Оценка ТОП 7 най-добрите Power Power при 10000 mAh: коя да изберете, функции, рецензии

Дойде моментът, в който всичко се захранва от акумулаторни батерии, възникна нов проблем в това отношение - зареждането постоянно не е достатъчно и всички започнаха да носталгират по времената на бутоните, когато едно зареждане продължи поне седмица. Но научният и технологичният прогрес дойде на помощ, преносимите батерии на Power Bank започнаха да се появяват на рафтовете на магазините.

Оценка ТОП 7 най-добри Power Bank 10000 mAh

Поради разнообразието от устройства на пазара, много от тях се губят при покупка и може да не получат това, което наистина искат. След като обработихме голям обем от наличната информация, бихме искали в тази статия да ви помогнем да направите избор и да представите някои от най-популярните и популярни устройства с батерии. Представяме списък на моделите с тяхното кратко описание, характеристики и цени.

 1. Xiaomi Mi Power Bank 2 10000.
 2. Xiaomi Mi Power Bank Pro 10000.
 3. HARPER PB-0010.
 4. CANYON CND-TPBQC10B.
 5. DEXP Solar Power SP8B & BL1.
 6. HIPER MPX10000.
 7. Супер зареждане на Huawei.

На следващо място, ние разглеждаме подробно всеки представен модел.

Xiaomi Mi Power Bank 2 10000

Малка, удобна ергономична батерия със заоблени ръбове се вписва лесно в джоба на вашето сако или дънки. Предлага се в три цвята: сребрист, бял и черен. В предния край има бутон за захранване, индикатори за зареждане и два порта: USB и microUSB. Несъмнено предимство на този модел е наличието на функцията за бързо зареждане Quick Charge 2.0, в пакета за доставка е включен USB кабел. Устройството е защитено срещу претоварване, нагряване и късо съединение. Фенерче в дизайна не е предвидено.

волтаж5 V
ток2.4 A
Време за презареждане4 часа
размери71x130x14 mm
тегло228 грама

Ценови диапазон: 1100 - 1599 рубли.

Power Bank Xiaomi Mi Power Bank 2 10000

Goodies

 • защитени от пренапрежения и къси съединения;
 • има функция за бързо зареждане;
 • Включен USB кабел.

минуси

 • Дизайнът не включва фенерче.

Използвам го от малко повече от шест месеца, всичко напълно ме устройва. Зареждането задържа дълго време, достатъчно, за да заредите и трите от нашите семейни телефони два пъти. Металният калъф е приятно и удобно в ръката, побира се лесно в джоба ви. Xiaomi като цяло е добре направен, прави качествени неща.

Xiaomi Mi Power Bank Pro 10000

Корпусът на продукта е изработен от анодизирана алуминиева сплав, устойчива на корозия и предпазва батерията от механични външни влияния. Доставя се в три цветови варианта: сиво, розово и златисто. Собственото презареждане отнема малко време, благодарение на USB Type-C конектора с увеличена честотна лента. Използвайки тази батерия, можете да зареждате всички известни мобилни джаджи, тъй като комплектът осигурява USB-microUSB кабел и отделен адаптер за Type-C. Подходящ за зареждане на лаптопи и таблети с технологична поддръжка QC3.0 / QC2.0 / BC1.2.

волтаж3.85 V
Изходен ток2 A
Време за самостоятелно зареждане3, 5 часа
размери75x128x12.6 мм
тегло223 грама

Приблизителна цена: 1730 - 2690 рубли.

Power Bank Xiaomi Mi Power Bank Pro 10000

Goodies

 • Има възможност за бързо зареждане според стандарта Quick Charge 2.0;
 • защита срещу късо съединение и презареждане;
 • Включени USB кабел и Type-C адаптер.

минуси

 • производителят реши да не инсталира фенерче в устройството.

Подари момиче за Нова година, тя избра. Хареса й цветът и дизайна, все още е доволен, едно зареждане е достатъчно четири пъти лесно и можете да зареждате почти всяко устройство, ако са подходящи само портовете. Удобна, тя лесно се побира в чантата си. Като цяло, тя обича луди, сега винаги е във връзка.

HARPER PB-0010

Аксесоарът е предназначен за фенове на екстремни спортове или просто хора, които обичат надеждността на устройствата. Калъфът на алуминиевата батерия е затворен в гумена обвивка, поради което продуктът има водоустойчиви и удароустойчиви свойства, но това не е единствената разлика от повечето конкуренти. В него е вградена слънчева батерия, така че наличието на електричество в близост не е задължително. Всичко това го прави незаменим при дълги пътувания сред природата. Той има два USB порта, което ви позволява да зареждате две устройства наведнъж. Ако натиснете бутона за захранване и задръжте за пет секунди, SOS светлината ще мига.

