Най-добрите гостуващи герои в историята на бойните игри

Тъй като кросоувър игри като Super Smash Bros, Marvel срещу Capcom и Blazblue Cross Tag Battle са много популярни, не е изненадващо, че с течение на времето все повече и повече бойни игри поемат концепцията за гостуващ герой. През последните години тази тенденция се поддържа от SoulCalibur, Mortal Kombat и дори Killer Instinct.

Решихме да направим кратък списък на най-интересните гост герои в бойните игри, за които избрахме само по една игра от всяка популярна серия.

Бокс с участието на Клинтънс, Шакил и Майкъл Джексън

Вярвате или не, имаше време, когато Ready 2 Rumble Boxing беше смятан за доста успешна игра. И не е изненадващо, че Midway Games Inc. решиха да „привлекат“ известни личности в своя проект. В продължението, озаглавено Ready 2 Rumble Boxing: Round 2, певецът Майкъл Джексън и баскетболистът Шакил О'Нийл дадоха на героите имената и външния си вид, освен това Джексън, както се твърди, дори участва в гласовата актьорска игра и създава заснемане на движение. Бил и Хилари Клинтън също се появиха в бойната игра, въпреки че заради авторските права просто бяха наречени „Мистър Президент“ и „Първа дама“.

Герои от финалната фантазия в Ергеиз

Ehrgeiz е създаден от DreamFactory, японски разработчик, чийто екип включва ветерани от индустрията, работещи върху Virtua Fighter и Tekken. Тогава, вследствие на огромната популярност на Final Fantasy VII, в играта се появяват герои като Sephiroth, Cloud Strife, Yuffi Kisaragi, Tifa Lockhart и дори Red XIII. Зак Феър и Винсент Валентин от други части на Final Fantasy също бяха „поканени“ герои. С една дума, Ehrgeiz е практически бойна колекция от герои на Final Fantasy.

Съдия и Ръш по инстинкта на убиеца

Съвременният рестарт на Microsoft Killer Instinct е голямата подценявана перла на новото поколение конзоли. Заедно с разработването на класически герои от KI и добавянето на нови, създателите не се страхуваха да добавят няколко гост герои в играта.

Първо, това е Halo Referee, който е идеален за вселената Instinct Killer поради външния си вид и легендарния енергиен меч. Тогава генерал RAAM от стрелеца Gears of War, той също се вписва добре в бойната игра. И накрая, Battletoads Rush е страхотен комедиен герой, направен в анимационния стил на 90-те.

Спартан Никол в мъртъв или жив

Програмистът Dead или Alive 4 първоначално поиска Master Master да бъде включен като гост-персонаж, но създателите на серията Halo отказаха, вместо това предложиха да се създаде напълно нов спартанец за DOA4. Така се появи уникален герой Никол 458, който по-късно дори беше включен в базата знания за Хало. Освен това, като се има предвид, че се бори в бронята Mjolnir, тя спечели и титлата на най-облечения боец ​​в историята на Dead or Alive.

Пришълец, Хищник и Ал Дилон в Mortal Kombat X

В Mortal Kombat се появиха много емблематични герои: Фреди Крюгер, Джейсън Ворхиес, Коженото лице, Кратос и други. Но най-фрапиращи са иконите на научнофантастичните филми на ужасите - Хищник и извънземно, олицетворени с любов и голямо внимание към най-малките детайли.

Между другото, обявяването на Извънземното беше наистина епично. Любимият герой на Барак отсъстваше от Mortal Kombat X, а трейлърът започна по такъв начин, че феновете мигновено да повярват, че се връща. Но в следващия миг Ксеноморф избухна от гърдите му.

Набор от добавки, който включва Predator в играта, също ви позволява да замените Jax с полковник Ал Дилон, изигран от Карл Уотърс във филма Хищник. И това не е само кожа - използването му, освен външен вид, замества оригиналното гласово действие на Джакс със специални реплики на полковника, пресъздадени от филма.

Връзка в Soulcalibur II

Подобно на Mortal Kombat, поредицата SoulCalibur е известна с изобилието си от гостуващи герои. Мастър Йода и лорд Дарт Вейдър, вещицата Гералт и 2B героят от играта Nier: Automata успяха да се появят в играта. Но ако говорим за играта камео, на първо място е Link from Legend of Zelda - този, който наистина има значение много по това време.

Всяка платформа имаше свой изключителен за SoulCalibur 2. PS2 имаше Heihati Mishima на Tekken, което има смисъл. Характерът на комикса на Spawn от Todd MacFarlane се появи на Xbox. И Nintendo, разбира се, имаше Link. Връзката беше идеална за SoulCalibur, бойна игра, базирана на оръжия за меле. Въпреки много по-малката игрална база NintendoGameCube, именно тази превъзходна версия на SoulCalibur 2 стана най-продаваната и най-вероятно цялото нещо е зеленият човек на корицата, главният герой на Ocarina of Time, една от най-добрите приключенски игри на 90-те.

Akuma се присъединява към Вселената Tekken - и става канон

Особеността на повечето от горните герои е, че те не са свързани с историите и световете на разглежданите бойни игри. Появата на Akum от Street Fighter в Tekken 7 обаче изигра важна роля в развитието на сюжета на играта. Заслужава да се отбележи, че този герой първоначално е разработен за кросоувъра Street Fighter X Tekken, който събра героите от две игри, а след това се превърна в пълноценен уникален герой в седма част.

Akuma срещу X-Men

Много преди Tekken 7, Akuma стана известен с появата си в играта X-Men: Children of Atom, разработена от Capcom през 1994 година. Играта дори не обяснява защо Akuma е там, включването й беше по-скоро като шега на разработчиците в последния момент. Въпреки това, играчите наистина харесаха тази идея, което доведе до по-нататъшното участие на Akuma в други игри като гост характер.

Дейтона в бойци Мегамикс

Тази бойна игра, разработена за Sega Saturn и комбинираща различни герои от Sega игри, съдържа много изключително оригинални герои. Вземете например играеща се палма. Но най-доброто от всичко е стършелът. Той влезе в играта от аркадните състезателни серии Дейтона САЩ. В Fighters Megamix този автомобил стои изправен и се бори с предните си колела, като смазва тялото си, за да изпълнява удари и бойни техники. Като се има предвид общата атмосфера на играта, цялата тази лудост изглежда доста подходяща и много забавна.

Интересни Статии