Най-добрите сайтове за изтегляне на музика безплатно

Всеки от нас поне веднъж се опита да намери сайт в Интернет, където да изтеглите музика. Най-често обаче по пътя се натъквате на някои подозрителни сайтове, които са пълни с тонове рекламни банери или пренасочвания и които в крайна сметка все още не ви позволяват да изтеглите желаната музикална песен или албум.

В днешната статия ще разгледаме седем от най-добрите уебсайтове за изтегляне на музика с вас.

Zaytsev.net

Zaitsev.net може да се счита за един от най-известните уеб ресурси, които ви позволяват да изтеглите музика безплатно и това е така, защото около четиристотин хиляди души посещават сайта всеки ден. Малко сайтове от този вид могат да се похвалят с такава популярност.

Заслужава да се отбележи, че Zaitsev.net не е станал популярен точно в момента, в който администрацията реши на своите посетители да изтеглят музика в MP3 формат без никаква регистрация в сайта. Можете да изтеглите музика безплатно, но ще трябва да се примирите с присъствието на сайта на много реклама.

Преди препроектирането обаче сайтът просто беше погребан в реклама, така че сега всичко не е толкова лошо и ако имате Adblock, няма никакви проблеми. Асортиментът от музика Zaitsev.net се актуализира постоянно с нови парчета от различни музикални жанрове. Бих искал да отбележа и доста висока скорост на изтегляне на файлове от ресурс.

Myzuka.org

Основната характеристика на ресурса Myzuka.org е наличието на мощна търсачка, с която потребителите могат да намерят желаните песни или дори цели албуми в архивите на сайта. Струва си да се отбележи, че асортиментът на Myzuka.org съдържа около пет милиона песни, които можете лесно да проверите или дори да слушате в своята цялост онлайн.

Освен всичко друго, можете дори да търсите в сайта за конкретни изпълнители, което ще ви даде достъп до информация като негова снимка, малка биография, както и списък с албуми и песни. Сега за най-неприятното: можете да изтеглите отделни песни, но ако искате да изтеглите целия албум, вземете платен абонамент.

Zk.fm

Подобно на двата предишни уеб ресурса, можете да изтеглите MP3 музика безплатно на Zk.fm и дори не е нужно да се регистрирате в сайта. Такава функция обаче все още съществува. Наред с други неща, потребителите на Zk.fm могат да създават плейлисти за себе си от изтеглена музика и да слушат една от сто и тридесетте налични радиостанции.

Kibergrad.com

В допълнение към възможността да слушате и изтегляте песни безплатно, в Kibergrad.com можете да намерите много интересни статии и други материали, посветени на различни музикални изпълнители. Потребителите могат да оставят коментари буквално под всяка песен, разположена в уеб ресурс. Искам също да отбележа, че Kibergrad.com има мощна търсачка и дори версия за мобилни устройства. И тук се крие минусът на Kibergrad.com: музиката в сайта не е чак толкова.

Last.fm

Преминаваме към наистина големи „риби“. Last.fm е най-големият в света уеб ресурс, посветен на музиката и нейните изпълнители. Може би Last.fm може да бъде представен като някаква смес от iMDB и Youtube, но само темата е музиката. Когато казваме, че този сайт е най-големият в света, това не е преувеличение. В неговите открити пространства има повече от 640 милиона музикални песни от десетки милиони изпълнители. Ако не можете да намерите конкретна музика другаде, тя определено ще бъде намерена на Last.fm.

Може би основната функция на Last.fm е така нареченото аудио scrobbling. Scrobbling е процес на събиране на информация за музиката, която потребителите слушат и прехвърляне на тази информация към ресурсния сървър Last.fm, който впоследствие се използва за препоръчване на музика на потребителя и за компилиране на ТОП за определен период от време. Трябва да се отбележи, че основоположник на концепцията за scrobbling е Last.fm.

В Last.fm можете да слушате музика и да гледате видеоклипове, но ще останете разочаровани от ограничената функционалност, която може да бъде разширена, като се регистрирате в ресурса. Регистрацията обаче е много бърза и напълно безплатна. Също така, не забравяйте, че можете да използвате различни приложения и дори разширения на браузъра с Last.fm, но отново, ще трябва да се регистрирате.

Mp3ray.ru

Mp3ray.ru е друг от доста големите музикални архиви, на които можете лесно да слушате желаните песни онлайн и да ги изтеглите на компютър (или друго устройство) в MP3 формат. Радвам се, че администрацията на сайта доста често актуализира обхвата на наличната музика и можете да намерите на Mp3ray.ru много от песните, от които се нуждаете.

Сайтът има тематична колона с новини и биографии на различни художници. От функционалността има възможност за съставяне на лични плейлисти, оценяване и дори гледане на видеоклипове за намерените песни, ако има такива, разбира се. Има и радио. Minus Mp3ray.ru може да се нарече необходимост да се регистрирате на сайта.

RealMusic

RealMusic е малко по-различен от сайтовете и музикалните архиви, които разгледахме по-рано в тази статия. Работата е там, че RealMusic е най-големият уеб ресурс за музиканти в огромния руски Интернет. Какво означава това за „музиканти“? Е, това означава, че създателите на музика могат да популяризират своите произведения, като ги заредят в асортимента на сайта, а посетителите от своя страна се запознават с тях.

Като се има предвид, че в тази статия се съсредоточихме върху темата за сайтове, от които можете да изтеглите музика за вашите лични нужди, нека поговорим за това какви функции имате в RealMusic. Така че можете лесно да изтеглите всяка музика, намираща се на ресурса, да създавате свои собствени плейлисти, както и да оценявате и коментирате отделни песни.

Приятните характеристики на RealMusic включват онлайн слушане на музика, наличие на радио и възможност за вграждане на плейър с желаната песен в друг ресурс с помощта на специален код. Можете също да се регистрирате в сайта и да получите достъп до функцията за блогове за музикални групи и изпълнители. Ако обаче сте дошли само за да изтеглите музика, тогава не можете да се регистрирате.

Интересни Статии