волтаж5 V
Заряден ток2.1 А
Пълно време за зареждане6 часа
размери120x73x30 мм
тегло300 грама

Цена: 2490 рубли.

Банк за захранване HARPER PB-0010

Goodies

 • влагоустойчив и удароустойчив корпус;
 • два USB конектора са монтирани;
 • способността за зареждане от слънчева светлина;
 • комплектът се предлага с универсален адаптер за най-популярните интерфейси, включително Apple;
 • има фенерче.

минуси

 • Той няма функция за бързо зареждане.

Избрах го, тъй като често се занимавам с туризъм и алпинизъм. За цялото време батерията се оказа отлична, няколко пъти падна върху камъни, но върху нея останаха само малки драскотини, зарежда се от слънцето, разбира се, не като от мрежа, но процесът е в ход. Аксесоарът никога не ме е провалил, напълно съм доволен от избора си.

CANYON CND-TPBQC10B

Преносимата батерия в черен метален калъф, въпреки че не е гумирана, все пак е много издръжлива и е подходяща за пътуване. Функцията Quick Charge 3.0 ви позволява да зареждате устройства три пъти по-бързо от средното външно зарядно устройство и можете да зареждате две устройства едновременно. Интелигентни технологии Smart IC и USB захранване на захранване могат да определят вида на свързаното приспособление и независимо настройва текущото захранване и напрежение в зависимост от изискванията на батерията.

волтаж5 V
ток2 A
Време за презареждане7 часа
размери16x137x69 мм
тегло215 грама

Средна цена: 2000 рубли.

Power Bank CANYON CND-TPBQC10B

Goodies

 • Интелигентни технологии за автоматична настройка за доставка на IC и USB;
 • възможност за зареждане на две джаджи едновременно;
 • Quick Charge 3.0 система за бързо зареждане.

минуси

 • не е осигурено фенерче;
 • дълго време за презареждане (7 часа).

Отлична литиево-полимерна батерия, използвам я отдавна, много ми помага при командировки. Пуснати няколко пъти, но всичко е наред, останаха само драскотини. Моят телефон от 2000 mAh се зарежда напълно четири пъти и все още остава зареден. Страхотно нещо, при дълги пътувания е незаменим.

DEXP Solar Power SP8B & BL1

Аксесоарът е универсално устройство, което ви позволява да зареждате смартфони, таблети и друго цифрово оборудване своевременно и можете да правите това с две устройства едновременно, благодарение на два USB изхода. Аксесоарът се презарежда от вградената слънчева батерия, в допълнение има мощно двойно фенерче. Друга особеност е наличието на запалка-цигара.

Входно напрежение5 V
Текущ изходдо 2 A
размери81х161х22 мм
тегло322 грама

Цена: 1499 рубли.

Power Bank DEXP Solar Power SP8B & BL1

Goodies

 • способността за зареждане от слънцето;
 • удароустойчив калъф (покрит със защитен слой);
 • монтирано фенерче и запалка;
 • Възможно е да зареждате едновременно две устройства.

минуси

 • без функция за бързо зареждане

Хубаво нещо, много ми хареса. Около половин ден по-късно, на перваза на слънцето, той беше почти напълно зареден, мисля, че ще бъде лесно да заредите напълно през лятото. Хареса ми идеята с запалка за цигари, през лятото ще отнеса сред природата. Просто устройство за оцеляване, зареждате от слънцето, на тъмно фенерче ще помогне, можете да направите огън от запалката. Ще тествам!

HIPER MPX10000

Полезен аксесоар за собствениците на смартфони и други мобилни цифрови устройства се предлага в три цвята: сив, сребърен и златист. Самият калъф е изработен от здрава алуминиева сплав, която предпазва батерията от отрицателните ефекти на външната среда. Използва литиево-полимерна батерия с висока енергийна плътност. Снабден с два стандартни USB порта, един microUSB и Type-S вход. Благодарение на технологията Quick Charge 3.0 можете бързо да зареждате устройствата си.

Работно напрежение5 V
Текущ изход3 А
Време за презареждане3, 5 часа
размери67x137x13.7 мм
тегло225 грама

Ценови диапазон: 2100 - 2999 рубли.

Силова банка HIPER MPX10000

Goodies

 • технология за бързо зареждане Quick Charge 3.0;
 • осигурява защита срещу презареждане и късо съединение;
 • Подходящ за смартфони, таблети и лаптопи.

