Не може да се инсталира актуализация KB3081424 на Windows 10, изтеглянето спира на 30%. Как да отстраним проблема?

Седмица след официалната версия на Windows 10, Microsoft пусна кумулативната актуализация KB3081424, която включва нови подобрения на операционната система за подобряване на функционалността на Windows 10.

Кумулативната актуализация за Windows 10 за 64-битови системи (KB3081424) замества актуализацията 3074683.

Актуализацията не може да бъде инсталирана поради грешка - "Неуспешно завършване на инсталацията на актуализацията, отхвърляне на промените." Процесът на инсталиране спира на 30%, след което системата се рестартира и актуализацията се премахва. Ето какво се случва по време на инсталирането на актуализацията, според член на форума на общността на Microsoft.

Имам същия проблем. Актуализацията KB3081424 не може да се инсталира на компютъра. Процесът на зареждане достига около 30%, след което системата се рестартира и премахва актуализациите. Изтеглих актуализацията директно от официалния ресурс на Microsoft и се опитах ръчно да инсталирам файла, но се сблъсках с подобно окачване и рестартиране. "Този малък нюанс може впоследствие да доведе до сериозни проблеми в Windows 10. "

Член на форума на RicardoTongel, който сподели възможен начин за решаване на този проблем, отбелязва, че някои невалидни записи в регистъра, разположени в следния път (HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / ProfileList), могат да бъдат свързани с потребителски акаунти, които са по-големи системата не съществува в самата система. Следователно премахването им трябва да поправи грешката, след което можете да повторите процеса на инсталиране.

Опитайте следните съвети, ако срещнете грешка при инсталирането на кумулативната актуализация.

Как да коригирате 30% замръзване при инсталиране на кумулативна актуализация в Windows 10

Стъпка 1 : Щракнете върху бутона „Старт“, след което стартирайте редактора на системния регистър, като напишете „regedit“. Когато „Regedit / Run Command“ се появи в горната част на списъка, натиснете „Enter“.

Стъпка 2 : В „Regedit“ продължете към следващия код.

Стъпка 3 : Архивирайте ключа на системния регистър. В „ProfileList“ щракнете върху „File“ >> „Export“ и след това изберете подходящото място на работния плот и въведете името на файла, преди да запазите.

Стъпка 4 : Отляво ще видите списък с идентификатори на профили, като S-1-5-18, 1-5-19 S-, S-1-5-20, включително няколко други имена

Стъпка 5 : Търсете „ProfilelmagePath“. Ако всяко влизане в „ProfileList“ има свойството „ProfileImagePath“, което не може да се счита за полезно решение, щракнете с десния бутон на мишката върху идентификационния профил и изберете „Изтриване“.

Стъпка 6 : Затворете файла „Regedit“ и рестартирайте системата. Щракнете върху "Старт" >> "Настройки" >> "Актуализация и защита" и след това спокойно стартирайте инсталацията на файла за актуализация KB3081424.

Надявам се горните стъпки да ви помогнат да преодолеете грешката при инсталирането и да инсталирате актуализацията без проблеми.

Интересни Статии