Основна информация, настройка на дома в приложението HomeKit

HomeKit ви позволява да контролирате всички устройства в къщата, които имат логото „Работи с Apple HomeKit“, като електрически крушки, брави, термостати, контакти и др.

В HomeKit можете да създавате команди и сцени, за да контролирате домашните настройки. Например, можете да създадете сцена, в която светлината ще бъде изключена, всички врати и порти на гаража са затворени, а термостатът е настроен на определена стойност - всичко с една команда. HomeKit предоставя също така възможност за лесно и надеждно управление на аксесоари, поддържани от HomeKit, със Siri.

Има три основни типа места в HomeKit: къщи, стаи и зони. Всяка къща може да има стаи, като например „спалня“, а стаите могат да бъдат групирани в зони, като „втори етаж“.

Персонализирайте дома и домашни потребители

Home е среда, в която различни устройства и аксесоари от различни производители, които поддържат HomeKit технологията, могат да работят заедно. Създаването на дом е първото нещо, което трябва да направите, за да започнете да използвате функцията HomeKit.

Определение за дом. В програма, която е предназначена да работи с аксесоари HomeKit, създайте дом. Процесът на настройка на къща може да се различава в зависимост от използваната програма и устройства, но като цяло трябва да създадете двойка между аксесоара HomeKit и iPhone, като въведете кода за настройки на аксесоара в програмата, предназначена да работи с този аксесоар. Ако това е първото свързване на аксесоара, къщата ще бъде създадена автоматично.

Добавяне на втори дом. Използвайте програма, която поддържа HomeKit, за да създадете друг дом, както е описано по-горе.

Прехвърлянето на контрол върху къщата. За да разрешите на други потребители да управляват вашия дом, използвайки своите устройства с iOS, отидете на Настройки> Начало, след което докоснете Покани други. Други потребители ще се нуждаят от iCloud акаунт, за да се присъединят към вашия дом. Поканените ви потребители могат да управляват съществуващите аксесоари, но не могат да добавят нови.

Дистанционно управление на аксесоари. Ако имате Apple TV (трето поколение или по-нова версия) със софтуерна версия 7.0 или по-нова версия или аксесоар, който поддържа технологията за отдалечен достъп чрез iCloud, можете спокойно да управлявате настройките на дома си, дори докато сте извън него. Изберете Настройки> Начало и активирайте функцията Разрешаване на отдалечен достъп. Трябва да използвате същия iCloud акаунт на iPhone и Apple TV.

Създаване на стаи, зони и сцени. В програми, предназначени за работа с HomeKit, можете да разпределяте аксесоари в стаи и да комбинирате стаи в зони. Много програми също поддържат създаването на сцени. Когато са създадени стаи и зони, те могат да бъдат контролирани с помощта на Siri (както е описано по-долу).

Нулиране на данните за къщата. За да изтриете всички данни за къщи от iPhone и iCloud, отидете на Настройки> Поверителност> HomeKit и докоснете Нулиране на HomeKit.

Управление на аксесоари HomeKit със Siri

Можете да използвате Siri за контрол на персонализирани аксесоари за HomeKit. По-долу са някои от командите, които Siri може да изпълни, в зависимост от аксесоарите, които са конфигурирани:

  • „Включете светлината“ или „Изключете светлината“;
  • „Намалете светлината“ или „Намалете яркостта с 55%“;
  • „Включете кафемашината“;
  • „Задайте температурата на 21 градуса.“

Ако са създадени стаи, зони и сцени, Siri може да изпълни следните искания:

  • „Изключете светлината в кухнята“;
  • „Включете принтера в офиса“;
  • „Изключете светлината отгоре“;
  • „Включете лампата за четене“;
  • „Задайте температурата в страната на 22 градуса.“

Интересни Статии