Отървете се от 4000 грешка при актуализиране на iPhone

Грешка 4000 при актуализиране на iPhone е чест гост за потребителите на продукти на Apple. Съобщението за грешка съдържа следната информация:

Неуспешна актуализация на iPhone „iPhone“. Възникна неизвестна грешка (4000).

След подробно проучване на проблема стигнахме до извода, че грешката 4000 при актуализиране на iPhone може да се появи по три конкретни причини.

 • Последните актуализации вече са инсталирани на iPhone. Често този проблем възниква, защото iTunes се опитва да инсталира актуализации, вече инсталирани на iPhone. Просто казано, грешка с този код може да служи като вид сигнал, че вашият iPhone няма нужда да се актуализира.
 • Обновеното устройство е заключено. Грешка 4000 може да възникне, ако обновеният iPhone има код за парола. Отключете устройството, преди да актуализирате.
 • Остаряла версия на iTunes. В някои случаи остарялата версия на iTunes причинява тази грешка. Достатъчно е да инсталирате последната версия на програмата на вашия компютър, след което грешката трябва да изчезне.

Сега нека да видим как можете да поправите този проблем и спокойно да завършите актуализацията на iPhone.

Решения за 4000 грешки при актуализиране на iPhone

Решение №1 Инсталиране на актуализация чрез iPhone

Ако грешката възникне по време на автоматично изтегляне на актуализацията чрез iTunes, можете да опитате да я инсталирате директно през вашия iPhone. За да направите това, трябва да направите следното:

 1. свържете вашия iPhone към безжична Wi-Fi мрежа;
 2. отидете на „Настройки“;
 3. изберете секцията „Общи“ и отидете в подраздела „Актуализация на софтуера“;
 4. Кликнете върху бутона за изтегляне и инсталиране.

След това iOS ще намери най-новата актуализация за iPhone и автоматично ще я инсталира. При тази опция за актуализация грешка 4000 няма да ви притесни.

Решение №2: Актуализиране на iTunes

Някои потребители твърдят, че са успели да разрешат този проблем чрез банално актуализиране на iTunes. Очевидно кодът за грешка 4000 има шанс да се появи в по-стари версии на собствената програма. За да актуализирате iTunes, направете следното:

 1. Отворете iTunes, който е инсталиран на вашия компютър;
 2. щракнете върху елемента "Помощ" в лентата с менюта;
 3. изберете опцията „Проверете за актуализации“;
 4. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате последната версия на iTunes.

Веднага след като инсталирате свежи iTunes, грешка 4000 при актуализиране на iPhone ще спре да ви притеснява.

Интересни Статии