NET Методи за решение: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM

Грешката NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM възниква при посещение на сайтове през Chrome. Причината е SSL сертификатът на уеб ресурса, който браузърът не „хареса“. Той „вярва“, че сайтът не е достатъчно сигурен и посещението му е изпълнено с изтичане на потребителски данни.

Как да коригираме грешка NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM?

Първо проверете дали Windows е актуален и дали е инсталирана най-новата версия на Chrome.

№ 1: премахнете неподходящото разширение за браузър

Посетете сайта инкогнито. Ако грешката продължава, тогава добавките за Chrome са неприятни. Един от тях замени стандартните сертификати за сигурност със свои. Изчисляваме това разширение, както следва:

  • изключете всички добавки на браузъра;
  • включете един по един и отидете на сайта;
  • откриваме след което разширение се показва грешката NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM;
  • премахнете добавката

Случва се, че на компютъра е инсталирано приложение, което независимо замества сертификатите и добавя своите плъгини към браузъра. В този случай изтрийте не само добавката, но и програмата „майка“. Често потребителят не знае какво е такова приложение в системата. Прегледайте списъка с инсталирани програми и разгледайте тези, които не сте използвали. Често те са виновниците на проблема.

№ 2: промяна на настройките на антивируса (защитна стена)

Антивирусните програми могат да заменят сертификатите. Това се изчислява, като кликнете върху грешката NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM - ще се покажат подробности. Обърнете внимание на полето "Издател (Издател):" - в браузъра ще бъде посочена услуга, чийто сертификат се съмнява. Ако имената на вашия антивирус или защитна стена присъстват там, проблемът е в тях. Например, понякога включването на https или ssl сканиране в Avast причинява грешка. Преминете на друг антивирусен или експериментално изчислете кои антивирусни настройки „пречат“ на Chrome.

№ 3: нулиране на настройките на мрежата и защитата в системата

  • Изчистваме SSL. Натискаме комбинацията Win + R, въвеждаме inetcpl.cpl в появилото се поле и натискаме Enter. Приложението Internet Properties стартира, отидете на раздела „Съдържание“, намерете блока „Сертификати“ и кликнете върху „Изчисти SSL“.
  • Реконфигуриране на мрежовите настройки. Отворете командния ред с права на администратор. След това изпълнете следните команди една по една: ipconfig / flushdns, ipconfig / подновяване, ipconfig / registerdns, netsh int ip set dns, netsh winsock reset . Сега рестартирайте.

# 4: изчистете кеша на Chrome

В включения браузър натиснете комбинацията Ctrl + Shirt + Del . В прозореца изберете сегмента „за всички времена“ и поставете отметки в квадратчетата до полетата „изчистване на кеша“ и „изчистване на бисквитките“. Понякога това помага да се справите с грешката NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM, но споменатите по-горе методи са много по-ефективни.

Интересни Статии