UNO ULTIMATE MARVEL - IRON MAN Правила за игра - Како да се игра UNO ULTIMATE MARVEL - IRON MAN

ВОВЕД НА IRON MAN

Iron Man е исклучително агресивен лик во UNO Ultimate. Неговиот фокус е да направи целата игра-група да запали карти одеднаш. Неговата посебна моќ се потпира на картите за опасност што ги игра пилотот на палубата. Мудриот играч ќе собере картички за опасност во рака и ќе ги ослободи од вртење по ред. Иако Iron Man има корист од играњето опасни карти, тој нема посебни способности кои ќе се грижат за напаѓање на непријателите.

Проверете како да ја играте целата игра овде.

Proton Cannon – Кога играте карта со симбол на опасност, сите други играчи изгори 1 картичка.

КАРАКТЕРСКАТА ПАЛУБА

Присилување целата група да гори карти е главната цел на Iron Man и тоа јасно се гледа во неговите моќни вајлд-карти. За жал, не постои добра синергија помеѓу неговите моќи на вајлд-карти и неговата посебна моќ. Можеби нема добра комбинација помеѓу двете, но со правилното темпо помеѓу картите за опасност и вајлд-картите, Iron Man сигурно ќе излезе на врвот.

Power Drain – Другите играчи не можат да ги користат нивните карактерни моќи до почетокот на вашиот следен пресврт.

Repulsor Blast – Во тековниот редослед на игра, сите други играчи превртуваат карта за опасност и го прават она што го кажува.

Reactor Burn – Сите други играчи додадете 1картичка.

Unibeam Barrage – Сите други играчи согоруваат 3 карти.

THE NEMIES

Во согласност со вкусот на палубата на Iron Man, неговите непријателски сили се за изгорување . Кога овие лоши луѓе ќе изникнат од Палубата за опасност, никој не е безбеден. Без разлика дали се преплавени од агентите на Hydra или под постојаниот налет на нападот на M.O.D.O.K., играчите ќе ја чувствуваат болката.

Hydra Agent – ​​ Кога се превртува, сите играчи додаваат 1 картичка. Додека напаѓате, на почетокот од редот, изгорете 1 карта.

Whiplash – Кога се превртува, запали 1 картичка. Додека напаѓате, на почетокот од редот, додајте 1 картичка.

Madam Masque – При превртување, запали 2 карти. Додека напаѓате, можете да играте само карти со броеви.

M.O.D.O.K. – Кога се превртува, запали вајлд карта од раката и потоа додај 1 картичка. Додека напаѓате, секогаш кога додавате или извлекувате картички, зголемете го бројот што додај или цртај со 1.

НАСТАНИТЕ

Премотување назад Обратно.

Заговор – Сите играчи додадете 2 картички.

Целосна поддршка – Сите играчи со повеќе од 1 карта во рака мора да изгорат 1 карта од нивната рака.

Meltdown Сите играчи burn 2 карти.

Скролај на врв