Най-добри приложения за сигурност на Android през 2017 г.

Android е една от най-често срещаните операционни системи за преносими устройства. Съответно, подобно на много други подобни ОС, той е изложен на голям риск от различни злонамерени софтуерни и вирусни заплахи. Въпреки многобройните опити на Google да подобри системата за сигурност на системата, не беше възможно да се постигне сто процента защита и е малко вероятно тя някога да се получи.

В тази връзка възникват съвсем логични въпроси - как мога да защитя устройството си с Android? Какво можете да направите, за да защитите личните си данни? Всъщност отговорът на всички въпроси за сигурност е доста прост - трябва да използвате антивирус или приложение, за да увеличите сигурността. Не всички подобни антивирусни програми и приложения за Android обаче са с високо качество. Ако изберете нещо посредствено, ситуацията ви със сигурността може дори да се влоши.

В тази статия ще разгледаме най-добрите антивирусни и други защитни приложения за Android за 2017 година.

Malwarebytes 'Anti-Malware

Malwarebytes 'Anti-Malware е най-доброто приложение за защита на устройството ви с Android от заплахата от злонамерен софтуер. Това леко приложение има невероятно прост интерфейс, но, за съжаление, полезната програма няма да може да ви предложи неограничен избор от функции. Когато става въпрос за ефективност обаче, Malwarebytes 'Anti-Malware е най-добрият софтуер на пазара. Функциите му включват следното:

 • Мениджър на приложения
 • Защита от злонамерен софтуер
 • Мениджър за поверителност
 • Одит на сигурността на информацията

Друга добра характеристика на Malwarebytes 'Anti-Malware е, че той не използва огромно количество ресурси във вашата система и не влиза в постоянни конфликти с друг антивирусен и защитен софтуер. Функцията за проверка на информационната сигурност сканира настройките на вашето устройство и ви предупреждава за потенциални слабости, предлагайки допълнителни инструкции как да ги разрешите.

Може би единственото нещо, за което да се оплаквате в Malwarebytes 'Anti-Malware, е малък набор от функции. Както вече споменахме обаче, това е отлично приложение за сигурност.

Магистър по сигурност (CM Security)

Security Master е многофункционално приложение, създадено от Cheetah Mobile. Преди това това приложение действаше под малко по-различно име - CM Security. Това приложение ви предоставя цял куп различни антивирусни и защитни функции и е абсолютно безплатно. Въпреки това, за да се отървете напълно от натрапчивата реклама, ще трябва да закупите платена версия.

Функцията Master Master включва почти всичко, което може да ви е необходимо, за да защитите устройството си с Android:

 • Приложения за поверителност
 • Защита за сърфиране в Интернет
 • Подобрено използване на батерията
 • Антивирусен софтуер
 • VPN

За всяка от горните функции, Master Master има същия опростен подход. Ще се изненадате колко опростен и изчистен интерфейс ви очаква, веднага щом инсталирате Master Master - няма вечна суматоха с тонове бутони и менюта. Това приложение идентифицира нещо, ако попада под описанието на потенциална заплаха и ще ви попита какво да правите с намерените вредители.

Единственият минус в Master Master е, че той непрекъснато ще ви предлага да инсталирате друг софтуер за Cheetah Mobile. Тези съобщения обаче не са нищо повече от рекламни елементи. Приложението все още е напълно безплатно, така че оплакването е просто глупаво.

Norton Security and Antivirus

Norton Security and Antivirus е най-известното име в нашата статия и то с причина. Това приложение превъзхожда всички останали конкуренти, които осигуряват определени защитни функции за операционната система Android. Norton Security and Antivirus се разпространява като безплатна и платена версия на програмата. Но безплатната версия предоставя на своите потребители 30-дневен период на използване на премиум функции. Най-полезната и важна функционалност се състои от:

 • Известия за поверителност, интегрирани с Google Play
 • Защита от злонамерен софтуер
 • Защита от фишинг
 • Инструментариум, който може да защити вашето устройство от кражба на данни

В допълнение, Norton Security and Antivirus предоставя възможност за заключване на устройството ви чрез SMS съобщения, както и куп други полезни функции.

Ако сте собственик на доста старо устройство, тогава не ви препоръчваме да използвате това приложение за сигурност, тъй като то консумира доста голямо количество системни ресурси. Ако обаче имате впечатляващо количество RAM, тогава всичко трябва да е наред.

Интересни Статии