Оценка ТОП 7 най-добри уеб камери: коя да изберете, характеристики, ревюта, цена

Уеб камера - устройство за отдалечено предаване на информация. Необходимо е в програми за видео комуникация като Skype, Viber, Whatsapp и други подобни. Устройството получи разпространението си през 2010 г. с пускането на първите смартфони с предна камера и възможността за работа в 3G мобилни мрежи - по този начин беше възможно да се обади вкъщи на приятел чрез компютърни технологии.

Рейтинг ТОП 7 най-добри уеб камери

Днешната оценка ще включва:

 • Sven IC-305;
 • A4Tech PK-760E;
 • Canyon CNE-CWC3;
 • HP HD 2300;
 • Genius Widecam F100;
 • Microsoft LifeCam Studio;
 • Logitech C615.

Подробности по-долу.

Sven IC-305

Популярният производител на компютърна периферия Sven представи камерата IC-305 в бюджетния сегмент. Той има стандартен сферичен форм-фактор, който може да се върти на сто и осемдесет градуса около вертикална ос и има клип-клип за монтиране на монитор. Оптика без автофокус, дължината на кабела е един и половина метра. Връзката се организира чрез USB, версия 2.0. Освен това софтуерът не е необходим, благодарение на вградените помощни програми на Windows 7 (и по-стари) и Mac OS X 10.5 (и по-стари) операционни системи, можете да използвате камерата веднага след като я свържете.

сензор0, 3 мегапиксела
разрешително640 × 480 пиксела
размер80x40x65 мм
тегло0, 125 кг

Цена: от 610 до 750 рубли.

Goodies

 • оборудван с клипс;
 • предвиден е въртящ се механизъм.

минуси

 • ниска чувствителност на микрофони, лошо регулирана от плъзгачите за сила на звука в настройките.

Много добро качество на изображението в сравнение с други продукти на Sven с резолюция 1, 3; отлично качество на звука на микрофона; Има 2 гумени крачета за настолна употреба! Вероятно е по-добре да правите видео и 3 мегапикселови снимки с HD 720p, отколкото 1.3 видео и 5 мегапикселови снимки; Skype е по-важен за Skype и рядко някой прави снимки от уеб камера! За Skype най-много!

A4Tech PK-760E

PK-760E е уеб камера в огледален калъф, което ще позволи правилното й позициониране дори преди излъчването. Можете също да използвате уеб камерата като огледало за обратно виждане, което е особено удобно в офиса. Високоскоростен USB 2.0 трансфер на данни. Осигурява незабавно предаване на изображението на екрана и високо качество на изображението при скорост на кадъра от 30 в секунда. Поддържа се и USB 1.1. Автоматична настройка на изображението С автоматично излагане и баланс на бялото, винаги ще изглеждате естествено при всякакви условия на осветление.

сензор1 мегапиксел
разрешително640 × 480 пиксела
размер56x46x49 мм
тегло0, 072 кг

Цена: от 770 до 900 рубли.

Goodies

 • снимка чрез натискане на хардуерния бутон на камерата;
 • приятен дизайн.

минуси

 • фиксиран дизайн.

Много прилично качество на изображението. Ако изтеглите и инсталирате официални драйвери и завъртите настройките, можете да постигнете правилното цветопредаване, както денем, така и нощем, ще получите и обещаните 30 FPS, камерата е подходяща не само за комуникация по Skype, но и за потоци (за тези, които се интересуват от игри) на качеството на снимане повече от достатъчно, няма причина да вземете по-скъпо. Микрофонът е със стандартно качество, доста подходящ за проста комуникация. Камерата е тествана на Windows 10, работи перфектно.

Canyon CNE-CWC3

Камерата Canyon CNE-CWC3 съчетава лекота на използване и наистина високо качество. Моделът е подходящ за ежедневна употреба. Съвместимостта с повечето операционни системи и връзката към компютър или лаптоп прави устройството универсално. Кабелна връзка се осъществява чрез USB конектор. Минимализмът в дизайна не намалява функционалността на уеб камерата.

сензор2 мегапиксела
разрешително1920x1080 пиксела
размер95x55x55 мм
тегло0, 067 кг

Цена: от 1, 050 до 1400 рубли.

