Най-добрите ексклузивни PS4 игри

Почти всяка конзола има свои уникални ексклузивни проекти, които могат да се играят само на самата конзола, а не на никъде другаде. Ако решите да пазарувате някакви играчки за новия PS4, то списъкът с игри по-долу определено трябва да бъде в ваш приоритет.

В днешната статия ще разгледаме най-добрите ексклузивни игри за PS4. Игри като Monster Hunter: World and Hellblade: Senua's Sacrifice може да са страхотни игрални проекти, но можете да ги играете на други платформи, включително компютри. Ще разгледаме онези проекти, които могат да се пускат само на конзолата от Sony.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn е изключително уникална игра. Рядкост е случаят, когато някой разработчик на AAA успява да разработи напълно нов франчайз с това качество. Въпреки това, студио Guerrilla Games се провали, изглежда, тази непосилна задача. Horizon Zero Dawn е игра с отворен свят. В него играете като герой на име Елой, изгнаник, живеещ в невероятно опасно пост-апокалиптично бъдеще, в което животинските роботи бродят по земята.

Отвореният свят на тази игра е много по-различен от всички останали пост-апокалиптични светове, които вече можете да видите в много други проекти от други студия. Като правило те представляват място, много подобно на реалния свят, но само много по-тъмно и по-мръсно. Въпреки това, Horizon Zero Dawn има невероятно жизнен и пъстър свят.

Няма да се хвърлите около руините на разрушен свят - ще намерите напълно уникален нов свят, създаден от хората след бедствието. Повярвайте ми, в света на Horizon Zero Dawn можете да се изгубите за много часове. Така че, ако имате много време и желанието да изследвате един от най-добрите пясъчници в последно време - Horizon Zero Dawn определено е за вас.

Uncharted 4: Крадецът

Серията Uncharted за игри винаги е била референтен франчайз за геймърите на конзолата PS4. Вие играете ролята на Нейтън Дрейк, търсещ ценни реликви и пиратски съкровища. В четвъртата глава на приключенията на Дрейк, разработчиците поеха малко по-различна посока на игра и позволиха на играчите повече или по-малко свободно да изследват света на играта. Освен всичко друго, това е една от двете части на Uncharted, която позволява на играчите да се насладят на възможностите на PS4 Pro, т.е. 4K и HDR.

Последният от нас: Ремастериран

Технически, The Last of Us е проект за PS3, но разработчиците и издателите решиха да създадат ремастерска версия на една от най-популярните игри за конзолата от предишното поколение. Обстановката е пост-апокалиптичен свят с куп зомбита. Ще наблюдавате обаче тежката съдба на Джоуел, главния герой на играта, и на Али, 14-годишно тийнейджърка, която ще накара тази двойка да тръгне на пътешествие из страната.

Отдавна сме се хранили с зомби игри, но The Last of Us е различен от тях, тъй като в тази игра акцентът е преди всичко върху героите, връзките им помежду си и сюжета, в който те участват в ръцете на сценаристи. Последният от нас на PS3 вече изцеди целия сок от желязото на конзолата по онова време, което го направи невероятно, но преминаването към PS4 направи този изключителен вид още по-добър.

До зори

До зори е малък сюжетно ориентиран проект, който можете да завършите за няколко дни. Въпреки това, кратък часовник крие изключително сложна игра в структурата си. Според жанра "До зори" е ужас за оцеляване, сцената на който се развива в лоджия на снежна планина. Според класиците на жанра на ужасите ще наблюдавате шепа тийнейджъри, които се опитват да избягат от определен ужас и да преживеят нощта. Всички ваши действия по време на играта ще бъдат взети под внимание от нея, в резултат на което ще се реши кой ще умре и кой ще оцелее. Какво мога да кажа, интерактивна версия на клишето „къща в гората“.

Персона 5

И какво би се случило, ако можете да поставите куп JRPG елементи от серията Final Fantasy в един котел, задавайки някакво аниме за учебното време и няколко семестъра на психологията? Бихте ли получили нещо близко до серията игри на Persona. Persona 5 е първата игра в тази серия от 2008 г. насам. Както всяка друга игра на Bethesda, петата Persona вдигна много шум с излизането си. Едната половина на играта е училищна драма, в която изграждате връзки с други герои (понякога дори романтични), а втората е скитания на място, наречено Metaverse, където физическите прояви на психиката на героите взаимодействат с околната среда и участват във всякакви битки. Стилът на вашата игра в един от световете директно влияе на втория. Persona 5 е много, много дълга игра, така че лесно ще изплати парите, похарчени за нея.

пренасяни по кръвен път

Bloodborne е следващата игра от поредицата Souls от From. Играта ви среща с изключителна степен на жестокост и сложност. Ще преигравате определени секции отново и отново, ще умрете без край и край, докато не усъвършенствате уменията си да блестят. След като играете Bloodborne, всяка друга игра няма да ви се стори толкова трудна. За разлика от Dark Souls, в Bloodborne ще се сблъскате не с огромните хора в бронята, а с чудовищата, дошли направо от филмите на Cronenberg. Определено не е вида на играта, която трябва да се играе за вашите деца или впечатляващи половинки.

Интересни Статии