Няма повече прищипване на X в Red Dead Redemption 2 + трикове

Игрите от Rockstar Games не се управляват лесно. С основните настройки много игри от компанията създават известни неудобства. Red Dead Redemption 2 не е изключение от правилото, освен това има много упреци от удобството в играта. Един от основните недостатъци е необходимостта да държите бутона X натиснат през целия цикъл. Щом бутонът се пусне, героят веднага спира да работи и започва да ходи. Ако се случи така, че играчът трябва да измине дълги разстояния и няма кон наблизо, след дълго задържане X ще започне да получава болен пръст. Има решение, можете да зададете автоматичното изпълнение, след като щракнете върху X.

Как да активирате спринт с едно натискане на X?

Един от активните играчи предложи начин да влезе в спринт режим, без да държи бутона X. Всичко е съвсем просто:

  1. Превключете към режим на управление на трети страни.
  2. Активирайте настройката “Basic FPS”. Активирайки този параметър, спринтният бутон X (A) в лявата дръжка и клавишът клек работят през цялото време. Това улеснява придвижването с настройката „Standard FPS“ в режим на трето лице.
  3. Остава да отидете в колоната с настройки "Достъпност" и да активирате "Режим на изпълнение". Необходимо е да промените позицията на превключвателя „Работен превключвател“.

Времената на постоянно задържане на клавиша X се оставят назад. Сега трябва веднъж да натиснете бутона X и героят ще се изпълни. За да преминете в спринт режим, натиснете два пъти X. Ако символът работи бързо сега, натиснете отново бутона X, за да се върнете към нормално движение. Докато сте в режим на работа, трябва да натиснете бутона X още веднъж и героят ще започне да ходи.

Как иначе може да се опрости управлението?

При тази настройка начините за подобряване на играта не са ограничени. Има много повече възможности да направите играта по-удобна.

Полезни настройки на трети страни

Ето някои интересни трикове:

  • Прехвърлете позицията на мерника в мъртвата зона. Завъртането над земята подобрява реакцията на контрола и увеличава FPS. Ако погледнете цялото пътуване около вас, FPS пада малко;
  • Повдигнете камерата с гледката нагоре. По време на бягане с намордник или без пистолет е възможно да се наблюдава увеличаване на скоростта на целта. Камерата ще се движи плавно и по-равномерно;
  • Увеличете чувствителността на движението на камерата и насочването. Бързата реакция поради ускоряването на въртенето на камерата ще помогне за спасяването на живота. Според мен най-доброто положение за чувствителност е маркировката на линията 2-3 деления по-малко от горната граница. В този случай чувствителността на зрението е по-добре да се направи с 1-2 точки по-висока от камерата.
  • Асистентът за насочване е полезен за начинаещи, но опитните играчи могат да го забавят. По-добре е да го изключите или да го зададете на 1 (следващият от нула). Така стрелбите ще станат по-интересни. С игрив стил на игра параметърът си струва да се увеличи.

Как да подобрим управлението от първо лице?

Играта с камера от първо лице ще се подобри след като следвате стъпките по-долу:

  • Променете ъгъла на видимост. Настройките по подразбиране задават виждане на тунела, но е лесно да се разшири. При максимален ъгъл на гледане камерата от първо лице може в повечето случаи да замени изглед на трето лице;
  • Прехвърлете настройките от трето лице на първото. Важно е да не забравяте за подмяната на чувствителността и контролната схема на камерата по същия начин като „Стандартния FPS“. Прехвърлянето на настройките прави играта по-лесна за учене.

Как да получите предимство при снимане на закрито?

Ако трябва да ограбите къща или да изчистите всяко закрито място, трябва да преминете към оглед от първо лице. В този режим скоростта е малко по-висока, отколкото от трета страна. Повишената маневреност има положителен ефект върху оцеляването, укриването и способността да се изравнят с противника. Ако искате да се потопите в атмосферата на Дивия Запад, определено трябва да преминете към гледката от първо лице. От трика има банално предимство - да проучиш помещенията не е толкова скучно.

Как да деактивирате корекцията на положението на камерата на картата?

По подразбиране игровата система измества позицията на камерата, след като пусне бутона на джойстика. Това се случва само когато насочите камерата към границите на картата. Препоръчва се да изключите автоматичната корекция на камерата, когато използвате карта.

Това са прости, но полезни трикове, които могат многократно да спасят живот и да оставят изключително положителни впечатления от играта. В Red Dead Redemption 2 вече можете да се движите в движение с 1-2 кликвания върху X.

Интересни Статии