Най-добрите Android клавиатурни приложения от всички видове

Всеки ден използваме смартфони в продължение на много часове. Значителна част от това време се прекарва в кореспонденция, въвеждане на заявки за търсене или дори писане на книга. Това означава, че намирането на удобна за вас клавиатура ще ви помогне да намалите прекараното време.

Може да сте доволни от стандартната клавиатура за Android и тя е наистина много добра: тя е напълно надеждна и работи стабилно. Това обаче не изключва факта, че има по-продуктивни и удобни клавиатури. Ако не се страхувате да експериментирате, добре дошли в прегледа на най-добрите приложения за клавиатура за устройства с Android. Всяко приложение има своите предимства в сравнение с класическата клавиатура.

SwiftKey

Изтеглете SwiftKey

Най-вероятно вече сте се сблъскали с приложението SwiftKey или поне сте чували за него. Това прави клавиатурата интелигентна, като прогнозира въвежданите думи, въвеждането с едно докосване и възможността за промяна на размера на клавиатурата. Това приложение прави клавиатурата жива и модерна. Въпреки това, безплатната трансформация на клавиатурата все още не е налична и някои други приложения включват тази функция.

SwiftKey има лента с инструменти, благодарение на която потребителят може бързо да вмъкне стикер, GIF-анимация или усмивка. Програмата ви позволява бързо, ярко и остроумно да отговорите на съобщение. Можете дори да вмъквате свои собствени снимки вместо стикери. За да отидете на лентата с инструменти, просто кликнете върху иконата „+“ вляво на панела с прогнози за въвеждане на думи.

SwiftKey също поддържа промяна на темата на клавиатурата, между другото, те имат голям избор. Ако не можете да изберете от предварително инсталирания комплект, винаги можете да отидете до магазина и да купите кожи. Възможно е също да зададете отдалечена цифрова линия в горната част на клавиатурата или да вградите цифров номер върху буквите. Той е подходящ за онези потребители, които често сменят езиците.

Приложението е атрактивно с това, че точно предвижда края на думите. Много по-добре, отколкото T9 веднъж. Благодарение на задълбоченото учене, програмата се учи и адаптира към потребителя. Тя помни често използвани думи и ги поставя в списъка с прогнози. Независимо от това, SwiftKey не е най-впечатляващият вариант от списъка, въпреки че работи върху много смартфони отдавна.

Клавиатура BlackBerry

Изтеглете BlackBerry Keyboard

За маркови смартфони BlackBerry на Android, това приложение е много добре дошло. Атрактивността на клавиатурата е, че тя работи добре с въвеждането на жестове. Друго приложение може доста добре да предскаже следващата дума на изречението.

След скорошна актуализация, приложението получи няколко полезни опции:

  • Автоматично инсталиране на главна буква в началото на изречението;
  • Възможност за персонализиране на цифровия панел;
  • Поддържа добавянето на усмивки и специални герои от индийски или китайски.

Minuum

Изтеглете Minuum

Приложението е значително различно от другите опции от тази страница. Той използва метода на въвеждане на пръст с пръст и има двигател за прогнозиране на въвежданата дума (много умна функция). За да опростят въвеждането на думи, разработчиците на приложението леко намалиха самата клавиатура и увеличиха броя опции за прогнозиране. Често е достатъчно да въведете 1-3 букви и да изберете завършена дума. Липсата на правилните букви вече не е толкова критична.

Възможно е да използвате Minuum в класическия стил, никой няма да пречи на това. Тогава потребителят получава клавиатурата в пълен размер с цифров блок. Това обаче лишава основния чар - дълга линия с малки бутони и всички полезни знаци. Също така приложението включва поддръжка на различни емотикони и при двете употреби на клавиатурата. Обичайното движение на влачене надолу и нагоре е просто отговорно за промяната на дисплея на клавиатурата.

По време на първата употреба е някак необичайно да използвате тази клавиатура. Ако имате достатъчно търпение да свикнете с нов тип оформление, почти 100% ще можете да въвеждате текст по-бързо. Друг въпрос е дали потребителят може лесно да се върне към класическия вид на клавиатурата. Приложението включва поддръжка на много езици и има редица скинове за промяна на външния вид. Има дори опция за автоматична промяна на темата на клавиатурата в зависимост от времето на деня.

Сега негативният момент - комуналната програма струва пари. Да, има пробна версия за 1 месец, но в бъдеще все пак трябва да плащате 3 долара на месец.

Chrooma

Изтеглете Chrooma

Не е много добре позната клавиатура, но поддържа най-голям брой настройки. Трябва да платите за възможността да задавате индивидуални настройки, цената на приложението е 2, 49 долара, но трябва да платите 1 път. Приложението поддържа синхронизация със сървъра, така че след като конфигурирате клавиатурата, тя ще бъде същата на други устройства. За да работи това, трябва да влезете в личния си акаунт в Google.

