Правила за игра во-помеѓу - Како да се игра во-помеѓу

ЦЕЛ НА ПОМЕЃУ: Точно обложувајте се дека третата поделена картичка е помеѓу вашата рака со 2 картички за да добиете пари.

БРОЈ НА ИГРАЧИ: 2-8 играчи

БРОЈ НА КАРТИ : Стандардна палуба со 52 карти

РАНГ НА КАРТИ: A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2

ТИП НА ИГРА: Коцкање

ПУБЛИКА: Возрасни

ВОВЕД ВО IN-BETWEEN

In-between, или како што е попознато Acey Deucey , е игра со карти која вклучува обложување. Играта исто така се нарекува Maverick, (помеѓу) листови, Yablon и Red Dog и е тесно поврзана со High Card Pool. Играчите пред да играат In-Between, треба да постават максимален облог и минимален облог.

КАКО СЕ ИГРА

Анте на секој играч (обично два чипови) се додава во тенџерето. Во текот на играта секој играч се менува наизменично, играта продолжува додека не се испразни целото тенџере.

За време на пресврт, дилерот дели две карти, свртени нагоре. Играчот се обложува ако верува дека третата поделена карта ќе биде помеѓу (во ранг) нивните две карти. Облогот може да биде помеѓу нула или вкупната вредност на садот.

 • Ако третата картичка е помеѓу, тој играч го добива својот облог во чипови од тенџерето.
 • Ако третата карта не е помеѓу двете, тој играч губи и го плаќа во тенџерето својот облог.
 • Ако третата карта е ист ранг како една од двете, тие плаќаат на тенџерето двојно повеќе од залог.

Најдобрата рака е кец и два, па оттука иименувајте „Ејси Диси“, бидејќи може да го изгубите вашиот облог само ако третата карта е кец или два.

Ако ви бидат поделени два кеса, поделете ги ако првиот ас е наречен висок, а дилерот на секој ас ќе му дели втора карта. Можете да изберете само една рака на која ќе се обложувате или да изберете да поминете целосно.

Стратегија

За да ги максимизирате вашите облози, обложувајте кога има најмалку 8 карти помеѓу вас двајца. На пример, 2 & засилувач; J…3 & засилувач; П….4 & засилувач; К…5 & засилувач; А.

Ако вашите картички се поблиску една до друга, поминете или обложите нула.

ВАРИЈАЦИИ

 • Дозволено е да се обложувате само половина од вредноста на тенџерето до секој играчот дојде на ред.
 • Ако првата поделена карта е кец, играчите може да повикаат висока или ниска. Меѓутоа, вториот ас е секогаш висок.
 • Ако ви бидат поделени две карти со еднаков ранг, имате две опции:
  • побарајте да ви бидат поделени две нови карти
  • обложувајте се на третата картичка ќе биде повисока или пониска
 • Можете да дозволите играчите да бидат третата картичка ќе биде „надвор“ од двете карти за разлика од само „внатре“
 • Минимално обложување , без оглед на поделената рака
 • Слепо обложување, ставете го вашиот облог во тенџерето пред да ви поделат карти.

ПОБЕДУВАЊЕ

Ако играте Во-помеѓу за победник, играчите треба да одлучат за неколку рунди во кои ќе играат. Откако ќе се завршат сите рунди, играчот со најмногу чиповипобеди!

РЕФЕРЕНЦИ:

//en.wikipedia.org/wiki/Acey_Deucey_(game_card)

//pokersoup.com/blog/pokeradical/show /solution-for-how-to-play-in-between-acey-deucey

//www.pagat.com/banking/yablon.html

РЕСУРСИ:

Дознајте кои казина прифаќаат депозити на Paypal.

Скролај на врв