Най-добри DNS сървъри за конзолни игри: PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Висококачествен и надежден DNS сървър е просто необходим за комфортна игра през мрежата. В противен случай всички онлайн игри ще бъдат предразположени към забавяне и замръзване. Това е много досадно, особено след като в повечето fps, екшън и RPG игри, замръзването може да промени резултата от битката. Тук сме събрали само най-добрите DNS сървъри за игри, които поддържат PS4, Xbox One, Nintendo Switch.

Какво е DNS и защо го променяте?

DNS обозначава система за имена на домейни. Не е необходимо да се задълбочаваме в техническата спецификация, но накратко това е система за преобразуване на име на домейн в IP адрес. След въвеждане на адреса на сайта, DNS сървърът определя своя IP и насочва трафика към желаното място. Всички услуги имат свой уникален IP адрес и порт. В случай на забавяне в разпознаването на желания IP адрес, възникват лагове.

На практика това означава появата на много проблеми с игрите и сърфирането. Но след инсталирането на добри DNS адреси за игри, ситуацията се подобрява значително.

Какво ще даде инсталацията на качествен DNS сървър:

  • Увеличете скоростта на зареждане на уеб страници;
  • Подобряване на сигурността при сърфиране и наличието на вградена защита срещу фишинг;
  • Възможност за използване на родителски контрол;
  • Наближаващите DNS сървъри подобряват скоростта на мрежата;
  • Подобряване на надеждността на връзката;
  • Намалена ping и загуба на пакети.

Инсталирането на добър DNS сървър прави много за подобряване на игровата работа на потребителя. Обикновено трябва да плащате за други услуги с толкова много положителни аспекти, но списъкът на DNS сървърите е безплатен. Няма нито една причина да не преминете към сървър за игри. Колкото по-бързо се направи това, толкова по-скоро ще можете да получите най-положителния опит за онлайн игрите.

Най-добрите DNS сървъри за игри на конзолата

Няма да обмисляме начини за промяна на DNS, да предположим, че играчът вече знае как да го направи. Освен това няма нищо сложно, всички необходими настройки са в раздели „Мрежа“ или други подобни.

Важно е да се разбере, че няма напълно перфектен сървър, на който всичко би било гладко. Всички DNS сървъри имат определени плюсове и минуси, така че само потребителят може да избере оптималния сървър. Понякога трябва да изпробвате всичко подред, експериментално определяйки най-добрите настройки.

Посоката на DNS сървърите също е различна. Някои от тях поемат основната цел - максималното увеличаване на скоростта. В същото време другите сървъри имат пристрастие към подобряване на сигурността на потребителите. Естествено, системите за сигурност намаляват производителността донякъде.

Обществен DNS сървър на Google за Xbox One, PS4 и Nintendo Switch

Днес е най-популярният DNS сървър в света. Почти половината от интернет потребителите използват сървърите на този разработчик. Най-често сървърите от Google наистина увеличават скоростта и качеството на интернет на конзолите. Друга положителна страна е лесно запомнящият се IP адрес.

Основен DNS: 8.8.8.8

Вторичен DNS: 8.8.4.4

OpenDNS DNS сървър

Използва облачната технология и се управлява от Cisco. Високите технологии правят сървъра един от най-ефективните. Този продукт перфектно съчетава безопасността и скоростта. За да преминете към OpenDNS, трябва да зададете следните адреси:

Основен DNS: 208.67.222.222

Вторичен DNS: 208.67.220.220

CLOUDFLARE DNS

Това е най-бързият DNS сървър (поне в моя случай) и е с голямо търсене в света. Той е дори по-бърз от скоростта на DNS на Google. Компанията има и отличен IP адрес. Cloudflare предоставя CDN за милиони сайтове, достъпът до които е още по-бърз. За да опитате този DNS, трябва да въведете следните адреси:

Основен DNS: 1.1.1.1

Вторичен DNS: 1.0.0.1

Comodo Secure DNS

Много потребители са запознати с Comodo поради широкото разпространение на SSL сертификати от този разработчик. Разработчиците в Comodo отдавна се занимават с интернет сигурност и знаят много за нея. Ако трябва да инсталирате изключително защитен DNS, няма по-добър вариант.

Първичен DNS: 8.26.56.26

Вторичен DNS: 8.20.247.20

Ниво 3

Компанията има широка мрежа от сървъри, които покриват физически почти целия свят. Близото физическо разположение на сървърите увеличава скоростта на DNS. Ниво 3 почти винаги предлага един от най-добрите скоростни DNS на пазара. Можете да получите достъп до него, след като посочите IP адресите:

Първичен DNS: 209.244.0.3

Вторичен DNS: 209.244.0.4

Norton DNS сървър

Компанията е известна с разработването на доста популярен антивирус. За да подобри сигурността на потребителите, Norton създаде защитен DNS сървър. Разполага с алгоритми за защита срещу хакване и фишинг.

Първичен DNS: 199.85.126.20

Вторичен DNS: 199.85.127.20

В момента те са най-добрите от най-добрите DNS сървъри за Xbox One, PS4 и Nintendo Switch. Тук има добри опции, които увеличават скоростта на работа и повишават сигурността на потребителя. С изброения DNS рискът от замръзване и изоставане на онлайн игри практически се елиминира, поне по вина на DNS сървъра.

Как да намерите най-бързия DNS сървър за себе си?

Днес има специален инструмент, наречен DNS Benchmark (подходящ за компютър). Основната същност на този инструмент е, че той анализира много от DNS сървъра и сравнява резултатите от тяхното изпълнение. Естествено, можете да сравните не само предварително зададени опции, но и да добавите свои. След приключване на теста, помощната програма показва най-добрия DNS сървър с бързина в определена софтуерна среда.

В този случай, CloudFlare 1.0.0.1 вторичен IP адрес беше най-бързият DNS сървър. На второ място е основният IP от Google DNS. Според резултатите от програмата можете да определите, че в този случай най-добрият DNS е:

  • Основни: 1.0.0.1;
  • Незначителна: 8.8.8.8

Никой не забранява комбинирането на няколко DNS сървъра от различни производители. Полето на действие за експерименти тук е наистина широко.

Оставете коментар кой най-добър DNS сървър имате.

Интересни Статии