Goodies

 • включен CD със софтуер;
 • има скоба;
 • Предвиден е 2, 5 метра кабел.

минуси

 • няма индикатор за запис

Купена само вчера. Дървата за огрев стоят в Windows 10. Софтуер, изтеглен от официалния сайт. По принцип камерата е страхотна. Но ако пишете видео и поток повече от 30 минути, тогава е по-добре да погледнете към по-скъпа уеб камера, а не към CMOS матрица - защото тя непрекъснато се прегрява и изображението на камерата замръзва.

HP HD 2300

Уеб камерата HP HD 2300 е оборудвана с HD сензор и насочен микрофон с намаляване на шума. Благодарение на това тя осигурява на събеседника изключително висококачествено изображение и ясен звук, което дава възможност да се разграничи речта на човек без най-малко усилия. Универсален клип ви позволява да монтирате устройството върху калъф за лаптоп, конвенционален монитор или върху друг подходящ обект. Въртящият се монтаж позволява на потребителя да избере оптималния ъгъл на гледане - камерата може да се наклони до 30 градуса и да се завърти на 360 градуса. Притурката е свързана към USB конектора, което го прави съвместим с повечето компютри, лаптопи и други устройства.

сензор1.3 мегапиксела
разрешително1280 × 720 пиксела
размер70x47x43 мм
тегло0, 05 кг

Ще струва от 1580 до 2000 рубли .

Goodies

 • чувствителен насочен микрофон;
 • двуосен ротационен механизъм.

минуси

 • минуси не са намерени.

Според мен най-добрата (като се вземе предвид цената) уеб камера от всички съществуващи. Можете да купите по-скъпи от други производители (но със сигурност те ще се окажат по-лоши). Можете да закупите по-евтино, а резултатът ще бъде гарантирано по-лош.

Genius Widecam F100

Широкоъгълната камера на Genius е добър избор. Записът се извършва във формат FulI HD (1080p), честотата на кадрите е тридесет кадъра в секунда. Чистият и висококачествен звук се записва с помощта на вградения стерео микрофон, който не позволява външен шум. Специализираният обектив на камерата се настройва ръчно, което дава възможност за получаване на подробно и висококачествено изображение.

Използвайки възможността да въртите устройството под всякакъв ъгъл, можете да снимате движещи се обекти. Благодарение на високоскоростната USB връзка се свързва към компютър или лаптоп. Дължината на кабела по избор увеличава мобилността при използване на камерата. За да използвате напълно Genius Widecam F100, трябва да обърнете внимание на представените спецификации. Инсталирането на устройството е автоматично с помощта на драйвери и няма да изисква пряко участие.

сензор1.6 мегапиксела
разрешителноHD 30 Hz
размер32x40x68 мм
тегло0, 088 кг

Цена от 2999 до 3400 рубли.

Goodies

 • усъвършенствана оптика - автофокусът вече работи с десет сантиметра;
 • хардуерен микрофон за премахване на шума.

минуси

 • задължителна инсталация на собствен софтуер, без него качеството на видеото ще бъде на 640x320 пиксела.

Трябваше ми USB камера с ъгъл на видимост 120 ° и да мога да работя в SD и FHD резолюции при 30 кадъра в секунда. На вътрешния пазар, както се оказа, това е единствената камера, която може да направи това. Най-якото е, че геометрията на рамката почти не се изкривява. Взех същите тези на Aliexpress, но има ТАКИВА изкривявания на геометрията (рибешко око), което е почти невъзможно да се използва. При ниска разделителна способност се забелязва шум в рамката (проблемът се решава чрез включване на анти-псевдоним в софтуера). При висока (FHD) резолюция на шума неусетно. Микрофонът е чувствителен и предава много добре речта. На десетата версия на Windows, както и на седемте инсталирани веднага, изобщо не се изискваха драйвери. Висока разделителна способност, както и нормално цветово възпроизвеждане. Държи се добре и изглежда готино.

Microsoft LifeCam Studio

Монтираната на монитор уеб камера Microsoft LifeCam Studio ви дава перфектната картина, кристален звук и възможността да записвате Full HD-видео дори при условия на слаба осветеност. Моделът е оборудван с висококачествен широкоъгълен обектив и е оборудван с ClearFrame технология, което прави видео последователността по-гладка и по-детайлна. Вграденият микрофон осигурява кристално ясна разбираемост и изразителност. Инсталирането на софтуер за уеб камера на Microsoft LifeCam Studio за запис в Full HD изисква 1, 5 GB свободно пространство и 2 GB RAM на твърдия диск на вашия компютър. За редовни мрежови видео разговори само половината от тези ресурси са достатъчни.

