Ние поправяме грешката "Код на събитието 1000" в Windows

Някои потребители се сблъскват с грешка „Идентификационен номер 1000“ в системното приложение „Програма за преглед на събития“. Този код означава, че приложението внезапно се откаже по неизвестна причина. В допълнение към кода за грешка, на потребителя се предоставя директория в изпълнимия файл на приложението, което се срива.

Причини за грешка в кода на събитието 1000

Наистина може да има много причини за такава грешка, но все пак успяхме да съставим списък с най-вероятните.

 • Повреда на системните файлове. Ако имате повредени системни файлове или липсващи модули, някои компоненти на Windows може да не работят правилно или дори да се сринат.
 • Конкретно приложение се срива. Друга причина за грешката е, че определено приложение във вашата система се срива. Можете да разберете какъв вид приложение е това, като проверите дневника в приложението System Event Viewer или като извършите чист процес на зареждане.
 • Неправилно инсталиран .NET Framework. .NET Framework се използва от множество приложения и дори самата система Windows. Ако .NET Framework е инсталиран неправилно или някои от библиотеките му са повредени, тогава имате всички шансове да видите "Код на събитието 1000".
 • Остаряла версия на Windows. Друга причина е доста остаряла версия на Windows, която може да бъде решена чрез инсталиране на всички най-нови актуализации.
 • Зловреден софтуер / вируси. За съжаление, злонамерен софтуер и различни вируси, които влизат в системата от Интернет, също могат да причинят тази грешка. Но всичко може да се оправи, като сканирате системата с надежден антивирус и след това премахнете всички неканени гости.

Методи за решение "Код на събитието 1000"

Метод №1 Сканиране с SFC

За да започнете, препоръчваме ви да опитате да сканирате със системна програма, като например System File Checker. Ако наистина имате повредени файлове или модули в системата, тогава тази програма ще ви помогне да ги намерите и възстановите. За да го стартирате, направете следното:

 1. натиснете Windows + S;
 2. въведете "Команден ред";
 3. щракнете с десния бутон върху резултата и изберете "Изпълнение като администратор";
 4. след това изпълнете командите „sfc / scannow“ и „DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth“ (и двете без кавички).

Ще трябва да изчакате известно време между изпълнението на командите, но ако наистина има повредени файлове на вашия Windows, тогава този метод е трябвало да помогне. Рестартирайте компютъра си и погледнете отново Viewer. Може би „Кодът на събитието 1000“ е престанал да се показва.

Метод №2 Премахване на конкретно приложение

Можете също да опитате да премахнете или замените приложението, което причинява този проблем. Като правило трябва незабавно да разберете кое приложение е виновно, като проверите дневника, т.е. където сте намерили код на събитието 1000. Ако успеете да определите желаното приложение, тогава можете да го премахнете от компютъра, както следва:

 1. натиснете Windows + R;
 2. поставете „appwiz.cpl“ в празния ред и натиснете Enter;
 3. намерете приложението виновник в списъка и щракнете с десния бутон върху него;
 4. изберете „Изтриване“ и следвайте инструкциите на екрана;
 5. рестартирайте компютъра си след деинсталиране.

Метод №3 Извършване на чиста обувка

Ако не успяхте да намерите подходящото приложение в „Viewer на събитията“, тогава можете да използвате различен, малко по-сложен метод, който ще ви помогне да идентифицирате виновника. Този метод се нарича "чиста обувка". Подобно изтегляне се извършва както следва:

 1. натиснете комбинацията от Windows + R;
 2. поставете в празния ред "msconfig" и натиснете Enter;
 3. отидете на раздела „Услуги“;
 4. поставете отметка в квадратчето до „Не показвайте услугите на Microsoft“ и кликнете върху бутона „Деактивиране на всички“;
 5. кликнете върху бутона "Приложи" и отидете на раздела "Стартиране";
 6. кликнете върху "Отворете мениджъра на задачи";
 7. деактивирайте всички услуги в предоставения списък и рестартирайте компютъра.

Сега трябва да проверите дали „Код на събитието 1000“ липсва. Ако е така, тогава една от програмите / услугите е била виновна за проблема. Активирайте всички забранени елементи един по един и проверете кога се появява грешка.

Метод №4 Актуализиране на Windows до най-новата версия

Ако никой от горните методи не може да помогне за проблема ви, тогава е време да опитате просто да актуализирате вашата операционна система. Липсата на определени актуализации за Windows може да доведе до различни грешки. Ето какво трябва да направите:

 • натиснете Windows + S;
 • напишете „Проверете за актуализации“ и изберете резултата;
 • кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“;
 • изчакайте, докато всички актуализации са инсталирани и рестартирайте компютъра.

Надяваме се, че поне един от четирите метода, представени тук, би могъл да ви помогне да решите проблема с Event Code 1000.

Интересни Статии