Основните босове на Borderlands 3: кои са те и как да се борят с тях

Както знаете, врагът трябва да знае лично. Само в този случай човек може да разчита на победа над врага. Днес разглеждаме основните шефове на играта Borderlands 3 и се опитваме да обърнем внимание на техните уязвимости.

помазан суверенна

Намира се в мисията „Оръжия на опората“. Той няма здравна скала, а само обичайната. Няма и щитове, но това не трябва да ви подвежда, тъй като Миропомазаният може да причини сериозни вреди. Слабата точка на героя е черепът.

За да победите този противник, след началото на битката, незабавно отидете на сцената, където е Били, и се върнете зад кулисите. Вземете със себе си пушка от оръжие. За да оцелеете, е наложително да запомните характеристиките на атаките на Били. Той винаги работи според един алгоритъм. Например, пляскайки с ръце, той предизвиква ударна вълна, през която просто трябва да скочите.

Той също често използва атака на "горящ череп". Можете да разберете, че врагът се подготвя за атака с ръце, вдигнати към главата му. Появилите се черепи трябва да бъдат застреляни. Всъщност, за да се борите с този шеф трябва да скачате през цялото време, а моделите с най-големи щети в секунда ще се поберат на оръжието.

4 FOX4

Ще трябва да се борите с шефа в търсенето „Семейно съкровище“. 4LISA4 е робот със сини и жълти ивици на здравето. След началото на битката веднага се изкачете по стълбите и хукнете към счупения прозорец. Тук трябва да спрете и да отворите огън по врага. Именно на това място ще бъдете защитени от зелените топки на шефа, защото те просто няма да ви достигнат.

Можете периодично да скачате наляво и надясно, за да видите откъде летят зелените сфери. С течение на времето шефът ще породи два слуги. Те трябва да бъдат унищожени незабавно, тъй като в бъдеще те ще ви преследват и могат да причинят сериозни щети при близък бой.

Aurelia

Този шеф ще бъде вашият опонент в куеста "Grave Cold". Основните оръжия на противника са вълшебни вихри и директен леден удар. В този случай по-голямата част от битката врагът стои неподвижно и не стреля. Вашата задача е да се доближите максимално и да стреляте в лицето.

Като цяло тази борба се смята за една от най-лесните, защото шефът е с ниско ниво на здраве и избягването на вихрите не е трудно. Разбира се, ще трябва да стреляте постоянно, тъй като Аврелия може да се опита да се скрие в ледения стълб.

Гробна стража

Намерена в същия стремеж като Аврелия. Този шеф се счита за най-големия и могъщ, но има и уязвимости. Той няма да стреля по вас, но може да причини сериозни щети с юмруци и лазери. Щом видите светлината на пода, веднага бягайте, тъй като това е сигналът на шефа да атакува.

Най-трудното нещо, което трябва да се избегне, е лазерът. Намирайки се в центъра на територията, просто плъзнете настрани. За защита трябва да използвате щитове с голям капацитет. Освен това вземете с вас оръжия за стрелба на далечни разстояния и стреляйте по светещите жълти точки в горната част на тялото на Sentinel.

Kanivora

Ще бъде ваш опонент в куеста „Кървава надпревара“. Шефът е огромен автомобил, който се движи около Пандора достатъчно бързо. За да се биете с него ще получите специално превозно средство.

Въпреки впечатляващите си размери, този шеф се счита за един от най-простите. Първо трябва да унищожите задвижванията на горивото, да унищожите помощния екипаж и да деактивирате предаването. След това ще остане елиминирането на оставащия екипаж и основните контроли.

Agonizer-9000 (Пейн и терор)

В същата задача в центъра на арената ще намерите огромна кола. Тя се контролира от два знака наведнъж - Пейн и Терор. Този шеф има няколко уязвимости наведнъж (те са подчертани в червено). Вашата цел е да нанесете такива щети на врага, така че първата линия на здравето да изчезне.

Втората след това ще намалее много по-бързо. Врагът атакува с острие, от което можете да избягате, като скачате или приклеквате. От оръжията е по-добре да се използват високо прецизни модели за насочена стрелба.

Троя Калипсо

Шефът ще ви чака в мисията Great Vault. Слабата точка на героя е главата и той има само една лента на здравето. Основното оръжие на врага е пръстен от лилави енергийни сфери, от който трябва да стоите настрана.

Понякога Троя атакува директно, така че носете щитове с голям капацитет. По принцип трябва да застреляте героя в главата и просто да избягвате неговите атаки.

Генерал Трант

Ще се срещнете с този шеф в търсенето „Следи на великаните“. Всъщност този герой не се различава от капитан Трант. Той има две ленти за здраве, синьото отговаря за щитовете, а червеното е за здравето. Вашата цел е първо да унищожите синята лента, след което шефът ще умре след няколко секунди.

Опитайте се да запазите дистанцията си от врага и не бягайте прекалено много из стаята. Можете да се скриете зад стените и да стреляте зад ъгъла. Трябва да се насочите или в главата, или в сърцевината на генератора, разположена на гърба.

Тирин Разрушителят

Това е последният шеф на играта, който ще трябва да се бори в мисията „Божие наказание“. Това е огромно чудовище, в което има само едно слабо място - главата, а понякога се крие вътре в тялото. Трябва да стоите далеч от чудовището, да се движите настрани и непрекъснато да скачате, за да избегнете смъртоносни лилави линии.

Тирин също понякога пуска големи лилави топки. Можете да се предпазите от тях само със силен щит. За да победите врага, трябва да се изкачите на гърба му и да нанесете точен удар по лилавото ядро.

Интересни Статии