Най-добри умения в Shadow of the Tomb Raider

Завръщането на Лара Крофт не беше неочаквано. Механиката на играта също не стана непредсказуема, много моменти в Shadow of the Tomb Raider бяха взети от предишните части. Това е правилният подход, защото ако няма нищо ново и интересно да предложите на играча, по-добре е да го оставите такъв, какъвто беше. Някои елементи от трилогията може би все още са изненадващи. Един от интересните елементи беше системата на уменията, тя се различава значително от предишните части.

По време на преминаването на сюжета някои от уменията стават достъпни автоматично. Редица умения идват на крадеца след преминаване на тестове в странични мисии. Повечето от уменията могат да бъдат отключени чрез точки от умения, които се издават за изпълнение на различни постижения.

Най-полезните умения са от клоновете „Мародер“ и „Ловец“. Системата за умения „Воин“ е по-малко полезна, и всичко това поради редки схватки с врагове на открито. Героинята има добра тайна, тя трябва да я използва, за да обърне предимството в битката на своя страна.

Най-добри умения

В играта няма достатъчно точки за умения, трябва постоянно да ги печелите, за да откриете нови умения. За да избегнете губенето на точки, най-добре е да намалите трудността на битката. Тогава спестените точки могат да бъдат инвестирани в други клонове. Следното показва уменията, които е важно да се отключат в почти всеки стил на игра.

Крокодил дъх

Намира се в клона на Мародер. Помага да задържите дъха си по-дълго под вода. Има 2 нива на умение, те се различават само по продължителността на пребиваване под вода. Това е изключително желано умение, тъй като значително опростява преминаването на задачите. Без умението е трудно да преминете през криптове в края на играта и да съберете колекционерска стойност.

Змийска ярост

Намира се в клона на Мародер. Дава възможност за мълчаливо убиване на втория враг и извършване на серийни убийства.

Опростява играта няколко пъти на места, където в близост са разположени няколко противници. Със Snake Fury е възможно да убиете два знака, без да повдигате обща аларма.

Бляскава змия

Умението може да се намери в същия клон "Мародер". Ефект: позволява използването на сигнални касети. Те са много полезни в борбата с бронираните врагове, тъй като ги подпалват. Допълнителен ефект е ослепяването на врага за кратко време.

Ако е необходимо, да се противопоставите на сложни герои в открита битка, умението ще бъде много полезно. Умението ви позволява да стреляте по врага и да се скриете във всеки тъмен ъгъл по време на слепота. Слепотата може да се използва за: възстановяване на живота, нанасяне на камуфлажен камуфлаж, презареждане, създаване на стрелки. Има достатъчно време, за да извършите най-важните действия и да продължите битката.

Има следващото умение в поредицата - „Клечки на змия“, то увеличава продължителността на зашеметяване на врага.

Орелов поглед

Способността е разположена в клона на Hunter. Помага да се намерят всякакви ценни предмети и интересни места. Отваря местоположението на артефакти, сандъци, карти, монолити, сашета и др. Работи след превключване в режим "Инстинкт за оцеляване".

Ако искате да се занимавате със събиране на различни предмети, това ще се превърне в много полезно умение.

Гарван трик

Дърво: Ловецът. Показва местоположението на капаните. Не е жизненоважно умение като всички останали. С дължимата грижа, капаните са лесни за разграничаване сами. Независимо от това, ако искате да играете на "светлина", умението е полезно. В режим на инстинкт за оцеляване, капаните са подчертани в червено.

Орел нокът II

Намира се в дървото на способностите на ловеца. Позволява на Лара Крофт да убива врагове от клоните на дърветата.

Има 2 нива:

  1. След смъртта на врага той остава в крайник на клон. Други врагове могат да видят трупа и да вдигнат алармата.
  2. Подобрявайки умението, убийството става безшумно и тялото на врага може да бъде скрито сред клоните.

Гарван Гарван

Умението може да се вземе от клона на Hunter. Действието е просто - намалява цената на стоките от търговците.

Ако планирате да завършите преминаването на играта: всички такива куестове, гробници, събиране на всякакъв вид ресурси и колекционерски предмети, умението не е необходимо. Ще има изобилие от злато, можете да закупите стоки на пълна цена. Ако искате да подобрите всички видове оръжия или бързо да закупите желания артикул, по-добре е да отключите умението.

Кугарен ключ

Намира се в клон "Воин". Увеличава напрежението на носа до максималния знак и намалява времето за презареждане на подсилени изстрели.

Когато използвате лък като основно оръжие, трябва да отключите умението. Лъкът е идеално оръжие за безшумни изстрели и скрито залавяне на вражески бази. Ако лъкът се използва по-често от други видове огнестрелни оръжия, има смисъл да се изучи умението „Стадо хаули“. С това умение можете да стреляте по две цели едновременно с лък.

Прегръдки кумари

Способността е взета в клон Warrior. Увеличава устойчивостта на щети от врагове за кратък период след възстановяване в битка.

Често решава изхода на битката по време на открита битка с наемниците на Домингес. Умението многократно спасява живота на героя. Просто трябва да натиснете F1, за да започнете възстановяване на здравето.

Интересни Статии