Оценка на 7-те най-добри 4k OLED телевизори: коя OLED телевизия да изберете, модели функции

Мнозина прогнозираха още преди 10-20 години, че телевизиите ще се оттеглят в миналото като ненужно. Днес тази индустрия продължава да се развива бързо и ще продължи да заема водеща позиция в продажбите на оборудване за дълго време. Някои от най-добрите телевизори са OLED модели, които са доста малко на пазара. В рецензията прочетете кой OLED телевизор да изберете, техните предимства и недостатъци, както и самата класация за ТОП 7 OLED TV.

Предимства и недостатъци

OLED технологията има положителни и отрицателни аспекти.

Положителното може да се счита за:

 • Технологията предполага създаването на независими един от друг кристали, което осигурява най-добрия индикатор за контраст;
 • Такива телевизори консумират минимални количества електроенергия;
 • Екранът може да предаде по-дълбоко всички нюанси на цвета. Черното изглежда най-ефектно; то е перфектно и много наситено;
 • OLED технология се вписва в ултра тънък калъф;
 • Високата степен на реагиране се реализира с помощта на допълнителни технологии - това също е важно предимство.

Отрицателни точки:

 • Невъзможно е да се увеличи яркостта на картината поради особеностите на конструкцията на матрицата и свойствата на кристалите. OLED телевизорът по яркост винаги ще е по-нисък от аналозите от LED класа;
 • Той има по-кратък живот в сравнение със същите LED-телевизори. Ресурсите на OLED постепенно се изчерпват.

Основните критерии за избор на телевизор

Има много информация по темата за избора на телевизор; техническите параметри на устройствата обикновено се определят въз основа на такива статии. OLED не може да бъде избран за същите характеристики като светодиодите. И така, на какво да разчитате, когато избирате OLED телевизор?

Основни характеристики:

 1. Телевизорите, направени от кристали, са доста скъпи. Логично е да изберем онези модели, които разумно струват такава цена, защото те имат 4k. По-важно е наличието на HDR. Това са 2 задължителни технологии по стандартите на 2018-2019.
 2. Качеството на звука трябва да бъде до номинална стойност. Наличието на субуфер очевидно не е излишно.
 3. Броят на входовете и изходите. Важно е да проверите за USB, HDMI и подобни важни портове. Плюс моделите ще бъдат вградени Miracast и Simplink.
 4. Наличието на съвременни технологии: гласово управление, режим на игра, наличие на процесор с четири ядра, Dolby Atmos.

По принцип наличието на тези характеристики зависи от покупната цена. При сравнително евтините модели трябва да пожертвате нещо.

Рейтинг на 7 най-добри OLED телевизори

Сега се обръщаме директно към рейтинга на най-добрите телевизори.

SONY KD-65AF8

Моделът успешно съчетава технологичност, естетичен дизайн, страхотна картина и дълбок, силен звук. Той има много допълнителни функции, има всичко, което можете да пожелаете. Огромният 65 ”екран поддържа 4k.

Технически спецификациистойност
тегло28 кг
субуферИма
Брой HDMI портове4 бр

предимства:

 • Около екрана няма черни рамки;
 • Диагонал 65 ";
 • Има субуфер с Dolby Atmos;
 • Произвежда звук от 50 вата.

Недостатъкът е само един и доста съществен - високата цена.

Устройството е доста скъпо, не всеки може да си го позволи. Ако цената на телевизора не е страшна, това е една от най-добрите опции, които днес могат да бъдат закупени срещу пари. OLED телевизорът на Sony съчетава всички модерни технологии и ви дава незабравими моменти от гледане на филми.

Цената на телевизора варира от 323500-350000 рубли.

SONY KD-65AF8

LG OLED55E8

Модерният дизайн и стилен черен дизайн допълват привлекателността на телевизора. В допълнение, моделът е и ергономичен, вписва се във всеки интериор. Наситена и изобилна за разлика, картината дава най-добрите емоции при гледане на филми или участие в игри. Той има много полезни функции. Alpha 9 процесор е отговорен за високата скорост и качеството на обработката на изображенията.

