Ние коригираме грешката NW-31449-1 на PS4: причини и методи за решение

„Грешка NW-31449-1“ на игровата конзола PlayStation 4 означава, че системата няма достатъчно място за изтегляне на играта. В този случай повреда се появява дори в онези системи, в които има огромни обеми налично пространство. Причините за грешката надхвърлят баналната липса на памет. Прочетете повече за тях и как да решите проблемите по-долу.

Причини за грешка "NW-31449-1"

Има поне 3 основни причини:

 1. Външният твърд диск не е свързан правилно. Това включва и липсата на свободно място върху него.
 2. Случайна срив на системата в PlayStation 4 . В този случай генерираните грешки не отразяват същността на проблема. Количеството дисково пространство не влияе на появата на грешка NW-31449-1.
 3. Малко свободно място. Първо, дискът трябва да има минималното пространство, посочено в системните изисквания за играта. Второ, важно е да се има предвид, че в допълнение към пространството за инсталираната игра, все още трябва да има място за изтеглената дистрибуция. По този начин, ако играта тежи 60 GB, трябва да имате поне 120 GB свободна памет, преди да я изтеглите.

Как да поправите грешка NW-31449-1

Работни поправки вече са открити за тази повреда, всички от които са описани по-долу.

Проверка на свободно място

Не е трудно да определите количеството свободна памет, просто отидете на "Настройки" и изберете секцията "Памет". Ако е свързан външен твърд диск, неговите характеристики и количеството свободна памет са описани във вътрешния раздел „Външно съхранение“.

Важно! Ако външният твърд диск е свързан чрез USB, но не е показан като съхранение в раздела "Памет", грешната файлова система вече е инсталирана върху него. Трябва да форматирате диска, тази процедура е необходима при първото свързване към конзолата.

Как да форматирате диск:

 1. Изберете "Настройки".
 2. Отидете в секцията "Устройства" и след това - "USB устройства".
 3. Активирайте функцията „Форматиране като външно хранилище“.

След като форматирането завърши, инсталирането на всички игри по подразбиране ще започне да се извършва на външния твърд диск. Това вече трябва да е достатъчно, за да елиминира грешката "NW-31449-1".

Ако няма външно устройство или е запушено с приложения, трябва да освободите памет:

 1. Отидете в раздела "Системна памет" ("Външно съхранение").
 2. Изберете игра и натиснете бутона „Опции“.
 3. Активирайте опцията „Изтриване“.

Рестартирайте PlayStation 4

Една проста рестартиране помага да се елиминират случайни повреди в системата, някои от които могат да причинят грешка. Особено полезно е да рестартирате, когато конзолата не е изключена от дълго време. След рестартиране временните файлове от RAM се изчистват.

Важно! На първо място, трябва да проверите дали потребителят е упълномощен в системата под своя PSN акаунт. По неясни причини неоторизираните потребители получават тази грешка, която не е свързана с източника на повредата.

Как да рестартирате правилно PS4:

 1. Натиснете бутона "Power" и измежду всички опции изберете "Изключете PS4 системата."
 2. Изключете захранващия кабел от PS4. Това трябва да стане, когато префиксът вече е изключен, за което свидетелстват не само екрана с деактивирани, но и индикаторът за захранване.
 3. Изчакайте около 4-5 минути, така че всички остатъчни токове да изчезнат и данните за времето да бъдат напълно изчистени.
 4. Свържете кабела и заредете конзолата.

Възстановяване на база данни чрез безопасен режим

За да коригирате повредите в базата данни:

 1. Напълно деактивирайте конзолата от бутона (всички индикатори трябва да изгаснат).
 2. Натиснете и задръжте бутона за захранване за 7-10 секунди. Сигнал за стартиране на конзолата ще бъде двоен звуков сигнал.
 3. Свържете контролера с помощта на USB кабел и натиснете клавиша PlayStation.
 4. Активирайте опцията Rebuild Database - отговаря за възстановяването на базата данни. Това може да отнеме много време.
 5. След приключване на работата с базата данни, трябва да рестартирате конзолата.
 6. Опитайте да изтеглите и инсталирате играта.

Това са всички известни начини за коригиране на грешката "NW-31449-1" на PlayStation 4 . Надяваме се, че някои от тях помогнаха за отстраняване на проблема ви.

Интересни Статии