Не мога да намеря 'dxgi.dll грешка при стартиране на PUBG: как да поправя

Стартирането на „PUBG“ може да спре да показва грешката „Не мога да намеря„ dxgi.dll “ . Това се случва неочаквано или след актуализиране на играта.

Причини за проблема

  1. Влиянието на модовете. Например, студиото за разработка не позволява играта да бъде сдвоена с „ReShade“, като се аргументира, че добавката не се използва по предназначение, а за измама.
  2. Увреждане на файлове с игри. Вероятно е инсталирането или актуализацията на „PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS“ да не са успели.
  3. Липса на важни файлове. Например драйверът на видеоадаптера може да се повреди.

Начини за решаване на грешката не може да се намери dxgi.dll в PUBG

  1. Изтриване на файл. Отидете в следната директория: „C“: => „Програмни файлове (x86)“ => „Steam“ => „steamapps“ => „общи“> „PUBG“ => „TsIGame“ => „Binaries“ => „ Win64 " . Намерете файла “dxgi.dll” и го изтрийте. Рестартирайте системата и след това рестартирайте играта. Ако това не помогне, преминете към следващия метод.
  2. Премахване на „ReShade“ . Отворете същата папка като в предишния метод. Изтрийте директорията „Reshade-shaders“, 2 файла с разширението „.ini“ и всички файлове с разширения „dxgi“ (файл „dxgi.ll“ и „dxgi.dll“). Рестартирайте отново и започнете играта. Ако грешката продължава, опитайте следния метод.
  3. Преинсталиране на PUBG. Изтрийте играта, за която отидете на „Контролен панел“ => „Програми и функции“. Намерете реда с играта в списъка и след това кликнете върху „Изтриване“ в горната част. Ще бъдете автоматично прехвърлени в отворения прозорец на клиента Steam, където трябва да потвърдите действието. След това рестартирайте и след рестартиране отидете на "Steam" . Въведете PUBG в лентата за търсене и инсталирайте играта. Ако дори и след това грешката продължава, опитайте следните методи.
  4. Стартирайте Steam с администраторски права. За да направите това, излезте от текущия си профил в клиента, рестартирайте компютъра. След: щракнете върху RMB на иконата на Steam => "Изпълнете като администратор" . Влезте в акаунта си и стартирайте PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS.
  5. Преименувайте файла "dxgi.dll" . За целта отидете в същата папка като в метод № 1 и 2. Намерете файла и го преименувайте както искате. След рестартиране на компютъра и опитайте отново да стартирате играта.
  6. Уверете се, че е инсталирана последната версия на DirectX. Най-лесният начин е да следвате официалните инструкции на Microsoft, които са достъпни на този линк. Можете също да изтеглите уеб инсталатора на библиотеката.
  7. Актуализирайте драйвера на вашата графична карта. За това е най-добре да използвате официални решения от AMD, Nvidia и Intel.

Най-често проблемът се причинява от повредата на файла dxgi.dll, следователно, за да го поправите, на първо място, уверете се, че този компонент на играта не е повреден.

Интересни Статии