„Неуспешно създаване на дамп файл поради грешка ...“: как да се поправи

Докато се лутате в компонента Event Viewer, може да срещнете грешка с код 161 и съобщението „Неуспешно създаване на dump файл поради грешка при създаването на dump“. По правило потребителите се вглеждат в този компонент на системата след постоянната поява на синия екран на смъртта и неуспешните опити да получат достъп до сметището. Този проблем може да възникне във всички версии на Windows, но най-често потребителите на Windows 10 се оплакват от него.

Какво причинява тази грешка?

По правило има само три причини за проявата на тази грешка:

 • приложението за почистване на диска изтрива създадения файл за зареждане;
 • повредени системни файлове на Windows;
 • Остаряла версия на BIOS или проблеми с настройките му.

След като прегледаме възможните причини, е време да се справим с грешката „Не можа да се създаде дампъл файл поради грешка ...“.

Метод №1 Премахване на програма за почистване на трети страни

Някои потребители предпочитат да инсталират програми на трети страни в своите системи, чиято функционалност е да почистват системата от ненужен боклук, временни файлове и други подобни. Те обаче може да не подозират, че тези програми често изтриват критични файлове от системата. Разбира се, по грешка, а не нарочно. Ако подобна програма беше инсталирана на вашия Windows, тогава тя може да премахне демпфера на паметта.

Препоръчваме ви да се отървете от такава програма. Можете да премахнете този или онзи софтуер в такива системни компоненти като „Приложения и функции“ и „Програми и компоненти“. Веднага щом се отървете от програмата, изчакайте BSoD и проверете "Event Viewer" за наличието на "Failed to create dump file for a error ...".

Метод №2 Използване на DISM и SFC

Може би е възникнала грешка по време на създаването на демпфер на паметта поради повредени системни файлове, чиято функционалност се използва в този процес. Това е доста просто за проверка, като стартирате помощните програми на DISM и SFC. Тези помощни програми ще сканират системата за повредени файлове и ще се опитат да ги възстановят, ако е възможно.

За да стартирате DISM и SFC, трябва да направите следното:

 1. натиснете Windows + R;
 2. напишете в празния ред „cmd“ и натиснете комбинацията Ctrl + Shift + Enter;
 3. напишете командата "sfc / scannow" и натиснете Enter;
 4. изчакайте, докато SFC приключи и рестартирайте компютъра;
 5. отворете командния ред в същите стъпки;
 6. въведете командата „DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth“ и натиснете Enter;
 7. изчакайте процеса да завърши и рестартирайте вашия компютър.

След като се появи следващият BSoD, отворете програмата за преглед на събития и проверете дали съобщението „Неуспешно създаване на дампъл файл поради грешка при създаването на демпф“ е изчезнало.

Метод №3 Актуализация на BIOS

Някои потребители твърдят, че са успели да се отърват от тази грешка, като просто актуализират BIOS на дънната си платка. За съжаление не можем да ви предоставим инструкции, тъй като дънната платка на всеки производител се актуализира по различен начин. Трябва да отидете на уеб ресурса на официалния производител и да се запознаете с инструкциите, предоставени там.

Метод №4 Възстановете компютъра в първоначалното му състояние

Ако никой от горните методи не ви е помогнал да разрешите грешката "Неуспешно създаване на дамп файл поради грешка при създаването на дампъл", препоръчваме ви да върнете компютъра в първоначалното му състояние. Да, методът е доста радикален, но със сигурност ще ви спести както от грешка при създаване на dump, така и от BSoD.

За да върнете компютъра в първоначалното му състояние, трябва да направите следното:

 1. щракнете с десния бутон върху Старт;
 2. изберете "Параметри";
 3. Отидете в раздела "Актуализация и сигурност";
 4. отидете на раздела "Върнете компютъра в първоначалното му състояние";
 5. Следвайте инструкциите на екрана.

Това е всичко. Вашата операционна система се върна в първоначалното си, по-стабилно състояние.

Интересни Статии