сензор2 мегапиксела
разрешително1920 × 1080 пиксела
размер60x40x113 мм
тегло0.104 кг

Цена: от 4 200 до 4 700 рубли.

Goodies

 • FullHD;
 • подвижен кабел;
 • Мощен клип за закрепване.

минуси

 • драйверите ще трябва да бъдат изтеглени отделно.

Доброто качество на картината (1080p), а при лошо осветление има достатъчно светлина от работещ монитор и лицето ми и това, което е зад мен, се виждат ясно. Има функция за автоматично проследяване / фокусиране. Наклонявайки главата си встрани или оставяйки рамката, камерата се върти след вас и увеличава изображението (реализиран софтуер, както аз го разбирам), много добра функционалност. Има сензор за движение, можете да започнете видео запис при движение и наистина да го използвате като устройство за видеонаблюдение / проследяване в стаята. Индикаторът за мощност може да бъде изключен в настройките и визуално върху камерата ще бъде невъзможно да разберете какво прави. Микрофонът е много добър, всичко се чува отлично, не намерих ехо и шум.

Logitech C615

Уеб камерата Logitech HD C615 е преносим модел, който е идеален за свързване към лаптоп. Той може да бъде фиксиран на всяка повърхност и свързан към компютър с помощта на USB удължителен кабел, което гарантира пълна свобода на неговото поставяне. Устройството е оборудвано с фоточувствителна HD-матрица и висококачествен обектив, който не позволява значително оптично изкривяване. Благодарение на това той може да получи много ясна картина дори при работа в трудни условия. Съвременната система за автоматично фокусиране установява оптималното положение на обектива в рамките на част от секундата, спомагайки за постигане на остри изображения на разстояние от 10 сантиметра.

сензор1.3 мегапиксела
разрешително1280 × 720 пиксела
размер70x47x43 мм
тегло0, 05 кг

Тя ще струва от 4999 до 5550 рубли.

Goodies

 • HD резолюция;
 • не изисква добавяне. Софтуер (plug-and-play);
 • съвместим с Linux, Mac OS.

минуси

 • не са открити недостатъци.

Отлична камера, можете да я прикрепите към монитора като шпилка отгоре, като предварително сте разгънали основата (тя не държи на всички монитори, ако задният капак на монитора има заоблени ръбове на задния капак, той може да се придържа лошо). Доволен от покупката, препоръчвам го на всички!

Таблица за сравнение на представените модели

Обобщената таблица съдържа кратки хардуерни характеристики на обсъжданите по-горе позиции, а именно:

моделМатрица, MPразрешителноРазмери, ммТегло g
Sven IC-3050.3640 × 48080h40h65125
A4Tech PK-760E1640 × 48056h46h4972
Canyon CNE-CWC321920 × 108095h55h5567
HP HD 23001.31280 × 72070h47h4355
Logitech HD C5251.61280 × 72032h40h6888
Microsoft LifeCam Studio21920 × 10801920 × 1080104
Logitech C6151.31280 × 72070h47h4355

Какво да търсите при избора

Когато купувате такова оборудване, обърнете внимание на:

 1. Mount. Клип, скоба или стойка - всичко по-горе е функционално и помага да поставите камерата удобно на работното си място. Изберете го въз основа на лични предпочитания и свободно място на масата.
 2. Резолюция на матрицата Оптимално е да изберете не по-малко от 1280 × 720 (HD), за да постигнете яснота и естественост на картината.
 3. Възможност за запис на звук. Някои (усъвършенствани) модели са оборудвани с вграден или дискретен микрофон, който ви позволява да комуникирате пълноценно чрез Интернет.
 4. Допълнителна функционалност. Някои позиции са завършени със собствен софтуер, който ви позволява да регулирате параметрите на видеото, което снимате. Подходящ за тези, които искат да коригират свръхекспозиция или неправилно фокусиране на устройството при условия на слаба осветеност.

Интересни Статии