Всъщност Chrooma може да се използва безплатно, по-малко настройки ще бъдат налични и синхронизацията ще бъде деактивирана. Дори в безплатен режим клавиатурата остава доста персонализираща се и има значителен набор от възможности. Например, възможно е да се въвеждат букви отделно една от друга или да се прилага въвеждане чрез жестове, без да се правят настройки. Прогнозата работи доста добре, но разбира се не можете да направите без грешки. Допълнителен плюс на клавиатурата е поддръжката за всички обичайни прикачени файлове, включително емоджи. Има дори прост нощен режим.

Може би най-добрата клавиатура с много възможности за персонализиране. Всички параметри са достъпни в главното меню на приложението. Поради наличието на основни настройки по подразбиране, рядко трябва да отидете в главното меню. Освен ако не е необходимо да превключите в режим на управление с една ръка или да промените цвета на клавиатурата.

Тенорна GIF клавиатура

Изтеглете GIF клавиатура

Можете да характеризирате приложението като забавно поради успешната интеграция на GIF файлове. Поддръжката на GIF обаче далеч не е изключителна функция. Уникалността се състои във факта, че приложението ви позволява бързо да намерите GIF файлове и да не чакате изтегляне от сървъра и изтегляне на файлове. За да работи правилно търсенето, трябва само да конфигурирате заявките за търсене.

Отличителна черта на приложението е, че то няма собствена вградена клавиатура, подобно на своите колеги. Можете да използвате всяка удобна клавиатура, а Tenor GIF може да се използва изключително като разширение към нея. За да търсите GIF, просто въведете знака за фунт, последван от заявка за търсене. Възможно е търсене чрез GIF.

Лично на мен ми хареса използването на приложението във връзка със Swiftmoji. По този начин достъпът се появява едновременно до GIF, емоджи, прекарване на пръст и много настройки. Ако желаете, можете да изберете различен подход, по-фокусиран върху високоскоростното набиране.

Gboard

Изтеглете Gboard

Клавиатурата на Google съчетава простота и минимализъм, а също така включва повечето от интелигентните функции. В допълнение към модерния дизайн, приложението поддържа оценяване на писмен текст и обратно. Интересното е, че е възможно да пишете съобщение на глас. Изкуственият интелект успешно работи на различни езици. Тази клавиатура е по подразбиране на смартфоните Nexus и Pixel. Подобно на Swiftkey, Gboard запомня целия въведен текст и оптимизира прогнозите въз основа на това.

Клавиатура Гепард

Изтеглете Cheetah Keyboard

Искате ли да направите обикновена клавиатура стилна и умна? Гепардът е идеален за това. Приложението включва всички стандартни функции, а също така знае как да прогнозира, включва система за автоматично заместване. Освен това тя комуникира с онлайн речник за прецизиране на прогнозите. Приложението е много подходящо за приятелска комуникация, тъй като работи с GIF-анимации, мемове, емоджи и др.

Клавиатурата Cheetah се откроява от конкуренцията със своите визуални настройки и 3D ефекти. Това включва поддръжка на темите „Направи си сам“, които ви позволяват да инсталирате стотици различни шрифтове, да променяте звуци и фон.

Fleksy

Изтеглете Fleksy

Приложението помага да се въвеждат съобщения бързо и без да се компрометира персонализацията на смартфона. Време е да забравите за остарелите черно-бели клавиатури. Fleksy ви позволява да съживите клавиатурата си с голям магазин от платени и безплатни теми.

Помощната програма се справя успешно с изпращане на емотикони, стикове, анимации и т.н. директно от клавиатурата. Възможно е да изберете предвижданите думи, да промените размера на лентата с интервал и т.н.

Клавиатура Facemoji

Изтеглете Facemoji

Ако обичате емоджи, това е просто уникална клавиатура, идеална за вас. Facemoji лесно се справя с изпращане на различни Emoji, стикери, GIF файлове и поддържа инсталирането на теми. Приложението включва над 3, 6 хиляди безплатни Emoji, пръчки и емотикони, които лесно заместват почти всички скучни отговори и успешно изразяват емоции. Изборът е невероятно огромен, по същата тема десетки разновидности на анимацията.

Приложението има изкуствен интелект, който ви помага да прогнозирате правилния Emoji за вас. Все още има готини пъзели, в които трябва да разберете значението на ред, написан само с Emoji. Такъв симулатор ще ви помогне да усвоите старателно "новия" език.

Каква клавиатура използвате?

Интересни Статии