минуси

 • не е оборудван с фенерче.

Тежи доста и е с много удобни размери, купих го сравнително наскоро, но за всички времена никога не ме изпускаше. Зарежда се перфектно, възможно е да захранвате таблетите. Той бързо се изпълва с енергия, което не може да не радва. Батерията е напълно подходяща за мен, още не съм виждал оплаквания.

Супер зареждане на Huawei

Прекрасен асистент, който поддържа живота на вашия смартфон или друго устройство. Облечен в черен матов калъф, изработен от издръжлива алуминиева сплав, под който има вместима литиево-полимерна батерия, способна да се зарежда само за 2, 5 часа от домашно захранване. Устройствата на трети страни са свързани чрез два порта: microUSB 2.0 и Type-C, поддържа бързо зареждане, базирано на технологията SuperCharge. Можете да следите нивото на зарядите с помощта на светлинни индикатори върху тялото на продукта.

Изход на напрежение5 V
ток2 A
Време за презареждане2, 5 часа
размери71x138x16 мм
тегло252 грама

Разпространението на цената: 2599 - 4490 рубли.

Power Bank Huawei Super Charge

Goodies

 • технология за бързо зареждане;
 • възможност за едновременно свързване на две устройства;
 • Зарежда се много бързо от мрежата (само 2, 5 часа).

минуси

 • няма вградено фенерче.

Закупих го специално за жена ми, телефонът й умира много бързо и тя не иска да го сменя. Оттогава няма проблем да премине, устройството й винаги е във връзка. Самият аз взех батерия от нея няколко пъти, страхотно нещо, мисля, че сам ще си взема. Външният вид вдъхва увереност в неговата надеждност, малка и лека, зарежда телефона бързо. Много полезно и висококачествено нещо, препоръчвам!

Сравнителна диаграма на функции

Ще направим малка сравнителна таблица, в която можете да съпоставите характеристиките на всички представени модели и да подчертаете всички полезни качества за бъдещето.

моделРаботно напрежение (V)Изходен ток (A)Време за презареждане (часове)Функция за бързо зарежданеРазмери (мм)Разходи (рубли)
Xiaomi Mi Power Bank 2 1000052.44е там71h130h141100 - 1599
Xiaomi Mi Power Bank Pro 100003.8523.5е там75h128h12, 61730 - 2690
HARPER PB-001052.16не120h73h302490
CANYON CND-TPBQC10B527е там16h137h692000
DEXP Solar Power SP8B & BL152няма даннине81h161h221499
HIPER MPX10000533.5е там67h137h13, 72100 - 2999
Супер зареждане на Huawei522.5е там71h138h162599 - 4490

Какво да търсите при избора

На рафтовете на магазините ще намерите огромен брой преносими батерии от различни марки и модели, така че за да не се объркате сред това разнообразие и да получите това, от което наистина се нуждаете, без да губим пари чрез горчив опит, ще си позволим да дадем някои практически съвети относно селекцията. Така че:

 1. Не забравяйте да обърнете внимание на съвместимостта на вашето устройство с банката, тоест, така че входното напрежение, необходимо за зареждане на вашето устройство, да съответства на напрежението, предоставено от банката. Е, или изберете модел с автоматичен анализатор, който независимо определя необходимите параметри.
 2. Не забравяйте, че Power Bank е високотехнологично устройство и се състои не само от батерия, така че може да причини неизправности и прегряване. За да избегнете това, много модели предлагат системи за защита от претоварване, препоръчваме да изберете тези устройства.
 3. Капацитетът е първият фактор, който всеки гледа при избора си, но тук всичко е доста просто. Колкото по-голям е капацитетът на батерията, толкова повече пъти можете да захранвате устройството си. Имайте предвид, че при евтините модели на неизвестни производители често декларираният капацитет не е вярно.
 4. Функционалността на тези продукти, макар и малка, все още е приятна. В дизайна можете да намерите допълнителни USB портове, фенерчета, запалки или цифрови индикатори за зареждане.
 5. По отношение на формата, размера и теглото на продукта по принцип няма нужда да се съветва, тук всеки ще определи кое е по-удобно и привлекателно за него.
 6. Материалите за производство нямат малка важност, главно пластмаса или алуминий. Препоръчваме да изберете алуминиеви калъфи, те са по-издръжливи, имат повишено разсейване на топлината и със сигурност няма да се стопят в случай на прегряване. Някои модели са оборудвани с устойчиви на удар и влага корпуси.

Интересни Статии