Технически спецификациистойност
мощност365 вата
операционна системаWebOS
Наличност на MiracastИма

предимства:

 • Продуктивен процесор Alpha 9;
 • Функция Miracast;
 • Включва HDR10 PRO, HLG PRO технологии;
 • Страхотен дизайн.

Недостатъкът е високата цена.

Страхотен избор за големи стаи. LG OLED55E8 сам по себе си е почти завършен киносалон. Картината е толкова хипнотизираща, че пленява вниманието още от първите секунди на шоуто. Гледането на филми на такъв телевизор е удоволствие.

Цената на OLED TV: 248-250 хиляди рубли.

LG OLED55E8

SONY KD-55AF8

Това е 55-инчов екран с невероятно цветно възпроизвеждане (до 8 милиона цвята) и независими кристали. Разработчиците надхвърлиха обичайната 4k поддръжка и вградиха поддръжка за 4K X-Reality PRO. Технологията повишава наситеността и дълбочината на цвета. Телевизорът работи на базата на Android, където цялото натоварване на обработката лежи на процесора X1 Extreme.

Технически спецификациистойност
мощност392 вата
операционна системаандроид
Предварително зададен размер на паметта16 GB

предимства:

 • Поддръжка за 4K X-Reality PRO;
 • Работи в общата Android OS;
 • Поддържа Miracast;
 • Обемът на паметта е 16 GB.

Не бяха открити недостатъци.

Много тънък и стилен екран се вписва идеално в повечето интериори. Масата на нюанси, цветове и дълбочина на цветовете са основните предимства на модела.

Цена: 195-200 хиляди рубли.

SONY KD-55AF8

SONY KD-55A1

Това е телевизор с екран, малко по-къс от бръснача и интересно тяло. В комбинация с отлична ергономия, SONY KD-55A1 е телевизор от първокласен сегмент. Високите технологии и уникалният стил го отличават от конкурентите. Разбира се, телевизорът комбинира 4k и HDR технология. Телевизорът работи на базата на Android и има 16 GB памет.

Технически спецификациистойност
Звукова мощност50 вата
операционна системаандроид
памет16 GB

предимства:

 • 16 GB предварително инсталирана памет;
 • Android OS
 • Подкрепете гласовия контрол.

Няма недостатъци.

Някои клиенти смятат дизайна за специфичен, докато други са възхитени от него. Около картината се наблюдава универсален ентусиазъм. Има тонове портове за свързване на допълнителни устройства. Гласовият контрол работи ефективно и само от време на време допуска грешки. Човек не може да не отбележи великолепния звук.

Можете да закупите такъв телевизор за 200 000 рубли.

SONY KD-55A1

LG OLED55C8

Необичайният Smart-дизайн беше на много вкусове. Моделът успешно допълва къщата, направена в стила на Hi-Teck или Smart House. Включва ергономично тяло и интерфейс. По отношение на функционалността моделът практически не отстъпва на най-скъпия член от семейството на OLED TV. Цялата система работи на процесора A9 и се контролира от обвивката на WebOS. Телевизорът има вграден субуфер с Dolby Surround. На кутията има предварително инсталирани 4 HDMI и 3 USB гнезда.

Технически спецификациистойност
тегло24, 4 кг
Брой HDMI конектори4 бр
Работете върху Miracastподпори

предимства:

 • Високопроизводителен процесор Alpha 9;
 • Поддръжка HDR10 PRO;
 • Наличието на Dolby Vision.

Това е успешен модел, който няма недостатъци.

Адекватната цена за отличен телевизор привлича много потребители. Често телевизорът се използва като домашно кино, тъй като е самостоятелен. Той осигурява както висококачествена картина, така и добър звук. Богато и наситено изображение е свързано с LG OLED55C8.

Такова удоволствие ще струва 175-181 хиляди рубли.

LG OLED55C8

LG OLED55B8S

Това е сравнително бюджетен модел, наподобяващ премиум опции на производителя. Въпреки поскъпването на телевизора, той все още има отличен екран, изобилие от функции и висока производителност. В същото време процесорът (Alpha 7) е малко по-слаб от предишния модел, но също така е достатъчно „с главата“. Матрицата осигурява висок контраст за всички кристали. Работи с 4k резолюция. Всички класически интерфейси за връзка са тук.

