет или връзката на компютъра с конкретни сървъри на Microsoft, предотвратявайки възможността за изтегляне на актуализации. Понякога възниква грешка, когато сървърите на Microsoft са силно заредени, когато компютърът неуспешно се опитва да получи достъп до тях няколко пъти.

Методи за разрешаване на грешка 80072efe

  • Опитайте да затворите и стартирате Windows Update няколко минути по-късно. Понастоящем проверете интернет връзката в други програми и приложения.
  • Опитайте се да изчакате следващия график за актуализиране на системата. Може би грешката е причинена от прекъсвания в работата на сървърите на Microsoft и след известно време тя ще бъде възстановена.
  • Ако наскоро започнахте да виждате този код, опитайте да деинсталирате онези програми, които са били инсталирани след появата на грешката. Някои от тях може да блокират връзката.
  • Ако кодът за грешка продължава да се показва в бъдеще, изтеглете инструмента за отстраняване на неизправности на Windows Update от официалния уебсайт на Microsoft и проверете системата с него. Той помага да се премахне или поне да се идентифицира причината за някои често срещани грешки, включително 80072efe.

Интересни Статии