Технически спецификациистойност
тегло19, 6 кг
Гласов контролда
Присъствие на SimplinkИма

предимства:

 • Управлява се с гласови команди;
 • Процесорът има 4 ядра;
 • Включва DTS декодер.

недостатъци:

 • Няма вграден субуфер.

В сравнение с други модели от класацията, това е сравнително евтин телевизор, в който има всичко необходимо. Нито дизайна на калъфа, нито качеството на изображението не са въпроси. Има много функции за всички.

Цената е около 114-116 хиляди рубли.

LG OLED55B8S

LG OLED55B7V

Най-евтиният модел от върха. Той идеално съчетава цена и качество. Веднага е очевидно, че програмистът харчи ефективно всяка стотинка. Този модел има всички необходими портове, функцията за свързване към телевизор по мрежата и дори е вграден добър субуфер. Струва 2-3 пъти по-евтино от първокласните OLED телевизори и по отношение на възможностите им не е по-нисък.

Технически спецификациистойност
субуферВграден
Звукова мощност40 вата
Безжичен дисплейИма

предимства:

 • Поддържа WiDi;
 • Висококачествен звук;
 • Има намаляване на шума.

Не бяха забелязани недостатъци.

С по-достъпна цена телевизорът е много популярен. Той идеално се вписва в големи помещения и допълва дизайна. Перфектното цветопредаване привлича вниманието, трудно е да се откъснете от гледане. Като цяло LG OLED55B7V е отличен избор за съотношение цена / качество.

LG OLED55B7V

Таблица: Сравнение на характеристики

ТелевизорДиагонал, операционна системаЗвук (W)потребление
Sony KD-65AF865андроид50501
LG OLED55E855WEB OS60365
Sony KD-55AF855андроид50392
Sony KD-55A155WEB OS50378
L G OLED55C855WEB OS40362
LG OLED55B8S55WEB OS20353
L G OLED55B7V55WEB OS40370

Кой OLED телевизор да вземем?

Освен предишната класация, ние подбрахме и 3-те най-добри телевизора с различни диагонали.

Най-добрият 55-инчов OLED телевизор - PHILIPS 55POS9002

Известният производител на оборудване Philips създаде един от топ моделите в своята ниша. Той има първокласна матрица с HDR и 4k. ТВ работи на Android. Той има най-добрите ъгли на видимост, картината остава винаги четлива и ярка. Контрастният дисплей с наситени цветове поглъща цялото внимание на зрителя.

Телевизорът има два високоговорителя (30 W мощност), 16 GB памет и всички полезни портове. Осъществено от технологията Dolby Digital Plus.

Модел цена: от 144 до 152 хиляди рубли.

PHILIPS 55POS9002

Най-добрият 66-инчов OLED телевизор - LG OLED65E7V

Моделът е наистина уникален по своя принцип, защото надминава аналозите в почти всички характеристики. Той има най-ергономичния дизайн, всичко е удобно разположено и на място.

Размерът на екрана вече е 1, 65 м. Работи с резолюция 4k, създава богата, живописна картина. Субуфер с мощност 60 W може напълно да покрие нуждата от допълнителни високоговорители, дори в големи помещения. Захранва се от технологията Dolby, която гарантира дълбок, атмосферен звук.

Цена: 242-250 хиляди рубли.

LG OLED65E7V

Най-добрият 77-инчов OLED телевизор - LG OLED77W8

Това е огромен, невероятно висококачествен и скъп телевизор. Цената му надхвърля един милион рубли. За тази цена разработчиците предлагат уникален екран, дебелината на който е само 5, 9 мм.

Такъв тънък екран е готов за предаване на великолепна картина, осигурява на потребителя богат, дълбок цвят. Изображението впечатлява дори и взискателните клиенти. Просто няма по-добър телевизор на пазара. Този модел работи на webOS. За ясен и силен звук е отговорен 60 W субуфер.

Приблизителната цена е 1, 2 милиона рубли.

LG OLED77W8

Днес това са 10-те най-добри модели OLED телевизори. Оценката съчетава много скъпи модели и телевизори, които успешно съчетават цена и качество.

Интересни Статии